Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Amsterdam, 8 augustus 2002
METRO HOLLAND WINSTGEVEND TWEEDE KWARTAAL 2002

Metro Holland heeft het tweede kwartaal van dit jaar, voor het eerst sinds haar start in juni 1999, winstgevend afgesloten. Metro heeft het afgelopen jaar een sterke ontwikkeling doorgemaakt. De netto verkoop steeg zelfs met 19% ten opzichte van het tweede kwartaal van vorig jaar, terwijl de bruto advertentie bestedingen in de landelijke dagbladen met 19% afnam (bron BBC). Metro Holland, die net haar driejarig bestaan heeft gevierd, rapporteert een operating profit margin van 4% voor het tweede kwartaal van 2002. De allereerste Metro-editie, die zeven jaar geleden in Zweden werd geïntroduceerd, heeft nu een operating margin behaald van 38%.

Volgens het laatste wereldwijde Gallup onderzoek (mei 2002) bereikt Metro dagelijks gemiddeld 837.000 lezers, waardoor Metro de vierde krant van Nederland is. 39% van de lezers is jonger dan 30 jaar en de krant wordt door evenveel mannen als vrouwen gelezen.

Metro¹s moederbedrijf, Metro International S.A., maakte gisteren haar financiële resultaat bekend over het tweede kwartaal van 2002. De netto verkoop steeg met 29% vergeleken met dezelfde periode van het vorig jaar tot US$ 36,9 miljoen en de groep rapporteerde een EBITA winst voor alle 17 edities die langer dan één jaar bestaan.

Als gevolg steeg gisteren de koers van het Metro B-aandeel op de Stockholm Stock Exchange met bijna 40%.

Silvio de Groot, Algemeen Directeur van Metro Holland: ³We zijn zeer tevreden met dit resultaat, vooral door het feit dat de hele advertentiemarkt voor landelijke dagbladen is gedaald. We hebben ons marktaandeel weten te vergroten en zijn in een goede positie om voor de rest van het jaar een verdere groei te laten zien. Metro brengt zijn lezers bondig en onpartijdig nieuws en biedt adverteerders een uniek bereik.²

Voor meer informatie kunt u www.metro.lu bezoeken of direct contact opnemen met: Silvio de Groot, Algemeen Directeur Metro Holland BV, tel: 020-511 4000.

Metro is wereld¹s grootste gratis dagblad dat wordt uitgegeven in 24 edities in 15 landen in 13 talen: Stockholm, Praag, Gothenburg, Hongarije, Nederland, Helsinki, Malmö, Santiago, Philadelphia, Toronto, Rome, Milaan, Warschau, Athene, Montreal, Barcelona, Boston, Madrid, Kopenhagen, Aarhus, Parijs, Marseille, Lyon and Hong Kong.