Korps: Friesland, plaats: Fryslân 6-08-2002
Politieberichten van 6/8 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Leeuwarden: schutter aangehouden
In de nacht van zaterdag op zondag werden een aantal schoten afgevuurd op een woning aan de Sontdwarsstraat. Toen de politie ter plaatse kwam, was de schutter reeds verdwenen. In de nanacht werd nogmaals op de woning geschoten. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor. Zie ook de politieberichten van 3/8 (13.00 uur) t/m 4/8 (13.00 uur). Door de recherche werd een onderzoek ingesteld en dit resulteerde erin dat de verdachte, een 25-jarige inwoner van Leeuwarden, maandag omstreeks 21.30 uur in de stad kon worden aangehouden. Nadat de verdachte was overgebracht naar het bureau, werd in zijn woning een onderzoek ingesteld. Bij dit onderzoek werd in de woning een volledig ingerichte hennepplantage aangetroffen. De plantage bestond uit ongeveer 265 planten. De planten met bijbehorende apparatuur werd in beslag genomen. De stroom voor deze plantage werd illegaal afgetapt. Het vuurwapen werd niet gevonden. De verdachte is ingesloten.

Drachten: portemonnee gerold
Op dinsdag 25 juni werd in een winkel aan de Zuiderbuurt een portemonnee uit een tas gestolen. De portemonnee was eigendom van een 67-jarige inwoonster van Drachten, die aangifte heeft gedaan. In de portemonnee zat een bankpasje. Voordat het slachtoffer het pasje kon laten blokkeren, was er reeds geld van haar rekening afgeschreven. Uit het onderzoek kwam naar voren dat op het moment dat de portemonnee werd gerold een onbekende vrouw in de winkel werd gesignaleerd, die misschien iets met deze diefstal te maken zou kunnen hebben. Verder bleek dat deze vrouw daarna nog op ongeregelde tijdstippen in de winkel en winkels in de omgeving is gezien. De politie vraagt eventuele getuigen, die zich deze vrouw kunnen herinneren of weten waar zij nu is. Het signalement van de vrouw: lengte ongeveer 1.66 meter, kort donker haar, sprak geen Nederlands, Oost-Europees type, droeg een lange spijkerblouse. De vrouw reed op een damesfiets met fel gekleurde fietstassen.

Sneek: vechtpartij
Dinsdag omstreeks 02.35 uur kwam er een melding binnen dat in een horecagelegenheid (snackbar) aan de Prins Hendrikkade een vechtpartij bezig zou zijn. Een 31-jarige inwoonster van Sneek werd door een binnenkomende groep jongelui per ongeluk aangestoten waardoor een stuk van haar broodje hamburger op de grond viel. De vrouw bedacht zich niet en gaf de jongeman (leeftijd en woonplaats niet bekend) een klap in het gezicht. Vervolgens richtte haar woede zich op andere bezoekers, waarbij zij werd geholpen door een 54-jarige inwoner van Sneek. De beide verdachten gaven de bezoekers klappen en schoppen. Een vrouw werd zodanig geslagen dat zij naar het ziekenhuis in Sneek moest worden gebracht. De identiteit van deze vrouw, die nog moet worden gehoord, is nog niet bekend. De beide verdachten werden aangehouden en zijn overgebracht naar het bureau, alwaar zij werden ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Winsum: inbraak
Afgelopen nacht werd ingebroken in een bedrijf aan de St. Michaelsberg. Via vernieling van een ruit kwam men binnen. In het kantoor werd een kluis opengebroken. Of er iets is weggenomen, is nog niet bekend, daar een medewerker van het bedrijf nog moet worden gehoord.

Leeuwarden: inbraak woning
Tijdens de vakantie van de bewoners werd ingebroken in een woning aan de Dotingastate. Via vernieling van een ruit kwam men binnen. De gehele woning werd doorzocht. Uit de woning werden sieraden(armband, zilveren ketting), een computer, een gsm, een rijbewijs, een kentekenbewijs en geld weggenomen. De 46-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272