Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 7-08-2002
Persberichten district Maastricht (HP 13.50 uur) Woensdag 07 augustus 2002

Maastricht, winkeldiefstallen:
Dinsdagmiddag 6 augustus 2002 heeft de politie proces-verbaal opgemaakt tegen een 58 jarige inwoner van Maastricht die in een supermarkt gevestigd aan het Malbergplein te Maastricht een winkeldiefstal pleegde.
De winkeldief stopte in de supermarkt meerdere etenswaren in een tas, maar bood slechts een gedeelte daarvan ter betaling bij de kassa aan. Na het afrekenen wilde hij de supermarkt verlaten maar werd bij de uitgang door het personeel ter verantwoording geroepen. Uit de tas kwam voor bijna 20 euro aan niet betaalde etenswaren. De gewaarschuwde politie heeft de winkeldief meegenomen naar het politiebureau waar tegen het proces-verbaal werd opgemaakt. Hij kreeg in het kader van afhandeling snelrecht een transactievoorstel aangeboden van 115 euro. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Een 35 jarige man en een 27 jarige vrouw zijn dinsdagmiddag door de politie geverbaliseerd na het plegen van een winkeldiefstal in een supermarkt gevestigd aan de Scharnerweg te Maastricht. Het tweetal ontvreemdde gezamenlijk een pakje vlees ter waarde van ruim 6 euro. Het pakje vlees werd in een tas gestopt en aan de kassa niet afgerekend, terwijl andere levensmiddelen wel werden betaald. Het tweetal werd aan de uitgang ter verantwoording geroepen en kwam het niet betaalde pakje vlees uit de tas tevoorschijn. Het tweetal werd door de gewaarschuwde politie meegenomen naar het politiebureau waar tegen hen proces-verbaal werd opgemaakt. Zijn zullen zich op een zitting van Justitie in de Buurt moeten verantwoorden.

Maastricht, gewapende overval:

Dinsdagavond 6 augustus 2002 heeft een gewapende overval plaatsgevonden in een supermarkt gevestigd aan het Holsteinbastion te Maastricht.
Omstreeks 17.30 uur kwam een onbekend gebleven man, die zijn hoofd bedekt had met een bivakmuts, de supermarkt aan de Holsteinbastion binnen. Op het moment van de overval waren meerdere klanten in de winkel aanwezig. Gewapend met een vuurwapen bedreigde hij de kassabediende en dwong deze tot de afgifte van het kasgeld. De bediende gaf het aanwezige geld (geschat wordt enkele honderden euros) af waarmee de overvaller meteen vertrok. Hij verliet de supermarkt en rende te voet weg over de Menno van Coehoornstraat in de richting van de Pastoor Habetsstraat te Maastricht. De politie heeft bij een uitgebreid onderzoek in de omgeving de overvaller niet meer aangetroffen. Een verder onderzoek wordt ingesteld.

Maastricht, rijden onder invloed
:
Een 66 jarige automobilist woonachtig te Maastricht is dinsdag 6 augustus 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed van alcohol.
Meerdere automobilisten attendeerden dinsdag omstreeks 17.30 uur een politiepatrouille op de Hertogsingel te Maastricht op het rijgedrag van een automobilist. De politiepatrouille wist de betreffende automobilist te achterhalen en te controleren. Bij het eerste contact met de bestuurder roken beide agenten een alcohollucht bij de bestuurder. Hij werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. De uitslag van de analyse gaf een alcoholpromillage aan van ruim 1.4 promille. Tegen de inwoner van Maastricht werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Maastricht, licht gewond bij verkeersongeval:
Een 16 jarige bromfietsbestuurder uit Maastricht is dinsdag 6 augustus 2002 licht gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Dr. Bakstraat te Maastricht.
De bromfiets reed omstreeks 17.00 uur over het fietspad van de Dr. Bakstraat en wilde rechtuit rijden in de richting van Belfort. Een 25 jarige bestuurder van een bestelauto, rijdende in dezelfde richting, veranderde naar rechts van richting in de richting van de Artsenijstraat en kruiste daar het fietspad. Er volgde een aanrijding waarbij de bestuurder van de bromfiets van zijn vervoermiddel werd gereden en door de lucht vloog. Hij raakte door de aanrijding en zijn val slechts licht gewond en liep enkele schaafwonden op. Beide voertuigen werden door de aanrijding beschadigd. Vermoedelijk is de bromfiets totaal beschadigd.