Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-08-2002 Persberichten district Binnensticht, 10.00 uur

Babbeltruc

ZEIST Met een babbeltruc wist een man dinsdagmorgen rond 10.00 uur de woning van een bejaarde vrouw aan de Leliestraat binnen te komen. Na zijn vertrek was de vrouw zon 100 euro kwijt.

De man stond ineens in de woning van de vrouw en zei van het waterleidingsbedrijf te zijn. De vrouw werd naar boven gestuurd en toen zij terugkwam was de man weg met zon 100 euro. Het ging om een nette Nederlandse man met een zwarte lakjas. De man was zon 1,90 meter lang en 25-30 jaar.

De politie adviseert voorzichtig te zijn als onbekenden naar binnen willen. Laat hen ook niet alleen. Mensen van een waterleidings- of energiebedrijf kunnen zich altijd legitimeren. Bel bij twijfel de politie en het bedrijf waar de mensen van zeggen te komen.

Van fiets gevallen

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Een 34-jarige fietser uit Utrecht gleed dinsdagavond rond 21.00 uur op de Rijsenburgselaan met zijn voet van de trapper en viel daardoor. Hij was enkele minuten buiten bewustzijn en is met de ambulance naar het UMC gebracht. Daar bleek hij een hersenschudding en een aangezichtsfractuur te hebben opgelopen.

Poging straatroof

BILTHOVEN Een 68-jarige inwoonster van Bilthoven kwam maandagmiddag rond 15.15 uur met haar fiets ten val op de Jan van Eycklaan bij een poging straatroof. Zij deed dinsdag aangifte.

De vrouw zag op de Jan Steenlaan een jongen op een brommer naar haar kijken. Op de Van Eycklaan hoorde zij een brommer achter zich die vaart minderde. De bestuurder probeerde de tas van de vrouw uit het mandje voorop de fiets te pakken. De vrouw stuurde naar rechts en viel, de bromfietser ging er als een speer zonder buit vandoor. Een andere vrouw hielp het slachtoffer. De vrouw is met onbekend letsel aan haar arm naar het UMC gestuurd voor onderzoek. De bromfietser zou een getinte jongeman van tussen de 20 en 24 jaar zijn. Hij droeg een trui met een opvallende horizontale rode streep. Getuigen of mensen die meer informatie hebben over deze poging straatroof kunnen de politie van district Binnensticht bellen via tel. 0900 8844 (lokaal tarief).