Politie Midden- en West Brabant

Persberichten van het district Bergen op Zoom

Datum: 6/8/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

Ontruiming hennepkwekerij

Roosendaal: De politie van Roosendaal heeft vanmorgen in een loods aan de Boomgaardstraat een kleine hennepkwekerij met 134 hennepplanten aangetroffen.

Het betreft een bedrijfspand waarvan een deel door de eigenaar wordt verhuurd. In dit verhuurde gedeelte was achter een gipsplaten wand, in een ruimte van circa 6 x 4 meter een kleine kwekerij ingericht. De 134 hennepplanten hadden een lengte van circa 10 tot 15 cm en waren nog niet oogstrijp. Verder werden 10 lampen, 2 ventilatoren, 10 transformatoren en een koolstoffilter in beslag genomen. De elektriciteit werd niet buiten de meter om getapt. De politie stelt een onderzoek in naar de exploitant(en) van deze kwekerij.

Gestolen beeld weer terecht

Roosendaal: Het betonnen beeld voorstellende drie dolfijnen, welk beeld van 20 op 21 juli 2002 uit de voortuin van een pand aan de Roemer Visscherlaan werd ontvreemd, is weer terecht. Na telefonische informatie werd het beeld gisterenavond aangetroffen op de Oude Turfvaartsestraat, alhier.

Twee aangehouden verdachten van respectievelijk 32 en 24 jaar beiden afkomstig uit Roosendaal, hebben bekend het beeld te hebben ontvreemd. De 32-jarige verdachte werd op 21 juli 2002 aangehouden ter zake diefstal auto. Bij de achtervolging geraakte een dienstauto van het team Bovendonk in de Sint Maartenstraat in de sloot. De auto werd later op het Vaartveld tot stoppen gedwongen waarna de verdachten er vandoor gingen. Deze verdachte kon toen direct worden aangehouden. In de betreffende auto werden steentjes aangetroffen afkomstig uit de tuin van het pand aan de Roemer Visscherlaan. Hij bekende toen die diefstal ook gepleegd te hebben. De verdachte werd na verhoor met een AU-dagvaarding heengezonden. Op 31 juli 2002 werd de 24-jarige mededader aangehouden. Ook hij bekende beide zaken. Hij werd voorgeleid en zit in afwachting van snelrecht nog steeds in bewaring. Het beeld is weer bij de rechtmatige eigenaar.

Auto-inbraken

Bergen op Zoom De politie van Bergen op Zoom heeft drie vandaag aangiften van auto-inbraak opgenomen. In de Kamperfoeliestraat werd van een Ford Escort het slot van het linkervoorportier geforceerd waarna een autoradio, versterker en de luidsprekers werden gestolen. In de Kastanjelaan vernielde men van een VW Caddy de ruit van een achterportier waarna gereedschap uit de auto werd ontvreemd In de parkeergarage aan de Lindebaan vernielde men eveneens een ruit van een Renault Clio. Uit deze auto werd niets gestolen.

Aanrijding met gewonden

Wouwse plantage: Op de kruising Julianaweg-Hopmeerweg onder de Wouwse Plantage, vond gistermiddag omstreeks 13.30 uur een aanrijding plaats tussen een bestelbus en een personenauto waarbij in totaal vier gewonden vielen. De bestelbus, met daarin totaal drie personen, verleende op de kruising geen voorrang aan een Poolse personenauto met daarin totaal vier personen. Door de klap kwam de bestelbus in een droogstaande sloot van ongeveer 1 meter diep terecht. Beide voertuigen waren total loss. De drie inzittenden van de bus werden voor verder onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis Lievensberg en een inzittende van het Poolse voertuig werd voor onderzoek overgebracht naar het Sint-Franciscsuziekenhuis.

Inbraak in schuur

Heerle: Ingebroken werd in een schuurtje van een woning aan het Kerkpad te Heerle. Enkele hangsloten werden geforceerd. Uit de schuur werd een grote hoeveelheid elektrisch gereedschap ontvreemd.

Inbraak in woning

Roosendaal: Zondag 4 augustus 02 werd tussen 11.00 uur en 12.30 uur ingebroken in een woning aan de Roemer Visscherlaan, Getracht werd de achterdeur te forceren. Toen dit niet gelukt is heeft men het bovenlicht geforceerd. De gehele woning werd doorzocht Ontvreemd werden sleutels, persoonlijke bescheiden, pasjes, een fototoestel en een Cd-speler

Verdachte rijdt in gestolen auto

Roosendaal: Zondag 4 augustus jl. werd omstreeks 19.30 uur op de Zundertseweg een 26-jarige man uit Roosendaal aangehouden. Hij reed in een personenauto welke gestolen was in Zwijndrecht. Verdachte is na verhoor met een AU-dagvaarding in vrijheid gesteld en opnieuw aangehouden omdat hij tot ongewenst vreemdeling was verklaard. Verdachte is hierna in vreemdelingenbewaring gesteld.

Inbraak bedrijf

Bergen op Zoom: Afgelopen nacht werd ingebroken bij een bedrijf aan de Bongaertsweg te Bergen op Zoom. Nadat men de ruit van de voordeur had vernield, heeft men uit een geldkist 400 euro weggenomen.

Aanrijding met gewonde

Halsteren: Vandaag vond omstreeks 11.45 uur op de kruising Steenbergseweg-Wouwseweg te Halsteren een aanrijding plaats, waarbij één persoon, gewond raakte. Een 76-jarige bestuurster uit Halsteren reed over de Wouwseweg, komende uit de richting van de Buurtweg. Zij wilde de kruising rechtdoor oversteken, richting Schoolstraat. Zij zag daarbij niet dat er een bestuurder, een 43-jarige man uit Bergen op Zoom, over de Steenbergseweg reed, richting Steenbergen (voor haar van links komend.) De 76-jarige echtgenoot van de bestuurster / bijrijder van eerstgenoemd voertuig uit Halsteren raakte daarbij gewond aan het hoofd. Voor behandeling is hij naar het ziekenhuis afgevoerd. De verkeerslichtinstallatie ter plaatse was volledig buiten werking.

Snelkraak

Oudenbosch: Vannacht rond 3.15 uur werd er een snelkraak gepleegd in een muziekwinkel aan de Markt. Met een steen werd een etalageruit ingegooid. Er werden uit de etalage 2 gitaren gestolen.

Noodweer

Oud Gastel: Gisterenavond rond 18.15 uur kwam bij de politie een melding binnen van een personenauto die tot zijn assen was weggezakt op de Veerkensweg. Rond dezelfde tijd stortte het dak van de fa. Rademakers aan de Watermolen gedeeltelijk in, waardoor veel waterschade in het bedrijf ontstond. De overburen van Rademakers brachten het er iets beter vanaf. Daar vertoonde het dak reeds een verzakking, doch met behulp van de brandweer kon erger worden voorkomen. Deze maakte hierbij gebruik van pompen.

Aanrijding

Oud Gastel: Vanmorgen rond 08.15 uur raakte een 35-jarige man uit Oudenbosch op de St. Antoinedijk met zijn personenauto in de slip. Hij schrok van een tegemoetkomende tankwagen, die op dat moment geparkeerde wagens aan het inhalen was. De slippende auto raakte de tankwagen bestuurd door een 41-jarige man uit Roosendaal. Beide voertuigen liepen materiele schade op.

Team Rucphen heeft vandaag geen berichten