Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 7-08-2002 17.35 uur Berichten van woensdagmiddag
Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Verdachte aanrijding Kerkenveld legt verklaring af KERKENVELD - Woensdagmiddag heeft de politie in De Wolden de man gehoord die in de nacht van dinsdag op woensdag een aanrijding veroorzaakte op de T-kruising van de Jan Haarstraat met de Burgemeester Jansstraat in Kerkenveld. Volgens getuigen was de man stomdronken. De 39 jr. inwoner van Kerkenveld kwam vrijwillig naar het politiebureau waar hij werd gehoord. Hij verklaarde zich niets meer van de aanrijding te kunnen herinneren. Wel gaf hij toe dat hij dinsdagavond behoorlijk wat gedronken had. In overleg met justitie is het rijbewijs van de man ingevorderd. Er wordt tegen hem proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en het veroorzaken van de aanrijding.

Insluipsters actief
MEPPEL/HOOGEVEEN - Woensdagmorgen hebben in Meppel een aantal onbekende vrouwen geprobeerd bejaarde mensen te bestelen. Zowel aan de Zuiderlaan als aan de Nieuwe Hoven kwamen vrouwen aan de deur en probeerden met een smoes binnen te komen. Op één adres lukte dit. Terwijl één van de vrouwen de bewoonster aan de praat hield doorzocht een andere vrouw de woning. Er wordt echter niets vermist. Op het andere adres hadden ze minder geluk. De bewoonster werkte ze snel buiten de deur. Het gaat hier om zeker drie vrouwen met een donker getinte huidskleur in de leeftijd van een jaar of 30. Mogelijk verplaatsen ze zich in een witte Opel Astra.

Dinsdagmiddag gebeurde hetzelfde bij een bejaarde vrouw die aan de Berghuisstraat in Hoogeveen woont. Echter hier kwam een meisje met een licht getinte huidskleur aan de deur. Ze had bonbons bij zich en hing een verhaal op over haar oma. Terwijl het meisje binnen was en de bewoonster aan de praat hield doorzocht een ander persoon de woning. Daarbij werd een geldkistje met o.a. wat geld gestolen.

De politie wijst met name oudere mensen er nadrukkelijk op om vooral geen onbekenden binnen te laten die met wat voor smoesjes dan ook aan de deur komen. Ze leiden bewoners af met hun verhalen en zijn erg snel en handig met het open laten staan van deuren waardoor anderen ongezien naar binnen kunnen.

Geen voorrang in dichte mist
WEZUPERBRUG - In de dichte mist van woensdagmorgen botsten op de kruising van het Oranjekanaal Zuidzijde met de Brugstraat in Wezuperbrug twee personenautos op elkaar. Hierbij raakten drie personen gewond. Een 48 jr. automobilist uit Schoonoord verleende geen voorrang aan een auto bestuurd door een 57 jr. man uit Westerbork. Na de aanrijding botste de auto van de man uit Schoonoord tegen een lantaarnpaal en een schrikhek. De 44 jr. echtgenote van de bestuurder raakte gewond en werd door de brandweer uit de auto gehaald. Zij is voor nader onderzoek naar het ziekenhuis in Emmen vervoerd. De man uit Westerbork en zijn echtgenote (leeftijd niet bekend) raakten licht gewond en werden ook naar het Emmer ziekenhuis vervoerd. Tegen beide bestuurders wordt proces-verbaal opgemaakt omdat ze hun rijgedrag niet hebben aangepast aan de weersomstandigheden (mist) waardoor er gevaar op de weg ontstond. Voor de man uit Schoonoord komt daar natuurlijk de voorrangsfout nog eens bij.

Bestelauto botst op stilstaande kraan
BORGER - Op de N374 bij Borger botste woensdagmorgen in dichte mist een bestelauto achter op een stilstaande kraanmachine met aanhanger. De 31 jr. uit Norg afkomstige bestuurder van de bestelauto raakte daarbij licht gewond. Hij werd door de brandweer uit zijn auto gehaald en overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. De kraanmachine, bestuurd door een 45 jr. man uit Koekange, stond ter hoogte van de afslag Buinen stil omdat de bestuurder daar wilde afslaan. Achter de kraanwagen zat een aanhanger waarvan de verlichting niet werkte. Bovendien mocht deze kraanwagen helemaal niet rijden op deze weg i.v.m. een geslotenverklaring voor langzaam verkeer. De bestelauto botste met een snelheid van ongeveer 90 km/u op de aanhanger. Twee graafbakken vielen van de aanhanger en kwamen op de weg te liggen.

Bromfietser botst achter op auto
HOOGEVEEN - Op de Industrieweg in Hoogeveen botste woensdagmiddag een bromfietser achter op een stilstaande auto. De 18 jr. bromfietsbestuurder uit Nieuw Balinge raakte daarbij gewond. Met een gebroken arm werd hij naar het ziekenhuis vervoerd. De 40 jr. automobiliste uit Beilen moest stoppen voor een afslaande auto. De bromfietser zag dit te laat en botste achter op de personenauto.

Hennep op zolder
ASSEN - Op de bovenverdieping van een woning aan de Wethouder Buningstraat in Assen ontmantelde de politie woensdagmorgen een kleine hennepkwekerij. Er werden ongeveer 70 nog niet volgroeide hennepplanten aangetroffen. Verder de benodigde apparatuur en voedingsstoffen. De elektriciteit voor de apparatuur kwam buiten de meter om. De planten en apparatuur werden in beslag genomen. De bewoner was niet thuis. Hij wordt binnenkort gehoord.

Hond in afgesloten auto in brandende zon
ASSEN - Woensdagmiddag tegen 13.30 uur hebben politieagenten een Mechelse herder bevrijd uit een afgesloten auto die in de brandende zon geparkeerd stond aan de Vaart Noordzijde in Assen. Omstanders hadden de politie gebeld. Toen de agenten een ruitje van de auto hadden ingetikt bleek het ruim 40 graden in de auto te zijn. De hond is meegenomen naar een politiebureau en daar weer opgefrist. Later inde middag meldde de eigenaar zich op het politiebureau. Hij verklaarde dat de auto vanaf 12.00 uur geparkeerd stond. Tegen de 42 jr. man uit Den Helder wordt proces-verbaal opgemaakt wegens dierenkwelling.

Nepvuurwapen
VRIES - Woensdagmiddag hield de politie op de Tienkampen in Vries twee jongens van 15 en 18 jr. uit Tynaarlo aan. De jongens liepen daar met een balletjespistool. Mensen die dit zagen belden de politie. Dit nepvuurwapen is niet van echt te onderscheiden en het bezit is strafbaar. Het wapen is in beslag genomen. Tegen de jongens wordt proces-verbaal opgemaakt.