Ingezonden persbericht

Juridische Nieuwsbrief Duitsland augustus 2002 klik hier:

uit: Juridische Nieuwsbrief Duitsland augustus 2002

De Juridische Nieuwsbrief Duitsland is een kosteloze service van Anwaltskanzlei Strick en verschijnt maandelijks. Eerdere edities staan vermeld op onze website (www.strick.de/nieuwsbrief/).

Gebruik rode gasolie kan duur worden

Rode gasolie mag volgens de bepalingen van het Duitse Mineralölgesetz in het gebied van de Bondsrepubliek Deutsland uitsluitend voor het stoken worden gebruikt en niet voor het aandrijven van voertuigen, schepen, kranen of gereedschap.

Handelt men in strijd met deze bepaling moet men zich realiseren dat de Duitse fiscus de Mineralölsteuer volgens Duitse normen zal navorderen. Ook is er sprake van een Ordnungswidrigkeit die met een boete wordt gesanctioneerd.

Problematisch wordt de zaak als de Duitse fiscus de activiteiten van het Nederlandse bedrijf dat met rode gasolie wordt aangetroffen voor de afgelopen jaren gaat onderzoeken. In dit geval wordt gemakshalve verondersteld dat men altijd rode gasolie in Duitsland heeft gebruikt en zal de navordering (gebaseerd op het geschatte verbruik in het verleden) torenhoog kunnen worden.

Op het moment voeren wij in opdracht van een Nederlandse brancheorganisatie een procedure m.b.t. de vraag of de Duitse regeling niet in strijd met EU-recht is. De rechter in eerste aanleg deelt ons standpunt in deze en heeft aangekondigd de zaak bij het Europese Hof voor te leggen.

Wilt u meer weten? Neemt u dan contact op met dhr. Crämer van ons kantoor. Tel: 0049-2821-7222-0

# Overname of vermenigvuldiging van informatie uit deze nieuwsbrief is uitsluitend toegestaan met vermelding van bron en handhaving van de naar Anwaltskanzlei Strick leidende verwijzingen (http://www.strick.de) in deze informatie.

# Anwaltskanzlei Strick
De expertise van Anwaltskanzlei Strick heeft zich ontwikkeld op de gebieden waarin exporterende Nederlandse ondernemers advies wensen. Door de jarenlange ervaring met het Nederlandse bedrijfsleven, zijn wij in staat om juridische ondersteuning te verlenen op zeer uiteenlopend terrein:

Oprichten van vennootschappen / Bedrijfsoprichting http://www.strick.de/bekijken/nl/nlexpertise.cfm#vennootschappen

Sluiten van contracten en overeenkomsten
http://www.strick.de/bekijken/nl/nlexpertise.cfm#overeenkomsten

Arbeidsrecht
http://www.strick.de/bekijken/nl/nlexpertise.cfm#arbeidsrecht

Bouwrecht
http://www.strick.de/bekijken/nl/nlexpertise.cfm#bouwrecht

Incasso en Kredietmanagement
http://www.strick.de/bekijken/nl/nlexpertise.cfm#incasso

Transport- en verkeersrecht
http://www.strick.de/bekijken/nl/nlexpertise.cfm#transportrecht

Intellectueel eigendom en merkenrecht
http://www.strick.de/bekijken/nl/nlexpertise.cfm#merkenrecht

Met vriendelijke groeten,

Anwaltskanzlei Strick
Siemensstrasse 31
47533 Kleve
Duitsland
tel. 0049 2821 72220
fax. 0049 2821 722244
e-mail: kanzlei@strick.de
internet: http://www.strick.de