Ingezonden persbericht

MSN en ICQ op i-mode

MiMessenger betekent einde voor SMS

DELFT, 20020807 -- Splendo B.V. uit Delft heeft onlangs de eerste universele instant messenger voor i-mode geïntroduceerd. Wireless Instant Messaging is de killerapplicatie voor de nieuwe generatie mobiele telefoons. Chatten gebeurt normaal gesproken via de PC en is een zeer snelle vorm van schriftelijke communicatie. Karakteristiek zijn de korte snelle berichten die elkaar in hoge frequentie opvolgen. Splendo heeft chatten naar de mobiele telefoon gebracht met de MiMessenger.

Reeds in 2001 had Splendo in samenwerking met Motorola als eerste ter wereld een universele wireless instant messenger met een gebruiksvriendelijke userinterface geïntroduceerd: de MiMessenger. Sinds juli 2002 is de MiMessenger ook beschikbaar voor i-mode gebruikers. De messaging systemen van ICQ, MSN, en Yahoo! zijn door de MiMessenger toegankelijk gemaakt voor de mobiele gebruiker. Hierdoor is het mogelijk te zien welke vrienden of collega's tegelijkertijd online zijn. Het unieke kenmerk van instant messaging is namelijk de presence management functie. Je kunt de status zien van de persoon met wie je wil communiceren (available, busy, in car etc.) Dit maakt wireless instant messaging ook zeer geschikt voor zakelijke toepassingen.

In tegenstelling tot de hoge kosten van een SMS bericht (20 eurocent), is een bericht via de MiMessenger buiten de kosten van het dataverkeer gratis! Tevens is wireless instant messaging veel interactiever dan SMS door de history en presence functie.

De MiMessenger is gebaseerd op Jabber technologie. Jabber is een, op XML techniek gebaseerde, opensource instant messaging platform. Splendo is ook supporter van het Wireless Village initiatief. Dit is een project, opgezet door Motorola, Nokia en Ericsson, waarin gestreefd wordt naar een wereldwijde standaard voor innovatieve mobile Instant Messaging en Presence Services (IMPS).



Ingezonden persbericht