Nieuwsbericht

dinsdag 6 augustus 2002, 15.15 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Woninginbraak
Alkmaar, maandag 5 augustus 2002.
Op maandag is er tussen 8.00 uur en 14.00 uur ingebroken in een woning aan de Koningsweg in Alkmaar. De inbrekers hebben een deur geforceerd om binnen te komen en hebben vervolgens een laptop meegenomen.

Boot gestolen
Alkmaar, maandag 5 augustus 2002.
Tussen zaterdag 12.00 uur en zondag 11.00 uur is er een rubberboot met buitenboordmotor gestolen uit een achtertuin aan de Walserij in Alkmaar. Het betrof een Zodiac in de kleuren grijs met blauwe vlakken. De buitenboordmotor was van het merk Mercury, type Pirelli in de kleuren zwart met een rode rand.

Mishandeling
Castricum, zondag 4 augustus 2002.
Op zondagochtend rond 1.30 uur is een 23-jarige inwoonster van Heemskerk beroofd en mishandeld in de Dorpsstraat in Castricum. De vrouw werd door twee jongens beetgepakt, terwijl een derde de vrouw in de maag sloeg. Vervolgens werd de ketting die de vrouw om haar hals had losgetrokken en meegenomen door de jongens. De vrouw heeft een rode striem in de hals en nekpijn aan de mishandeling overgehouden.

Motorrijder gewond
Schermerhorn, maandag 5 augustus 2002.
Maandagavond omstreeks 21.30 uur is een 42-jarige motorrijder uit Bovenkarspel gewond geraakt na een botsing met een andere motor. De man reed over de Molendijk in Schermerhorn en voor hem reed een andere motorrijder, een 39-jarige inwoner van Haarlem. Deze motorrijder remde, wat de man uit Bovenkarspel te laat bemerkte. Hierdoor reed hij tegen de andere motor aan en viel. De man heeft vermoedelijk zijn enkel gebroken.

Onder invloed in de auto
Bergen, dinsdag 6 augustus 2002.
Dinsdagochtend is een 31-jarige automobiliste uit Warmenhuizen gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer. De controle vond even na 2.00 uur plaats aan de Van Blaaderenweg in Bergen. De vrouw blies 330 u/gl, terwijl 220 u/gl het wettelijk toegestane maximum is. De vrouw heeft een boete gekregen.
Heerhugowaard, dinsdag 6 augustus 2002.
Dinsdagochtend is om 2.10 uur een 36-jarige inwoner van Hoorn gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer. De controle vond plaats aan de Marelaan in Heerhugowaard. De man blies 990 u/gl en mocht zijn rijbewijs inleveren.

NOORDKOP

Politie zoekt getuigen via TV-programma
In de nacht van 16 op 17 juni is omstreeks 00.30 uur in een Shoarmazaak in Schagen aan de Rensgars een 39-jarige man uit 't Veld door drie mannen mishandeld. Na een woordenwisseling kwam het tot een vechtpartij, waarbij drie mannen het slachtoffer ernstige verwondingen toebrachten door tegen zijn hoofd te slaan en te schoppen. De man heeft hierdoor ook psychische schade opgelopen. De politie wil de identiteit achterhalen van de drie daders van het misdrijf en hoopt dat kijkers van het programma TV Ter Plaatse één of meer van de daders zullen herkennen. Het programma van TV Noord-Holland toont herkenbare videobeelden van de daders. De uitzending van het programma is op woensdag 7 augustus om 17.30 en 21.00 uur en ook op donderdag 8 augustus om 10.00 en 17.00 uur. Getuigen worden verzocht te bellen naar het speciaal daarvoor ingestelde nummer: 072-5494190. Na de vechtpartij kwamen twee jongemannen in de zaak die de daders hebben gezien. Ook die getuigen zoekt de politie om meer informatie over het vechtersdrietal te kunnen verzamelen. Van het drietal is bekend dat het om blanke mannen gaat van ongeveer 25 jaar, vermoedelijk komend uit de omgeving van Schagen.

Inbreker opgepakt
Waarland, dinsdag 6 augustus 2002.
Op dinsdagochtend is er omstreeks 5.50 uur ingebroken in een woning aan de Kerkstraat in Waarland. Aan de woning zit een winkel. De inbreker heeft eerst uit een schuurtje dat bij de woning hoort een fiets en een slijptol weggenomen. Vervolgens heeft de man het glas van de voordeur van de winkel ingeslagen. Inmiddels was de eigenaar wakker geworden van het geluid en liep naar zijn winkel toe. Daar zag hij de inbreker bezig die er onmiddellijk vandoor ging toen hij betrapt was. Tijdens zijn vlucht verloor de inbreker kleingeld. Getuigen hadden de man weg zien rennen met een kassa onder zijn arm. Vervolgens ging de politie op zoek naar de man. Even later is de inbreker aangehouden door de politie aan de Veluweweg/Kromme Akker. Hij had op dat moment de kassa niet meer bij zich. Om de kassa op te sporen is een speurhond ingezet die hem heeft gevonden.

WESTFRIESLAND

Alcoholcontrole
Medemblik, maandag 5 augustus 2002.
Op maandag is er een grootscheepse alcoholcontrole geweest langs de Vlietsingel, Almereweg, Overtoom en Randweg in Medemblik. Tussen 16.00 uur en 21.30 uur zijn er meer dan 1100 bestuurders gecontroleerd. Vier automobilisten hadden teveel gedronken. De hoogst gemeten waarde was 375 u/gl, terwijl 220 u/gl het wettelijk toegestane maximum is.

Diefstal uit woning
Grootebroek, maandag 5 augustus 2002.
Op maandagmiddag zijn twee mannen met een smoes een woning aan de Schouwwagen in Grootebroek binnengekomen. De bewoonster, een 90-jarige vrouw, liet de mannen binnen die zeiden een vriend van haar inwonende kleinzoon te zijn. De vrouw heeft gezien dat het tweetal een digitale camera van een tafel pakten. Vervolgens zijn de mannen weggegaan.

Woninginbraak
Hoorn, maandag 5 augustus 2002.
Tussen zaterdag 18.30 uur en maandag 19.30 uur is er ingebroken in een woning aan het Jupiterhof in Hoorn. De onbekenden hebben onder andere drie computers, twee televisies en twee radio's meegenomen. Het is onbekend hoe de inbrekers binnen zijn gekomen.

Jongens overvallen
Hoorn, maandag 5 augustus 2002.
Twee jongens van veertien jaar zijn op maandagavond omstreeks 21.20 uur in het Julianapark in Hoorn beroofd. De jongens, beiden woonachtig in Hoorn, fietsten door het park en werden aangesproken door twee mannen. De jongens moesten onder bedreiging hun zakken leeghalen, een telefoon afgeven en ook is een van beide fietsen meegenomen.

Getuigen gezocht na inbraak
Avenhorn, maandag 5 augustus 2002.
Op maandagavond is er rond 23.15 uur ingebroken in een woning aan Het Veer in Avenhorn. De bewoonster van het huis hoorde op genoemd tijdstip geluid in het huis en ging kijken wat er was. Toen zij in de gang op de eerste verdieping liep zag zij iemand naar boven lopen. Vervolgens is de vrouw hard gaan gillen, waarop de inbreker ook ging gillen. De inbreker ging er onmiddellijk vandoor en sprong door een ruit van een deur. Een buurtbewoner is de inbreker op straat tegengekomen die er in een Bordeauxrode auto vandoor ging. De man heeft een tasje meegenomen met daarin 600 euro en diverse passen. Hij is door het Wc-raampje naar binnen geklommen. De recherche van Hoorn is op zoek naar getuigen die de man hebben gezien. Het betreft een blanke man van ongeveer 30-35 jaar, 1.60 meter lang en kortgeschoren haar. Aangezien hij door een ruit is gesprongen is hij vermoedelijk gewond geraakt. Getuigen kunnen zich melden via het telefoonnummer 0900-8844.