Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 7-08-2002
Persberichten district Maastricht (2e editie 16.35) Woensdag 7 augustus 2002

Maastricht, winkeldiefstal:
Woensdagmorgen 7 augustus 2002 heeft de politie proces-verbaal opgemaakt tegen een 31 jarige inwoner van het Franse Florange wegen het plegen van een winkeldiefstal en het in bezit hebben van harddrugs.
De inwoner van Florange pleegde omstreeks 10.50 uur een winkeldiefstal in een grootwinkelbedrijf gevestigd aan de Grote Staat te Maastricht. Daar nam hij een fles parfum weg met een winkelwaarde van 52 euro. De diefstal werd echter opgemerkt door een bedrijfsbeveiliger die, nadat de parfum niet werd afgerekend, de dief in zijn kraag greep. De gewaarschuwde politie heeft de inwoner van Florange ingesloten aan het politiebureau. Bij zijn insluiting trof de politie in zijn kleding 10 bolletjes harddrugs aan zijnde heroïne en cocaïne. De drugs werden in beslaggenomen.

Ook tegen een 42 jarige inwoonster van Eijsden werd woensdagmorgen proces-verbaal opgemaakt wegens het plegen van een winkeldiefstal die gepleegd werd in een supermarkt gevestigd aan de Cramignonstraat te Eijsden.
De inwoonster van Eijsden winkelde in de supermarkt en stopte in haar tas enkele etens- en snoepwaren weg die zij aan de kassa niet betaalde, terwijl andere goederen wel werden afgerekend. De waarde van de niet betaalde goederen bedroeg bijna 14 euro. De diefstal werd echter opgemerkt door het winkelpersoneel die de vrouw ter verantwoording riep. De gewaarschuwde politie nam de winkeldievegge mee naar het politiebureau waar tegen haar proces-verbaal werd opgemaakt. Na verhoor kon zij huiswaarts. De gestolen goederen zijn inmiddels teruggeven aan de rechtmatige eigenaar.

Maastricht, 79 jarige man beroofd:
Woensdagmiddag 7 augustus 2002 is bij zijn woning aan de Brusselseweg te Maastricht een 79 jarige inwoner van Maastricht beroofd van enkele honderden euros die hij kort daarvoor had afgehaald aan een postkantoor te Maastricht.
Het slachtoffer liep woensdagmiddag omstreeks 13.40 uur vanaf zijn woning naar het postkantoor gevestigd aan de Clavecymbelstraat te Maastricht. Op het moment dat hij het postkantoor naderde zag hij buiten het kantoor twee onbekende mannen staan met een getinte huidskleur. In het postkantoor waren meerdere klanten aanwezig terwijl een daarvan eveneens een getinte huidskleur had. Het slachtoffer haalde van zijn postrekening meerdere honderden euros die hij in ontvangst nam en in zijn kleding wegstopte. Mogelijk dat de man met de getinte huidskleur dit gezien heeft. Het slachtoffer verliet vervolgens het postkantoor en ging huiswaarts. Toen hij aan de achterzijde van zijn woning naar binnen wilde gaan werd hij plotseling van achteren vastgegrepen en in een verwurging vastgehouden. Het geld werd het slachtoffer afhandig gemaakt. Eenmaal in het bezit van het geld werd het slachtoffer los gelaten en zag hij twee mannen met een getinte huidskleur wegrennen. Het slachtoffer herkende deze mannen als de twee die voor het postkantoor gestaan hadden. Het slachtoffer achtervolgde het tweetal nog even maar raakte deze kwijt. Kort daarna deed het slachtoffer aangifte van de overval.

De politie is op zoek naar mogelijke getuigen die in de directe omgeving van het postkantoor aan de Clavecymbelstraat de twee mannen met een getinte huidskleur hebben zien staan. Mogelijk zijn er ook getuigen die de twee overvallers, mogelijk zelfs drie, over de Brusselseweg hebben zien rennen en gebruik hebben zien maken van een vervoermiddel. De getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Maastricht, telefoon 0900-8844.