Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 7-08-2002 Persbericht District Den Bosch

OPLICHTING (Heusden)

Dinsdagmiddag deed een inwoner van Heusden aangifte van oplichting. Een net uitziende man van ongeveer 30 jaar was zondagavond bij hem aan de deur verschenen. De man ge-droeg zich nogal emotioneel en vertelde dat hij autopech had. Zijn auto zou getakeld moeten worden en hij kwam 25,00 tekort om de takelkosten te kunnen voldoen. De Heusdenaar gaf de man het bedrag die daarvoor een bankpas als onderpand kreeg alsme-de de toezegging dat hij het bedrag de volgende dag terug zou komen brengen. De man is tot op heden niet met het geld verschenen.

EGYPTENAAR BEDREIGT AGENT (s-Hertogenbosch)

Dinsdagmorgen is op het politiebureau aan de Vogelstraat een 32-jarige Egyptenaar zonder vaste woon-of verblijfplaats aangehouden voor bedreiging van een agent. De agent was te hulp geroepen door receptionistes van het politiebureau omdat de man om onduidelijke re-denen tegen de ontvangstbalie stond te schoppen en te slaan. Toen de agent erbij kwam deed hij net of hij een vuurwapen uit zijn `zak wilde pakken en bedreigde de agent verbaal. Laatstgenoemde hield de man aan. Op het moment van zijn aanhouding begon de man weer te slaan en te schappen. Hij is daarop in de boeien geslagen, ingesloten. en inverzekeringge-steld.

MAN AANGEHOUDEN VOOR VROUWENMISHANDELING (s-Hertogenbosch)

Van dinsdag op woensdag is aan de Troelstradreef in s-Hertogenbosch een 41-jarige Bos-schenaar aangehouden voor mishandeling van zijn 38-jarige ex-vriendin. De man wordt er-van verdacht de vrouw de afgelopen jaren meerdere malen te hebben mishandeld. Medio juli mishandelde hij zijn ex-vriendin op straat. Hij schopte en sloeg de vrouw diverse malen. De vrouw is inmiddels elders ondergebracht. Vannacht kon de man worden aangehouden. Hij is in het belang van het onderzoek inverzekeringgesteld.

AANGEHOUDEN VERDACHTE SLAAT AGENTE (s-Hertogenbosch)

Dinsdagavond is een voor belediging en openbare dronkenschap aan het Nachtegaalslaantje in s-Hertogenbosch aangehouden 33-jarige zwerver een agente geslagen. De man die in verband met zijn aanhouding werd overgebracht naar het bureau werd achterin de surveillan-cewagen agressief. Hij gaf de agente een elleboogstoot en probeerde nog een kopstoot uit te delen. De agente kreeg de man onder bedwang. Op het bureau is de verdachte ingesloten. De agente hield aan de aanval een pijnlijke nek over.

VERDACHTE VAN DIEFSTAL MET GEWELD AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Dinsdagmiddag is aan het Stationsplein in s-Hertogenbosch een 36-jarige man aangehouden als verdacht van diefstal met geweld uit een kledingzaak aan de Vughterstraat. De man pro-beerde o.a. een spijkerbroek en ondergoed te stelen. Bij controle van zijn tas, baande hij zich met geweld een weg langs de medewerksters van de zaak. Agenten wisten de man aan de hand van opgegeven signalement korte tijd later aanhouden. De verdachte is inverzekering-gesteld.

MAN MET COCAÏNE AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Dinsdagmiddag hebben agenten op een schoolplein aan de Celciusstraat in s-Hertogenbosch een 21-jarige inwoner uit die plaats aangehouden met een hoeveelheid cocaïne. De man bleek bij zijn fouillering in het totaal 32 bolletjes van de harddrug bij zich te hebben. De drugs en zijn geld ( 150,=) zijn inbeslaggenomen. De verdachte is inverzekeringgesteld.