Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 7-08-2002 11.15 uur Berichten van woensdagmorgen
Dirk Neef, 0522 - 27 4015 of 06 - 51 557 950

Auto in sloot
MEPPEL - Op de N-851 (de weg tussen Meppel en Rogat) kwam een 42 jr. vrouw uit Emmen dinsdagmiddag met haar auto in de sloot. Ze had te laat in de gaten dat er voor haar een rij auto`s stil stond. Om een aanrijding te voorkomen remde ze en stuurde daarbij naar links. Ze verloor de macht over het stuur, tolde een aantal keren in het rond en kwam in de sloot tot stilstand. Ze raakte daarbij licht gewond en werd voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Dronken man veroorzaakt aanrijding
KERKENVELD - Op de T-kruising van de Jan Haarstraat met de Burgemeester Jansstraat in Kerkenveld veroorzaakte een dronken automobilist in de nacht van dinsdag op woensdag een aanrijding. Hierbij vielen geen gewonden. In de bijna haakse bocht op deze splitsing ging de man met zijn auto rechtdoor en botste daarbij tegen een tegemoetkomende auto. Deze werd bestuurd door een 31 jr. inwoner van Kerkenveld. De man die de aanrijding veroorzaakte was bij de komst van de politie niet meer ter plaatse. Hij werd kort na de aanrijding meegenomen door een kennis. Volgens de bestuurder van de aangereden auto en meerdere getuigen, was de man stomdronken. Zijn identiteit is bekend en hij wordt binnenkort door de politie verhoord.

Te veel gedronken
EMMEN - Op de Rondweg in Emmen hield de politie dinsdagavond een 39 jr. inwoner van Musselkanaal aan. De man reed zonder geldig Nederlands rijbewijs in een auto waarvan de APK is verlopen. Bovendien had hij gedronken. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 0,7 promille.

Gestolen auto uitgebrand teruggevonden
ORANJE/HIJKEN - Terwijl een 25 jr. inwoner van Tjalleberd dinsdag een bezoek bracht aan een recreatiebedrijf in Oranje, werd vanaf de parkeerplaats zijn auto gestolen. Toen hij in de loop van de middag de diefstal ontdekte en de politie waarschuwde was zijn auto al teruggevonden in de omgeving van het Hijkermeer bij Hijken. De auto was echter helemaal uitgebrand en waarschijnlijk door de dief of dieven in brand gestoken.

Zonnebrillen gestolen
EMMEN - In de nacht van dinsdag op woensdag zijn uit een winkel aan de Weerdingerstraat in Emmen een aantal zonnebrillen gestolen. Men heeft een ruit vernield en daarna een greep gedaan in een rek met zonnebrillen. Of het hier om dure brillen gaat is niet bekend. Een getuige hoorde glasgerinkel en zag nog een man wegfietsen.

Man vernielt ruit
EMMEN - Een toevallige voorbijganger hield dinsdagavond op de Stationsstraat in Emmen een 23 jr. man uit Arnhem aan, die kort daarvoor een ruit had vernield. De getuige zag de man bij een raam van een café staan. Even later hoorde hij een klap en zag dat de ruit waar de man voor stond vernield was. Hij hield de man vast tot de gewaarschuwde politie arriveerde. De vernieler is voor nader onderzoek ingesloten.

Auto spontaan in brand
HOOGEVEEN - Op de Toldijk in Hoogeveen vloog dinsdagmiddag spontaan een auto in brand. De 69 jr. bestuurster uit Pesse zat met haar man in de auto. Ze stonden stil voor de verkeerslichten toen er plotseling rook onder de motorkap vandaan kwam. In korte stond de auto helemaal in brand. De brandweer bluste de zaak.

Caravan uitgebrand
ASSEN - Bij een in aanbouw zijnd pand aan de Amerikaweg in Assen brandde dinsdagavond een caravan uit. De caravan werd niet bewoond. Mogelijk dat baldadige jeugd de caravan in brand heeft gestoken.

Duur flesje bier
EMMEN - In het winkelcentrum aan de Mantingerbrink in Emmen hield de politie dinsdagavond een 16 jr. jongen uit die plaats aan. Hij liep, in strijd met het alcoholverbod, met een flesje bier op straat. Met een grote mond en een eindeloze discussie maakte hij de agenten die hem daar op aanspraken duidelijk, dat hij het er niet mee eens was. Omdat er geen einde aan kwam werd de jongeman verzocht verder te lopen. Dit weigerde hij. Hierna vorderden de agenten een aantal keren van de jongen om te verdwijnen. Toen hij ook daaraan geen gevolg gaf werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar mocht hij uiteindelijk weer vertrekken echter niet dan nadat hem een geldboete was gegeven van 92 euro.