Politie Amsterdam-Amstelland

Overval hotel
2-8-2002. Donderdagavond vond een gewapende overval plaats in een hotel aan de Apollolaan. Een gemaskerde man met een mes kwam kort voor negen uur de hal binnen en bedreigde een medewerkster. Hij eiste het geld uit de kassa en ging er vervolgens met een onbekend geldbedrag vandoor. De verdachte voldeed aan het volgende signalement: getinte huidskleur, donker gekleed. Hij had een blauwwitte sjaal voor het gezicht en droeg een rode hoed.
Coffeeshop overvallen
2-8-2002. Vannacht werd de eigenaar van een coffeeshop aan de Ernest Staesstraat overvallen door twee mannen toen hij rond enen aan het afsluiten was. Daarbij werd hij bedreigd met een vuurwapen. De daders verdwenen met een onbekend geldbedrag.
Man neergestoken
2-8-2002. Twee straatrovers hebben vannacht een 39-jarige man beroofd en hem neergestoken. Het slachtoffer moest hiervoor in het ziekenhuis behandeld worden. Het slachtoffer reed over het fietspad aan het Overbakerspad en werd daar aangesproken door de twee daders die hem om een sigaret vroegen. De man gaf de rovers vervolgens een pakje sigaretten. Hierop eisten zij geld van de man. Toen het slachtoffer geen geld gaf, werd hij neergestoken. Vervolgens werd hij door een van de daders met een vuurwapen onder schot gehouden terwijl de andere zijn portemonnee pakte. Daarna gingen ze er vandoor. Brand in school
5-8-2002. Zaterdagmorgen rond 05.00 uur woedde er een brand in de sporthal van een school aan de Kofschipstraat. De sporthal ging geheel in vlammen op. Er vielen geen slachtoffers. De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting.
Agenten gewond
5-8-2002. In de nacht van zaterdag op zondag raakten er vier personen gewond bij een aanrijding op de A-4. Onder de gewonden bevonden zich twee agenten van het wijkteam autosnelwegen van de politie Amsterdam-Amstelland. Alle gewonden werden naar een ziekenhuis vervoerd, maar mochten na behandeling naar huis. Het ongeval ontstond toen de agenten een automobilist bekeurden op de vluchtstrook van de A-4 ter hoogte van de afslag Sloten. Een passerende automobilist raakte door onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt en botste tegen de auto aan die aan een controle werd onderworpen. Deze auto raakte op zijn beurt weer de surveillanceauto van de agenten. De agenten, een passagier van de uit koers geraakte auto en de bestuurder van de gecontroleerde auto, raakten gewond.

---

Gewonde bij schietpartij
5-8-2002. Zondagavond, rond half twaalf, kreeg een aantal personen ruzie in een woning aan de Bestevaerstraat. Dit ontaardde in een vechtpartij waarbij de kemphanen elkaar op straat in de haren vlogen. Plotseling trok één van de vechtersbazen een vuurwapen en schoot zijn 21-jarige opponent neer. De schutter nam daarop de benen en is sindsdien voortvluchtig. Het slachtoffer werd naar een ziekenhuis vervoerd, waar hij werd opgenomen. Hij verkeert niet in levensgevaar.


---

Inbraak: 2 arrestaties
5-8-2002. Bij een inbraak in een bedrijf aan de Kingsfordweg heeft de politie gistermiddag twee inbrekers aangehouden. De daders hadden in het pand veel schade aangericht.


---

Inbrekers gepakt
5-8-2002. Vannacht rond halfdrie werd een 25-jarige man aangehouden die ervan wordt verdacht ingebroken te hebben in een woning aan het Leidseplein. Een bewoonster werd wakker van kabaal en zag ineens een man in haar huis. Deze vluchtte via de achterzijde de woning uit. Politiemensen zagen de man vanaf een binnenplaats een andere woning binnengaan. Daar kon de verdachte worden aangehouden.

5-8-2002. Gisterochtend tegen halfelf werd een 35-jarige verdachte van een woninginbraak aangehouden aan de Realengracht. Een getuige bracht de politie op de hoogte van de diefstal en gaf een goed signalement door. Hierdoor kon de man, met in zijn bezit een gestolen laptop, worden opgepakt.


---

Hennepplantage
5-8-2002 De politie heeft gistermiddag in een bedrijfspand aan de Nieuw-Zeelandweg een hennepplantage aangetroffen. De plantage is ontmanteld. Agenten troffen in de bedrijfsunit een ruimte aan waar op zeer professionele wijze hennep werd gekweekt. De voeding en het licht werden geregeld door tijdklokken. De ruimte was geschikt voor het telen van 1500 planten. De 750 planten die werden aangetroffen zijn in beslag genomen en vernietigd. De benodigde stroom werd illegaal afgetapt.

---

Taxichauffeur beroofd
5-8-2002 Twee passagiers hebben een taxichauffeur uit Hilversum beroofd van zijn geld en persoonlijke bezittingen. De man had zijn klanten meegenomen vanaf een standplaats in Hilversum. De twee daders wilden een rit naar Amsterdam en ontpopten zich op de eindbestemming als berovers. Zij eisten onder bedreiging van een mes het geld van de chauffeur en zijn horloge. Na de beroving zijn zij uitgestapt in de Wieringerwaardstraat.

---

Klem
5-8-2002 Gistermiddag rond kwart voor drie reed een 34-jarige bestuurder van een vrachtauto zich klem onder het viaduct van de Overschiestraat en de Einsteinweg. De chauffeur en de 22-jarige bijrijder raakten hierbij gewond. Zij zijn voor behandeling naar een ziekenhuis overgebracht. Het voertuig raakte zwaar beschadigd.

De bestuurder reed met zijn collega in een met levensmiddelen geladen vrachtauto vanaf de Henk Sneevlietweg in de richting van de Anthony Fokkerweg. Een aantal waarschuwingsborden zag de chauffeur kennelijk over het hoofd. Het viaduct is slechts 3 meter hoog terwijl zijn voertuig 3.65 meter hoog was.

Het resultaat van de aanrijding met het viaduct was dat de cabine en de opbouw opengereten werden. Goederen vanuit de laadruimte lagen over de weg verspreid. Twee ambulances verzorgden het vervoer van de slachtoffers. De brandweer, een takeldienst en de ongevallendienst van de politie werden ingezet.

---

Overval
5-8-2002. In de nacht van zaterdag op zondag werd een horecagelegenheid aan de Wiltzanghlaan overvallen. Rond kwart voor één kwamen drie gemaskerde mannen de zaak binnen. Zij bedreigden de eigenaar en een klant met vuurwapens en eisten geld. Daarna verdwenen zij met een onbekend geldbedrag.