Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 7-08-2002 2e persbericht 7 augustus 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Auto botst tegen boom
Op de Winston Churchilllaan is dinsdagavond rond 22.50 uur een auto tegen een boom tot stilstand gekomen doordat de 32-jarige Eindhovense bestuurder door nog onbekende oorzaak de controle over zijn voertuig verloor. De bestuurder is met ernstige verwondingen aan buik, longen en met gebroken ribben en een gebroken bekken overgebracht naar het Catherinaziekenhuis. De 30-jarige Eindhovenaar die bij de bestuurder in de auto zat bleef ongedeerd. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van het ongeval.

Helmond: Collecteren zonder vergunning
Op de Kamstraat is woensdag rond 11.20 uur een 59-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Hij wordt verdacht van het collecteren zonder vergunning bij winkels in het centrum van Helmond. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Budel: Hennepkwekerij ontmanteld
Op de bovenverdieping van een woning aan de Nieuwstraat is woensdag een hennepkwekerij ontmanteld. De kwekerij bestond uit ongeveer 500 planten. De stroom werd illegaal afgetapt. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Deurne: Beveiligingsmedewerker mishandeld
Op de Blasiusstraat is woensdag tussen 1.15 en 1.45 uur een 23-jarige beveiligingsmedewerker van de kermis mishandeld. De medewerker kwam tussenbeide tijdens een vechtpartij. Hierdoor kwam hij zelf ten val en werd hij vervolgens geschopt en geslagen. De verdachte liep hierdoor verwondingen aan zijn hals, gezicht, rug, hand en knie op. Toen hij later op de avond zijn auto wilde pakken, die in de directe omgeving stond, bleek dat zijn banden lek waren gestoken. De politie onderzoekt de zaak.

Deurne: Gereedschap uit bedrijfswagens gestolen Uit twee bedrijfswagens, die geparkeerd stonden op een afgesloten terrein aan de Florijn, is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. De dader kwam op het terrein door een hek open te breken. Vervolgens werden een bestelbus en een vrachtwagentje opengebroken. Uit beide voertuigen wordt een nog onbekend aantal gereedschap weggenomen.

Geldrop: Zakkenrollerij
Op de Heuvel is woensdag tussen 13.30 en 14.10 uur een 58-jarige vrouw uit Geldrop het slachtoffer van een zakkenroller geworden. De vrouw had haar portemonnee in haar tas zitten. Toen ze in een winkel wilde betalen ontdekte ze plotseling dat deze uit haar tas was verdwenen. In de portemonnee zat ongeveer 200 Euro.

Geldrop: Snelheidscontroles
Op de Eindhovenseweg zijn woensdag tussen 10.15 en 12.00 uur 942 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 24 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 72 km/u.

Ook op de Wielewaal werd woensdag op snelheid gecontroleerd tussen 12.45 en 15.40 uur. Van de 1.980 gecontroleerde voertuigen reden 103 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 78 km/u.

Mierlo: Pipowagen uitgebrand
Op een terrein aan de Aardborstweg is woensdag rond 11.45 uur een pipowagen in brand gevlogen. De brand ontstond tijdens restauratiewerkzaamheden met een slijptol. De wagen is geheel uitgebrand. De brandweer doofde het vuur.

Reusel: Inbraak in bedrijf
In een bedrijf aan de Hoeven is tussen dinsdag 20.30 uur en woensdag 7.45 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een raam te vernielen. Uit het pand wordt voor zover bekend een processor vermist.

Valkenswaard: Aanhangwagen gestolen
Vanaf de Pastoor Heerkensdreef is tussen maandag 23.30 uur en dinsdag 7.30 uur een grijze aanhangwagen met het kenteken PJ-91-FH gestolen. De aanhanger stond op een parkeerterrein en was voorzien van een slot.

Veldhoven: GSM uit handen gerukt
Op de Blaarthemseweg is dinsdagochtend tussen 2.00 en 2.30 uur de GSM van een 23-jarige inwoner van Wintelre weggenomen. De jongen stond te bellen toen plotseling een man zijn GSM uit zijn handen rukte en vluchtte richting City Centrum.