Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 7-08-2002
Persberichten district Sittard (HP 15.30 uur) Woensdag 07 augustus 2002

Geleen, professionele hennepkwekerij aangetroffen: Woensdagmorgen 7 augustus 2002 heeft de politie in een bedrijfspand gelegen aan de Kampstraat te Geleen een professionele hennepkwekerij aangetroffen. Na overleg met de officier van Justitie en na monsterneming van de hennepplanten werd de gehele kwekerij ontmanteld.

De politie betrad vanmorgen omstreeks 09.30 uur het bedrijfspand naar aanleiding van het vermoeden van het aanwezig zijn van een hennepkwekerij. In het bedrijfspand, in de bedrijfshal, werd een professionele hennepkwekerij aangetroffen bestaande uit 1400 hennepplanten van verschillende grootte. Deze werden beschenen door vele assimilatielampen. Verder trof de politie koolstoffilters, ventilatoren, afzuiginstallaties en grondstoffen voor de kweek aan. De politie heeft van de hennepplanten monsters genomen. Na overleg met de Officier van Justitie werd de gehele kwekerij ontmanteld. Medewerkers van Essent stelden vast dat de benodigde stroom illegaal werd afgetapt. De eigenaar van de kwekerij wiens identiteit bij de politie bekend is maar nog niet werd aangehouden, zal van Essent een navordering en een boete krijgen wegens het illegaal aftappen van de elektriciteit.

Sittard, inbraak in boekenwinkel:
Woensdagmorgen 7 augustus 2002 heeft in een boekenwinkel gevestigd aan de Gruizenstraat te Sittard een inbraak plaatsgevonden. Omstreeks 23.00 uur trad het inbraakalarm van winkel inwerking en werd de politie gewaarschuwd. Een politiepatrouille die onmiddellijk ter plaatse ging trof een vernielde ruit van de boekenwinkel aan. Deze bleek te zijn ingegooid met een kei, die werd aangetroffen in de winkel. Op de vloer werden meerdere pakjes sigaretten aangetroffen die de inbreker vermoedelijk tijden zijn overhaaste vlucht heeft veloren. Hij een inventarisatie bleken ongeveer 15 pakjes sigaretten te zijn ontvreemd. De eigenaar van de winkel heeft van de inbraak bij de politie aangifte gedaan.

Sittard, vernielingen:
Een 21 jarige inwoner van Sittard is woensdagmorgen 7 augustus 2002 door de politie aangehouden nadat hij op de Romeinenstraat te Sittard een aantal autos bekraste.
Buurtbewoners waarschuwden omstreeks 02.15 uur de politie met de mededeling dat een man diverse autos in hun straat had bekrast. De meteen ter plaatse gezonden politiepatrouille trof in de Romeinenstraat een man met onbloot bovenlijf aan die ogenschijnlijk een verwarde indruk maakte. Getuigen wezen de politie deze man aan die verantwoordelijk was voor het aanbrengen van de beschadigingen aan de geparkeerde autos. De man werd door de politie aangehouden en ingesloten aan het politiebureau. Bij het verdere onderzoek bleek dat in de directe omgeving zeven autos werden beschadigd door er krassen met een scherp voorwerp op aan te brengen. De aangehouden verdachte is woensdagmiddag in vrijheid gesteld. Hij zal in het kader van snelrecht worden vervolgd.