---

Ministerie van Defensie



---

Hoogspringer Wilbert Pennings (Soenar Chamid)

Pennings naar finale hoogspringen

07-08-2002

Eerste-luitenant Wilbert Pennings heeft bij de Europese kampioenschappen atletiek in München gisteravond (6 augustus) de finale bij het hoogspringen gehaald. De luchtmachtofficier sprong in de stromende regen bij zijn tweede poging 2.20 meter en dat was voldoende voor de finale die donderdagavond om acht uur begint. Naast Pennings haalden nog tien hoogspringers de finale. Pennings hoopt uiteindelijk een plaats bij de eerste vijf te halen.

De Nederlands kampioen was niet ontevreden over zijn optreden dinsdag. Hij kampt met de naweeën van een blessure aan zijn achillespees en sprong in de Beierse hoofdstad met pijnstillers. In juli werd hij nog Nederlands kampioen in Sittard met een sprong van 2.14 meter, terwijl zijn Nederlands record ligt bij 2.31 meter.

Tijdens de Europese kampioenschappen atletiek in München komt afgezien van Wilbert Pennings in de persoon van 800-meterloper Bram Som nog een Defensie topsporter in actie. Som verschijnt vrijdagochtend aan de start. Wilbert Pennings is medewerker bij het bureau integrale kwaliteitszorg op de Haagse Luchtmachtstaf. (foto: Soenar Chamid)