Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 7-08-2002
Persberichten districten Heerlen/Kerkrade (RKey; 14.15 u) Woensdag 07 augustus 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; verdovende middelen
Bij controle afgelopen dinsdagavond in een woning aan de Laurierstraat in Heerlen vond het team Grensoverschrijdende criminaliteit (GOC) van de Koninklijke Marechaussee in de woning verdovende middelen en een gas/alarmrevolver. Het GOC die aanwijzingen had dat vanuit de woning werd gehandeld in verdovende middelen, ging gisteravond dan ook tot actie over. De in de woning aangetroffen verdovende middelen, totaal ruim 19 gram heroine en de gas/alarmrevolver werden samen met twee weegschaaltjes en een geldbedrag van honderd Euro in beslag genomen. Twee in de woning aanwezige personen, een man en een vrouw werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. Het GOC stelt verder onderzoek in.

Heerlen; zakkenrollerij
Een 47-jarige vrouw uit Spijkenisse heeft bij de politie aangifte gedaan van zakkenrollerij (haar beurs uit de tas gestolen). Het slachtoffer vermoedt dat onbekenden dinsdagmiddag in de Heerlense binnenstad, Markt, Dautzenbergstraat haar beurs uit de tas hebben gestolen. In de beurs bevonden zich papieren en enkele bankpasjes.

Heerlen; winkeldiefstal
Personeel van een winkel/handel aan de Geleenstraat in Heerlen zag afgelopen dinsdag hoe een man een haardroger had gestolen en daarmee de winkel/handel was uitgelopen. De gewaarschuwde politie heeft later een 18-jarige jongeman uit Hoensbroek getraceerd die voldeed aan het opgegeven signalement. Die bekende de diefstal van de haardroger en gaf aan deze al te hebben verkocht. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte. In het kader van een snelrechtprocedure kreeg de verdachte meteen een dagvaarding mee om snel voor de rechter te verschijnen.

Landgraaf; aanrijding
Afgelopen dinsdagavond omstreeks 18.15 uur vond op de Einsteinstraat in Landgraaf een aanrijding plaats. Een 24-jarige automobilist uit Kerkrade botste bij het naar rechts inrijden van een inrit naar een benzinetankstation tegen een bromfiets (die in dezelfde rijrichting reed), bestuurd door 16-jarige jongevrouw uit Landgraaf. De jongevrouw kwam met haar bromfiets ten val en raakte gewond. Zij werd met allerlei kneuzingen, schaafwonden en een gebroken staart/stuitbeentje overgebracht naar het Atriumziekenhuis in Heerlen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak/toedracht van de aanrijding.

Landgraaf; rijbewijs ingevorderd
Bij controle afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht op de Reeweg in Landgraafvan een 45-jarige automobilist uit Landgraaf kreeg de politie aanwijzingen dat de man mogelijk onder invloed zijn auto bestuurde. Bij het in het politiebureau door de politie ingestelde onderzoek ter vaststelling van het precieze alcoholgehalte in het bloed (blaas/ademanalyse) verdenkt de politie de man ervan, ondanks herhaalde vordering daartoe, de door de politie gegeven aanwijzingen niet op te volgen, waardoor de ademanalyse mislukte. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.