Ingezonden persbericht

Ome Joop's Tour-flits
6 augustus 2002

We zijn er bijna

Nog een feestje in de sporthal van Kalkar in Duitsland en dan komt de 52-ste Ome Joop's Tour op 7 augustus om 15:00 uur weer terug in de Rijnhal Arnhem.

De deelnemers en vrijwilligers hebben een rondje op de fiets door Nederland weer opzitten. Op 29 juli werd om tien uur 's morgens op het kerkplein in Arnhem het officiële startschot gegeven voor een toffe jeugdfiets 'vakantie' door Nederland.
Dit jaar werd er totaal 550 kilometer gefietst en werd Ome Joop's Tour hartelijk welkom geheten in de plaatsen Den Helder, Castricum, Leiden, Gorinchem, Strijen, Kaatsheuvel, Mill, Kalkar (Duitsland) en Arnhem. Hoogtepunten van Ome Joop's tour 2002 waren het wisselvallige weer van zeer warm naar heel veel regen. De Marinebrandweer demonstratie, een bezoek aan de Efteling en Kernwasser Wunderland. Daarnaast de ouderenavond die in het teken stond van een sprookjesavond. Ook de vaak zo officiële ontvangsten in de verscheidene etappeplaatsen maakten altijd een bijzondere indruk op de deelnemers.
Dit jaar zijn er helaas 11 deelnemers eerder naar huis gegaan. Het was toch vaak omdat ze heimwee hadden en twee zieken. Met hen gaat het weer goed en zullen er zeker morgen, 7 augustus, bij de finish bij zijn. Als de deelnemers en vrijwilligers van de 52-ste Ome Joop's Tour op 7 augustus om 15:00 uur de Rijnhal binnen rijden voor een spectaculair finish, dan kunnen ze terug kijken op natte en geslaagde Ome Joop's Tour 2002.

Bijgevoegde foto is van Henk Vlasblom LokaalPlus TV
---
Geachte vrienden van Ome Joop's Tour,

Wij de vrijwilligers en deelnemers van Ome Joop's Tour 2002 hebben een prima Ome Joop's Tour gehad en dat vieren we altijd met een bijzondere thuiskomst in de Rijnhal in Arnhem op 7 augustus om 15:00 uur.

Wij willen ons plezier graag met u delen en u dan ook van harte uitnodiging om de finish met ons mee te maken. Wij hopen dat u komt kijken.

Ook willen wij u langs deze weg hartelijk danken voor u aandacht en ondersteuning aan Ome Joop's Tour 2002.

Hartelijk dank en misschien tot volgend jaar.

namens de deelnemers en vrijwilligers aan Ome Joop's Tour Marcel Legerstee - Jos de Geest