Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave 7 augustus 2002

1. VERDACHTE MET VERDOVENDE MIDDELEN AANGEHOUDEN

De politie heeft dinsdagavond een 41-jarige Rotterdammer aangehouden, hij wordt verdacht van handel in verdovende middelen. Omstreeks half tien werd een Ford Escort op de Dordtselaan gecontroleerd. De bestuurder werd naar zijn rij- en kentekenbewijs gevraagd. Op dat moment stapte een passagier uit en wilde weglopen. Hij werd staande gehouden en terwijl hij in z'n zakken zocht naar een identiteitsbewijs kwam er een plastic zakje tevoorschijn dat op straat viel. In het zakje zaten verdovende middelen. De man werd aangehouden en overgebracht naar een politiebureau, waar bleek dat hij nog 116 dagen hechtenis te goed had. De verdachte is vervolgens ingesloten. De bestrijding van drugsoverlast is een speerpunt van beleid van de politie Rotterdam-Rijnmond en ingebed in het Vijfjarenprogramma Veilig Rotterdam.


2. OVERVAL MISLUKT
Een 57-jarige Rotterdammer voorkwam dinsdagmiddag, als gevolg van zijn optreden, een gewapende overval. Omstreeks kwart over twee kwam een ongeveer 20-jarige man een supermarkt aan de Ramlehweg binnen. Hij trok een mes en drukte dat tegen het lichaam van een medewerker die bij een kassa stond en sommeerde hem de kassalade te openen. Aangever reageerde direct door de overvaller weg te duwen, gevolgd door een aantal schoppen, waarna de man verdween via de deur in onbekende richting.


3. HOTEL OVERVALLEN
In de nacht van dinsdag op woensdag is een hotel aan de Breitnerstraat overvallen door drie mannen, waarvan er ''n in het bezit was van een vuurwapen. Rond half ''n kwam het drietal het hotel binnen, gekleed in jacks met capuchons over hun hoofden. Onder bedreiging van het vuurwapen werden twee klanten beroofd van hun portefeuille en de kassa achter de bar leeggehaald. Met de buit namen ze de benen en verdwenen in onbekende richting. Niemand raakte gewond.


4. CONTROLE OPENBAAR VERVOER
Politiemensen en medewerkers van de RET hebben dinsdagavond een controle gehouden in het Openbaar Vervoer. Deze vond plaats op de Erasmuslijn (metro) tussen de stations Beurs en Centraal Station. De controle werd gehouden in het kader van het afgesloten convenant tussen Politie, Justitie en RET, gericht op toezicht, verhoging veiligheid en het tegengaan van zwartrijden in het openbaar vervoer.
In totaal werden 478 passagiers gecontroleerd en 42 processen-verbaal opgemaakt omdat men geen plaatsbewijs had. De politie voerde negen naamscontroles uit. E'n reiziger werd bekeurd voor het roken in een metrohal en een 23-jarige Amsterdammer werd verbaliseerd omdat hij een een valse naam opgaf.

Avonduitgave dinsdag 6 augustus 2002

* TRUCKS MET OPLEGGER GESCHAARD - RIJKSWEG GESTREMD

VLAARDINGEN -Dinsdagmorgen omstreeks kwart over zes schaarde op de afrit van de zuidbaan van de rijksweg A20 naar de westbaan van de A4 een truck met oplegger, bestuurd door een 28-jarige man uit 's-Gravenhage. De bestuurder remde in de bocht af. De combinatie begon echter te scharen waardoor de bestuurder de macht over het stuur verloor. De truck met oplegger kwam tegen de vangrail, die ter plaatse geheel werd vernield, tot stilstand. De bestuurder raakte niet gewond. Zijn 17-jarige bijrijder, afkomstig uit Enschede raakte licht gewond. De truck met oplegger moest worden weggetakeld. Het verkeer op de afrit is enige tijd gestremd geweest.
Omstreeks twee uur 's-middags schaarde op nagenoeg dezelfde plaats opnieuw een truck met oplegger. Ook deze truck, bestuurd door een 63-jarige man uit 's-Gravendeel kwam op de vangrail terecht en moest worden weggetakeld. De bestuurder raakte gewond en werd door de GGD overgebracht naar het Holyziekenhuis.


* AANRIJDING
SCHIEDAM -Als gevolg van een voorrangkwestie ontstond dinsdagmiddag omstreeks één uur op de Vlaardingdijk een aanrijding tussen twee personenauto's. De 30-jarige bestuurder van ''n van de auto's, afkomstig uit Vlaardingen, botste op de kruising van de Vlaardingdijk met de Karel Doormanweg op een linksaf slaande auto, bestuurd door een 29-jarige vrouw uit Schiedam. De 30-jarige Vlaardinger moest door de brandweer uit zijn auto worden bevrijd. Hij raakte gewond evenals zijn 24-jarige passagiere. Ook de 29-jarige Schiedamse raakte gewond. Zij werden allen door de GGD overgebracht naar het Schielandziekenhuis.