Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 7-08-2002 Man neergeschoten door eigen ` booby-trap` Man neergeschoten door eigen ` booby-trap`

Een 66 jarige inwoner van Margraten is woensdagmiddag omstreeks 15.50 uur gewond geraakt bij een demonstratie van een eigen gemaakte `booby-trap` aan enkele bekenden.

De man had ter beveiliging tegen inbrekers, in zijn naast de woning gelegen schuur, een inbraakbeveiliging aangebracht bestaande uit een van binnenuit op de toegangsdeur gericht vuurwapen. Ongewenste bezoekers zouden `getracteerd worden` op een schot uit een hagelgeweer.
Hedenmiddag wilde hij ten overstaan van twee bezoekers een demonstratie geven van de werking van de beveiliging. Toen hij daarbij de deur van de schuur opende, bleek dat de booby-trap op scherp stond en er dus een schot afging. Dit schot trof de 66-jarige bewoner in de buik en onderarm en verwondde hem ernstig. Hij werd per ambulance overgebracht naar het academisch ziekenhuis in Maastricht waar onmiddellijk operatief werd ingegrepen. De operatie is inmiddels achter de rug en de man verkeert niet meer in levensgevaar.

De gealarmeerde Politie Limburg Zuid stelde meteen een onderzoek in en trof in de schuur de door de bewoner in elkaar geknutselde installatie aan. In verband hiermee werd woensdagavond op verzoek van de officier van justitie onder leiding van de rechter commissaris, een onderzoek in de woning verricht. Daarbij werden nog enkele vuurwapens en meerdere stuks munitie aangetroffen welke in beslag werden genomen. In de tuin van de woning werden 15 zogenaamde hennepbomen (=doorgroeide volwassen hennepplanten) aangetroffen. Deze werden op last van de officier van justitie in beslag genomen en vernietigd.

Het slachtoffer zal zich op een later tijdstip moeten verantwoorden voor het illegale wapenbezit en de levensgevaarlijke booby-trap.

J. van Kleef,
voorlichter regiopolitie Limburg Zuid
tel.0900 - 8844