Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 7 augustus 2002, district Oosterhout

Datum: 7/8/2002
Auteur: Jeroen Steenmeijer

Teams Werkdam Woudrichem:

Auto-inbraken
NIEUWENDIJK: In de nacht van 07 augustus 2002 werd er in Nieuwendijk met grof geweld ingebroken in een personenauto. Er werd echter niets weggenomen. Hetzelfde lot onderging een drietal auto's in Genderen. Dit gebeurde in dezelfde nacht. Uit twee auto's werd de radio weggenomen. Bij een derde auto was er wel sprake van braakschade maar is er niets gestolen. Veelal werden de portieren aan de bovenkant ruw open gebogen om binnen te komen.

Team Loon op Zand:

Inbraak in schuren
LOON OP ZAND: Afgelopen nacht 07-08-'02, is er ingebroken in twee schuren aan de Bergstraat te Loon op Zand. De ene schuur kwam men binnen door er een ruit uit te nemen. Van de andere schuur werd de toegangsdeur open gebroken. Er werd electrisch- en handgereedschap ontvreemd alsmede een diepvries met inhoud. Ook is er afgelopen nacht ingebroken in een garage bij een woning aan de Venloonstraat te Loon op Zand. Men kwam hier binnen door een zijdeur van die garage open te breken. Vanuit de garage is hand- en electrisch gereedschap gestolen. Ook werden hier levensmiddelen ontvreemd.

Team Waalwijk:

Aantreffen hennepkwekerij
WAALWIJK: Naar aanleiding van een melding van wateroverlast stelde de politie op 6 augustus 2002, omstreeks 20.00 uur, een onderzoek in bij een woning aan de Generaal Bothastraat te Waalwijk. De brandweer was het pand binnengegaan omdat er grote hoeveelheden water uit de woning stroomden. Bij dit onderzoek zijn in twee kamers van de woning hennepkwekerijtjes ontdekt en opgeruimd. In totaal werden 247 planten, 28 assimilatielampen en twee filters in beslag genomen. De bewoner werd aangehouden en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie onderzoekt nog of er sprake is geweest van het illegaal aftappen van elektriciteit

Inbraak in schuurtje
WAALWIJK: Op 6 augustus bleek dat er ingebroken was in een schuurtje achter een woning aan de Grotestraat te Waalwijk. Men kon binnen komen door eerst een poort open te breken en daarna de toegangsdeur van dat schuurtje open te breken. Uit het schuurtje werd een grote hoeveelheid electrisch gereedschap gestolen.

Diefstal auto
WAALWIJK: Vanaf de Heulstraat te Waalwijk is gisteravond, 06-08-2002, dat de witte personenauto, merk Opel, type Kadett cabrio en voorzien van het kenteken TD-TH-29, gestolen.

Politie arresteert professionele winkeldieven
WAALWIJK: Op 7 augustus 2002, omstreeks 12.00 uur, werd er een winkeldiefstal gepleegd in een kledingwinkel aan de Grotestraat te Waalwijk. Een vrouwelijke verdachte werd door het personeel op heterdaad aangehouden en overgedragen aan de politie. Een mannelijke verdachte kon in eerste instantie ontkomen aan het winkelpersoneel. Enkele ogenblikken later is hij alsnog door de politie aangehouden. Het betrof een 30 jarige vrouw uit Oss en een 31 jarige man uit Oss. De verdachten waren in het bezit van een zelfgemaakt apparaat om beveiligingslabels los te maken. Dit gereedschap is uiteraard door de politie in beslag genomen. Tegen beide verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. De gestolen goederen zijn terug bij de eigenaar.

Auto in de brand
WAALWIJK: Op 07-08, omstreeks 07.45 uur, rukten brandweer en politie uit naar de Ambrosiusweg in Waalwijk. Er stond namelijk een auto in brand. Door onbekende oorzaak begon de personenauto, merk Volvo, type 340, te branden. Dit gebeurde toen de eigenaar er mee reed en de auto begon te haperen. Het vermoeden bestaat dan ook dat de brand is ontstaan door een technisch mankement. De auto brandde geheel uit.

Bestelauto gestolen
WASPIK: Vanaf het erf bij een woning aan de Vrouwkensvaartsestraat te Waspik werd een witte bestelauto, merk Mercedes, type 408D en voorzien van het kenteken VT-53-PK ontvreemd. In de auto bevonden zich zogenaamde sorteerbakken. Ter plaatse bleef alleen een raamrubber achter.

Team Oosterhout:

Inbreker overlopen
De politie is op zoek naar een inbreker die op dinsdagmiddag 6 augustus omstreeks 15.30 aan het inbreken was in een woning aan de Houthavenweg te Oosterhout. De bewoonster was gewoon thuis en bevond zich op bovenverdieping in de woning. Op een gegeven moment hoorde ze beneden glasgerinkel. Hierop is ze gaan kijken en trof beneden de inbreker aan. Deze had nog de schroevendraaier, waarmee hij kennelijk de ruit van de schuifpui vernield had, in zijn hand. De inbreker schrok van het feit dat hij betrapt was. Hij rende weg en wist te ontkomen door over de schutting te klimmen. Er werd dan ook niets ontvreemd.