BOVAG

Jongeren onbekend met voordelen en mogelijkheden autoverhuur

Uit onderzoek van de Autoverhuur Ledenassociatie (AVL), een afdeling van BOVAG, blijkt dat veel jongeren niet op de hoogte zijn van de verschillende mogelijkheden en voordelen van een huurauto. Zowel voor de autoverhuurbranche als voor de betreffende jongeren is dit een gemiste kans. Jongeren moeten bij beëindiging van hun studie en daarmee dus ook bij het vervallen van hun OV-jaarkaart gaan kiezen uit verschillende vervoersmogelijkheden. Ze zijn zich hierbij vaak niet bewust van de huurauto als alternatief. Het openbaar vervoer en de eigen (tweedehands) auto komen als eerste in het denken naar boven. Om jongeren bekender te maken met de huurauto als alternatief voor een eigen auto of het openbaar vervoer starten vandaag 750 autoverhuurbedrijven een landelijke campagne onder het motto 'Huur een Stuur'. De deelnemende autoverhuurbedrijven zijn allemaal aangesloten bij AVL.

Jongeren denken bij een huurauto vaak alleen aan het busje of de vrachtwagen die je huurt om te verhuizen. Ze zijn niet op de hoogte van de andere mogelijkheden. En dat terwijl er in de praktijk per situatie en gebruiksmoment kan worden gekozen voor een andere auto. Je kunt altijd een auto rijden die precies bij de situatie past: groot, klein, sportief of zakelijk. Comfort en flexibiliteit gegarandeerd dus.

Verder zijn jongeren er niet van op de hoogte dat je met een huurauto goedkoper uit bent als je niet elke dag een auto nodig hebt. Uit onderzoek is gebleken dat degene die per jaar maximaal 7000 kilometer rijdt, goedkoper uit is met een huurauto dan met een eigen auto. Je betaalt namelijk alleen per gereden kilometer en zaken als verzekering, wegenbelasting en afschrijving zijn al voor je geregeld. Bovendien is een huurauto over het algemeen een jonge, moderne, schone en goed onderhouden auto waarop je je zelfs kunt abonneren. Je profiteert dus optimaal van de lusten van een auto maar hebt nauwelijks de lasten.

Onder het motto 'Huur een Stuur' worden jongeren vanaf vandaag tot juni 2003 in heel het land gewezen op de mogelijkheden en voordelen van een huurauto. Dit gebeurt via o.a. advertenties, autoruitstickers, posters, wegenkaarten, ansichtkaarten, abri's en de internetsite: www.huureenstuur.nl.


08 aug 02 08:26