Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5459326
Afkomstig van: E. Straathof
Datum: 7 augustus 2002


Onder invloed Noordwijk
De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen een 17-jarige bromfietser uit Noordwijk. Deze reed woensdag 7 augustus rond 00.15 uur over de Northgodreef zonder voor- en achterlicht. De blaastest gaf aan dat hij gedronken had. Hierop is hij meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse kwam uit op 450 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur.

Politie houdt verdachte bedrijfsinbraak aan Lisse
De politie heeft woensdag 7 augustus rond 02.30 uur een 33-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van een inbraak bij een bedrijf in de Blokhuis. De Amsterdammer stuitte samen met twee andere mannen op een politiewagen op de Meer en Houtstraat. Zodra het drietal de politiewagen zag, gooide men spullen neer en rende weg. De politie kon de Amsterdammer aanhouden. De andere twee mannen konden wegkomen. In het bedrijf aan de Blokhuis bleek te zijn ingebroken. Het rolluik was geforceerd en het glas van de voorpui was ingegooid. Vlakbij lag een motorfiets waarvan de motor nog draaide. Deze bleek gestolen te zijn in Lisse. De door de verdachten weggegooide spullen waren zaken als videocamera's en laptops.

Auto slaat over de kop Sassenheim
Een 28-jarige man uit Leiden is op dinsdag 6 augustus rond 07.30 uur nabij de afrit Sassenheim/Oosthout van de Rijksweg A44 met zijn auto over de kop geslagen. Bij het nemen van de afrit raakte hij de macht over het stuur kwijt. De man raakte gewond aan nek en rug. Hij werd overgebracht naar het LUMC.

Politie houdt insluiper aan Rijnsburg
De politie hield op dinsdag 6 augustus rond 12.15 uur op de Ruijterstraat een 22-jarige man uit Katwijk aan. De Katwijker werd er van verdacht kort daarvoor bij een woning aan de Lupine te zijn ingeslopen en een videorecorder te hebben gestolen. Agenten zagen de man op een bromfiets rijden. Hij voldeed aan het door getuigen opgegeven signalement. Onder zijn jas verborg hij de gestolen videorecorder. De verdachte is ingesloten.

Ongeval Gouda
Een 38-jarige vrachtautobestuurder uit Papendrecht verleende op dinsdag 6 augustus rond 11.45 uur op de kruising Elburgweg met de Kampenringweg geen voorrang aan een 38-jarige automobilist uit Amsterdam. Een aanrijding volgde. De Amsterdammer liep nekletsel op. Hij werd overgebracht naar het LUMC.

Onder invloed Zevenhuizen
De politie heeft het rijbewijs van een 58-jarige automobilist uit Zevenhuizen ingevorderd. De man moest bij een alcoholcontrole op de Zuidplasweg op dinsdag 6 augustus rond 23.30 uur een blaastest afleggen. Omdat de eerste indicatie aangaf dat hij gedronken had, is hij naar het politiebureau overgebracht. Hier weigerde hij verder mee te werken aan de ademanalyse en een bloedproef. Hierop heeft de politie het rijbewijs ingevorderd en is er proces-verbaal opgemaakt.

Overval postkantoor op TV-west Waddinxveen
Naar aanleiding van de overval op het postkantoor in Waddinxveen op 24 juli jl. zal Politie Hollands Midden een getuigenoproep doen in een programma van TV-west op donderdag 8 augustus. Getuigen die iets verdachts hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met Politie Hollands Midden via het telefoonnummer 0900-8844.

Politie zoekt bestuurder vrachtauto Leiden
De politie is op zoek naar de bestuurder van een vrachtauto die op dinsdag 6 augustus rond 13.05 uur is doorgereden nadat hij een 41-jarige fietser uit Leiden aanreed bij de verkeerslichten op de Zijlsingel nabij de kruising met de Lage Rijndijk. De fietser hield aan het voorval hoofdpijn en enkele schrammen op. Zijn fiets raakte beschadigd. Het ongeval gebeurde nadat beiden bij groen licht optrokken. De vrachtwagen raakte daarbij de fietser die vervolgens ten val kwam. De vrachtauto vervolgde zijn weg.