Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Bergen op Zoom

Datum: 7/8/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

Vechtpartij in café, beheerder wordt met kapot geslagen glas in gezicht gestoken

BERGEN OP ZOOM: Gisteravond hebben bezoekers van een café aan de Antwerpsestraatweg te Bergen op Zoom met elkaar gevochten. De 36-jarige beheerder werd met een kapot geslagen glas in zijn voorhoofd gestoken.

De politie Bergen op Zoom kreeg gisteravond omstreeks 23.40 uur een melding dat er door circa 7 personen gevochten zou worden in een café aan de Antwerpsestraatweg. Bezoekers zouden met elkaar op de vuist zijn gegaan. Er zijn meerdere surveillanceauto's ter plaatse gegaan. Ter plaatse bleek dat de vechtpartij ontstaan was nadat één van de bezoekers uit boosheid over het spelverloop op een fruitautomaat geslagen had. Niemand wilde aangifte doen.

De politie stelt een uitgebreid onderzoek in naar de gebeurtenissen in dit café. Ook de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 augustus jl. moest de politie omstreeks 03.00 uur bij dit café ter plaatse komen vanwege een vechtpartij. Een politiehond moest worden ingezet om de vechtersbazen uiteen te drijven. Hierbij raakten twee mannen gewond en werd een 23-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden. Ook eerder dit jaar, in de maand mei, moest de politie twee keer optreden vanwege vechtpartijen bij dit café.

Parkeerwachter beledigd

BERGEN OP ZOOM: Een parkeerwachter is gistermiddag omstreeks 14.30 uur op het Pastoor Joorenplein uitgescholden en beledigd door een 48-jarige man uit Bergen op Zoom. De man was boos geworden na een bekeuring.

Hij parkeerde zijn auto buiten de parkeervakken waarna hij een bankgebouw binnen ging. Zijn vriendin bleef in de auto. Even daarna kwamen twee parkeercontroleurs voorbij die een bekeuring uitschreven voor de betreffende auto. Even later eiste de bestuurder dat de bon verscheurd zou worden. Hierop ging de verbalisant niet in waarna hij door de man werd uitgescholden en beledigd. De verdachte werd door de politie aangehouden. Hij wenste niet te schikken omdat hij de zaak aan de rechter wil voorleggen.