Gemeente Hoogeveen

7 augustus 2002

* Overal gratis parkeren met gehandicaptenkaart *
* Kaaplaantje voor deel afgesloten *

* Pop Pesse *

* Vijfde Pulledag *

* Oud papier *

* Meldingen defecte openbare verlichting naar Buurtbeheer *
* Dierenasiel krijgt steeds meer honden en katten *
* Gerald Martindale bespeelt carillon van raadhuistoren *
+ Drank- en horecawet *

+ Vrijstellingsprocedure standplaats snackwagen Beukemaplein (artikel 19 lid 1 WRO) *

+ Toepassing vrijstellingsbepaling van het bestemmingsplan *
+ Ingekomen bouwaanvragen, bouwmeldingen en sloopaanvragen *
+ Verleende bouwvergunningen *

Overal gratis parkeren met gehandicaptenkaart

Houders van een gehandicaptenparkeerkaart mogen gratis parkeren op alle betaalde parkeerplaatsen in het centrum van Hoogeveen. Deze regeling bestaat al sinds jaar en dag. Toch denken veel gehandicapten dat ze met hun kaart alleen maar gratis mogen parkeren op de speciale gehandicaptenparkeerplaatsen en voor een gewone parkeerplaats moeten betalen. Maar dat is niet zo.

Wel geldt ook voor gehandicapten de maximale parkeertijd. Daarom moet u een parkeerschijf duidelijk zichtbaar en ingesteld op de juiste aankomsttijd op het dashboard leggen wanneer u parkeert op een parkeerplaats waar een maximale parkeertijd geldt van 1, 2 of 3 uur.

Uiteraard is het niet toegestaan om te parkeren op een gehandicaptenparkeerplaats(en) die is voorzien van een kenteken anders dan van uw auto.

Medische keuring

Voor het aanvragen van een gehandicaptenparkeerkaart kunt u terecht bij de afdeling Verkeer. U moet dan twee recente pasfoto's en een geldig legitimatiebewijs meenemen. Vraagt u de kaart aan als bestuurder, dan moet u ook het kentekenbewijs van uw auto mee nemen. Enkele weken later krijgt u een uitnodiging voor een medische keuring bij de GGD. De GGD adviseert en de gemeente beslist of u een gehandicaptenparkeerkaart krijgt.

Een gehandicaptenparkeerkaart kan minimaal 1 en maximaal 5 jaar geldig zijn. Na deze periode volgt een herkeuring. Houdt u er rekening mee dat deze hele procedure minimaal een maand vergt. Vraag dus op tijd verlenging aan.

Kosten

Sinds 1 oktober 2001 is de invalidenparkeerkaart vervangen door de gehandicaptenparkeerkaart. De invalidenparkeerkaart blijft geldig tot de einddatum die voor op de kaart staat. Op de nieuwe kaart staat niet meer het kenteken van uw auto, maar alleen de letter "B" (bestuurder) of "P" (passagier).

De kosten voor een gehandicaptenparkeerkaart bedragen:
* ¤ 31,00 Aanvraag gehandicaptenparkeerkaart
* ¤ 12,50 Verlenging gehandicaptenparkeerkaart
* ¤ 12,50 Bij afwijzing aanvraag

* ¤ 12,50 Wijziging kenteken gehandicaptenparkeerkaart
Op kenteken

Als u houder bent van een gehandicaptenparkeerkaart kunt u een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken bij uw woning aanvragen. Hiervoor kunt u bij de afdeling Verkeer terecht.

U kunt in aanmerking komen voor een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken bij uw woning als wordt voldaan aan drie eisen:
* U bent in het bezit van een gehandicaptenparkeerkaart;
* U kunt niet verder dan 50 meter lopen met hulpmiddel (medisch onderzoek bij de GGD);

* De parkeerdruk bij uw woning is hoog (onderzoek door de parkeercontroleur).

Ook hier geldt weer dat de GGD en de parkeercontroleur adviseren en de gemeente beslist of u een parkeerplaats op kenteken krijgt toegewezen. Voor meer inlichting kunt u terecht bij de afdeling Verkeer (tel. 291646) of op onze website www.hoogeveen.nl (vergunningen en regels).

Kaaplaantje voor deel afgesloten

In verband met herstraten is sinds maandag het Kaaplaantje gedeeltelijk afgesloten tussen het Haagje totaan en de drempel bij het zijwegje. Er is een halve wegafzetting gebruikt, zodat het verkeer toch doorkan. De stremming duurt ongeveer drie weken.

Pop Pesse

Burgemeester & Wethouders van Hoogeveen hebben op 1 augustus een vergunning verleend aan Stichting Pop Pesse voor het organiseren van het jaarlijkse dorpsfeest op 16, 17 en 18 augustus. het feest wordt op het trapveld aan de Veldbrake in Pesse gehouden.

Vijfde Pulledag

Morgen, donderdag, wordt de vijfde Pulledagen gehouden in het centrum van Hoogeveen. Op die dag is een aantal straten afgesloten voor het verkeer. Het zijn de kruising Hoofdstraat-Raadhuisstraat, Jonkheer de Alteveerstraat en Het Haagje. De afsluiting duurt van 7.00 uur tot 18.00 uur.
Oud papier
Dinsdag 13 augustus
Juliana van Stolbergschool. het oud papier wordt opgehaald tussen 18.30 uur en 21.30 uur.

Donderdag 15 augustus

Basisschool Het Palet. De containers staan op de parkeerplaats aan de Kemperstraat (voormalige Herman Bavinckschool), op de hoek Carstenstraat/Van der Wijkstraat en bij Het Palet aan de Van Goghlaan. Van 18.00 tot 19.30 uur is er iemand bij de containers om te helpen.

Basisschool De Morgenster. Ophalen vanaf 18.00 uur. Het papier graag gebundeld of in dozen aan de straat zetten. Papier in plastic zakken of kratten wordt niet meegenomen.

Meldingen defecte openbare verlichting naar Buurtbeheer

Sinds 1 mei verwerkt Buurtbeheer de meldingen van defecte openbare verlichting. Na een aarzelend begin maken inmiddels veel bewoners gebruik maken van deze service.

Als bij u in de straat een verlichtingspunt of een verlichting van een ANWB-bord defect is dan kunt u dit door te geven aan uw wijkbeheerder. U wordt verzocht behalve de straatnaam ook het nummer aangegeven op de paal of het verlichtingspunt door te geven.

Buurtbeheer en Rendo hebben afgesproken dat defecte lampen binnen twee weken worden gerepareerd. Mocht u het gevoel hebben dat er gevaarlijke situaties zijn, dan kunt u dit uiteraard ook bij Buurtbeheer melden. In die gevallen zal Rendo de schade zo spoedig mogelijk verhelpen.

Voor de Essentgebieden geeft u zo nauwkeurig mogelijk de locatie aan. Deze verlichtingspunten zijn niet voorzien van een nummer.

Leefbaarheid

Buurtbeheer is een samenwerkingsverband, gericht op het zorgen voor leefbaarheid in de buurt, ook verlichting is een onderdeel van de leefbaarheid in uw omgeving.

Per groep dorpen en per wijk in de gemeente Hoogeveen is er een wijkteam van Buurtbeheer actief. Dit team werkt nauw samen met bewoners en bestaat uit de gemeente, de Stichting Welzijnswerk (SWW), in de dorpen met afvaardiging Plaatselijke belangen, woningbouwcorporaties en de politie.

Hieronder vindt u een overzicht van namen, adressen, telefoonnummers en spreekuren van de wijkkantoren Buurtbeheer in uw wijk of dorp.

Krakeel

* Orion 2, 7904 LG Hoogeveen, (De Magneet)
* tel. 231090

* spreekuur: ma t/m do 11.00 - 12.00 uur

Wolfsbos/Zuid

* Koekoeklaan 5, 7905 HJ Hoogeveen

* tel. 267275

* spreekuur: ma t/m do: 11.00 - 12.00 uur
Centrum-West/Venesluis

* Van Goghlaan, 7901 GK Hoogeveen (Het Oor)
* tel. 235424

* spreekuur: ma t/m do 11.00 - 12.00 uur

Elim, Hollandscheveld, Nieuw Moscou, Nieuwlande, Noordscheschut
* O. Zomerweg 1, 7913 AE Hollandscheveld (Het Anker)
* tel. 352084 t' Vonder (Elim)

* tel. 341460 Het Anker (Hollandscheveld)
* tel. 343555 De Cirkel (Noordscheschut)

* spreekuren: do:11.00 - 12.00 uur in 't Vonder, wo 11.00 -12.00 uur in Het Anker, ma 11.00 - 12.00 in De Cirkel

Pesse, Stuifzand, Fluitenberg

* Warreveen 7a, Pesse/Postbus 131, 7900 AC Hoogeveen
* te. 242031 of 291668

* spreekuur: do 11.00 - 12.00 uur

Tiendeveen, Nieuweroord

* Molenweg 6, Tiendeveen (De Eiken)/Postbus 131, 7900 AC Hoogeveen
* tel. 341663 of 291668

* spreekuur: di: 9.00 - 10.30 uur

De Weide

* De Ploeger 10a, 7908 LL Hoogeveen, (De Weideblik)
* tel. 234591 en 278263

* spreekuur: ma t/m do: 11.00 - 12.00 uur
Verzetsbuurt, Oranjebuurt, Noorderlicht, Kanaalweg, omgeving Zwembad
* J. Dekkerstraat 1b, 7902 JG Hoogeveen (Het Knooppunt)
* tel. 231155 (Het Knooppunt)

* tel. 274816 (De Pompe)

* spreekuren: di en do 11.00 - 12.00 uur in Het Knooppunt en ma. en wo. 11.00 - 12.00 uur in De Pompe.

Dierenasiel krijgt steeds meer honden en katten

Het provinciale dierenasiel in Beilen, Het Zwarvershoes, voorziet in een behoefte. Dat klinkt positief, maar in het geval van een dierenasiel is het dat niet. Bij het Zwarvershoes worden helaas steeds meer dieren aangeboden. Afgelopen jaar zijn er 1700 honden en katten opgenomen.

Als u een huisdier wilt, kom dan naar Het Zwarvershoes in Beilen. Er is altijd wel een dier dat goed bij u past en waaraan u nog vele jaren plezier kunt beleven.

Om het kattenoverschot te beperken worden alle poezen gesteriliseerd en katers gecastreerd voordat ze met hun nieuwe baasje of bazin mee naar huis gaan. De Dierenbescherming draagt bij aan de kosten voor sterilisatie en castratie.

Het Zwarvershoes is in 1968 opgericht door de provincie en de toenmalige 34 Drentse gemeenten. Het is daarmee het enige dierenasiel in Drenthe. Het dierenasiel is dagelijks geopend van 12.00 tot 16.00 uur, behalve op donderdag en zondag.

Gerald Martindale bespeelt carillon van raadhuistoren

De Canadees Gerald Martindale geeft zaterdag 10 augustus een concert op het carillon van de raadhuistoren in Hoogeveen. Het concert begint om 15.00 uur. het programma ziet er als volgt uit:

1. Fugue - Matthias Van den Gheyn

2. Nightsongs

* The music of the Night (1) - Andrew Lloyd Webber
* Strangers in the night (2) - Bert Kaempfert
* I Could Have Danced All Night (2) - Frederick Loewe
3. Original Compositions for the Carillon

* Theme with Variations - Gustave Nees

* Carillonade from Little Suite for Carillon - Camil Van Hulse
4. Three Hymns

* Worship the King (3) - Rowland Prichard
* Praise To The Lord (4) - German Melody

* This Is My Father's World (2) - English Melody
5. Three Folksongs

* Once A Canadian Lad (2) - uit Canada

* Drink To Me Only With Thine Eyes (3) uit England
* Waltzing Mathilda (3) - uit Australia

6. From the Classics

* On the Wings of Song (2) - Felix Mendelssohn
* Two Estudios for Guitar (5) - Fernando Sor
7. Prelude No. 1 for Organ (6) - Johann Sebastian Bach

Gerald Martindale is beiaardier geweest in Toronto en studeerde bij dr. Sydney Shep, de voormalige beiaardier van de Universiteit van Toronto. Hij studeerde muziek aan de Universiteit van Windsor en orgel aan het Koninklijke Conservatorium van Toronto en het Canadese College voor Organisten. Als beiaarddier heeft Martindale enkele CD's gemaakt.

Daarnaast geeft Gerald Martindale les in piano, orgel, carillon en muziektheorie. Ook is hij tv- en filmacteur. Martinedale geeft deze zomer gastconcerten in Amerika, Engeland, Frankrijk, Belgie, Nederland, Duitsland en Polen.
Deze week kunt u via het internet twee huwelijken bijwonen. vrijdag 9 augustus

* 13.45 uur Edwin Klazinus Alex Dekker en Cornelia Margaretha Loovers

* 14.30 uur Edwin Peter Drenth en Berendina Catharina Heleen Spijker De gemeentegids is een schat aan informatie. Welke voetbalverenigingen heeft onze gemeente? Wat zijn de openingstijden van de VVV? Uit welke basisscholen kan ik kiezen voor mijn kind? Hoe kan ik de pers bereiken? De antwoorden vindt u in de jaarlijks uitkomende gemeentegids, die u ook heel gemakkelijk kunt raadplegen via www.hoogeveen.nl/gemeentegids. Of kies voor de button op de startpagina van www.hoogeveen.nl.
Drank- en horecawet
Onderstaande instelling heeft bij Burgemeester en Wethouders een aanvraag gedaan voor een vergunning als bedoeld in artikel 3 van de Drank- en Horecawet.

* Wijkvereniging De Kameleon, Booyenverlaat 9a te Hoogeveen
De ontwerp-beschikking ligt gedurende een maand na de bekendmaking ter inzage bij de afdeling Algemeen Bestuurlijke en Juridische Zaken, Raadhuisplein 1.

Belanghebbenden kunnen binnen deze maand schriftelijk hun bedenkingen kenbaar maken bij het College van Burgemeester en Wethouders, Postbus 20000, 7900 PA, Hoogeveen.

Een ontwerp-beschikking ligt ter inzage om de inspraak door belanghebbenden te bevorderen en biedt in dit stadium niet de mogelijkheid een bezwaarschrift in te dienen.

Als belanghebbenden dienen te worden aangemerkt de vergunningaanvrager, de horeca-ondernemers en eventuele vertegenwoordigers van organisaties die de belangen van de betrokken instelling of de betrokken ondernemers behartigen. De bedenkingen moeten zijn gericht op het voornemen van Burgemeester en Wethouders geen voorwaarden aan de vergunning te verbinden om eventuele ongewenste concurrentie tegen te gaan.

Vrijstellingsprocedure standplaats snackwagen Beukemaplein (artikel 19 lid 1 WRO)

In de zuidwesthoek van het Beukemaplein te Hoogeveen is het de bedoeling een standplaats voor een snackwagen te realiseren. De standplaats bevindt zich nu aan de oostzijde van de Alteveerstraat, hoek Wethouder Robaardstraat. Deze grond zal echter gebruikt gaan worden voor het bouwen van een kerkgebouw. De snackwagen zal verplaatst worden van de Alteveerstraat naar het Beukemaplein.

Het voornemen is in strijd met het geldende bestemmingsplan "Stadscentrum", waarin de locatie is voorzien van de bestemming "Parkeer- en bedieningshoven". Om de standplaats mogelijk te maken, hebben burgemeester en wethouders van Hoogeveen het voornemen om met toepassing van artikel 19, lid 1, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling van het geldende bestemmingsplan te verlenen.

De aanvraag en de daarop betrekking hebbende stukken liggen vanaf 8 augustus 2002 gedurende 4 weken ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen en Wonen in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk zijn/haar zienswijze omtrent de aanvraag kenbaar maken. Schriftelijke reacties kunnen worden gericht aan burgemeester en wethouders van Hoogeveen, Postbus 20000, 7900 PA Hoogeveen.
bestemmingsplan Erflanden 2e uitwerkingsplan vrijstelling te verlenen aan:

* W. van Veen, voor het bouwen van een dubbele woning op de percelen Alver 1 en 3 te Hoogeveen.
Het bouwplan ligt met ingang van 8 augustus 2002 gedurende vier weken
* Brakel H., bouwen van een blokhut, Spechtlaan 17A
* Schonewille J., uitbreiden van een woning, De Kaag 2
* Doorten K., bouwen van een tuinhuisje, Hoogeveenseweg 2, Tiendeveen

* Huisjes J., bouwen van een garage-carport, Hoofdweg 36, Stuifzand
* Olde K., uitbreiden van een woning, Hoofdweg 56, Stuifzand
* Hiariej J., wijzigen gevels en bouwen van een bijkeuken/berging en een erker, Deneb 7

* Noordzij D.W., bouwen van een bijkeuken en veranderen van de voor- en achtergevel, Sirius 24

* Frijlink A., bouwen van een bedrijfsgebouw en dienstwoning, Buitenvaart 1609 / kavel W18

* Muller T.K., bouwen van een tuinhuisje, De Boeten 47, Hollandscheveld

* Alberts M., bouwen van een tuinhuisje, Hoogeveenseweg 41, Pesse
* Seesink B.A.H., bouwen van een tuinhuisje, Karper 5
* Oever ten B., slopen van een werktuigberging/veestal, Hendrik Reindersweg 5, Pesse

Aanvraag tot wijziging bouwvergunning:

* Drenth H., uitbreiden van een loods, Middenraai 54, Nieuweroord Verleende bouwvergunningen

* Pieters K., bouwen van een bedrijfshal met bedrijfswoning, Buitenvaart 1611 (kavel W17)

* Fieko Bouwbedrijf, wijzigen van een voor- en achtergevel, Atlaslaan 81

* Mors R.M., plaatsen van een dakkapel, Jan Slotswijk 101, Elim
* Mulderij A., bouwen van een berging, Ruisvoorn 7
* Bremer W.G., bouwen van een bijkeuken en garage, Sirius 3
* Siemeling Y.T., bouwen van een bijgebouw, Juffrouw Blekkinghstraat 4, Hollandscheveld

* Hartman Bouwbedrijf B.V., bouwen van drie woningen, De Bolster,
* Nijstad H., plaatsen van een dakkapel, Spireastraat 2
* Emmens J.P., bouwen van een bedrijfswoning en bedrijfsschuur, Molenhoek, Pesse
bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders.