Politie Midden- en West Brabant

PERSBERICHTEN DISTRICT TILBURG

Datum: 8/8/2002
Auteur: Rob Luijten

Aanranding door vrouw

TILBURG Een 30 jarige beveiligingsmedewerker van het NS-station aan de Spoorlaan heeft woensdagmiddag kort na 14.00 uur een 41 jarige vrouw (zonder vaste woon- of verblijfplaats) aangehouden die hem kort daarvoor had aangerand. De vrouw had de man aangesproken en toonde haar borsten terwijl ze onzedelijke voorstellen deed. De vrouw had de afgelopen weken in het station al vaker haar borsten in het openbaar getoond en was dan door de beveiliging verwijderd. Dit maal pakte zij de beveiligingsmedewerker ook nog eens in zijn kruis. Daarmee was voor hem de maat vol. Hij hield de vrouw aan en deed aangifte van aanranding bij de politie. In haar verhoor bekende de vrouw haar daad. Haar motief was dat ze de beveiligingsmedewerker zon lekker ding vond. De vrouw krijgt een proces-verbaal.

Winkeldief aangehouden

TILBURG Surveillerende stadswachten werden er woensdagmiddag tegen 16.00 uur door een personeelslid van een opticien op gewezen dat er zojuist in zijn zaak een winkeldiefstal was gepleegd. Twee personen hadden namelijk twee zonnebrillen, met een totaalwaarde van 205 Euro weggenomen. De daders zouden nog in de buurt zijn. Gewaarschuwde agenten troffen korte tijd later op de Spoorlaan inderdaad de verdachten aan. Een van hen, een 18 jarige inwoner van Curaçao bleek de twee brillen te hebben gestolen. In eerste instantie gaf hij nog een valse naam op. De tweede aangehouden persoon bleek bij nader inzien geen deel te hebben gehad aan de diefstal. De verdachte kreeg direct een boete van 240 Euro opgelegd.

Aanrijding

BERKEL-ENSCHOT De Bosscheweg in Berkel-Enschot is woensdag om 18.30 uur korte tijd gedeeltelijk geblokkeerd geweest na een aanrijding op de kruising met de Puccinilaan (Druiventros). Daar gaf rond die tijd een 66 jarige inwoonster van Bladel geen voorrang aan een 47 jarige Oisterwijkse. De Bladelse kwam vanuit de Puccinilaan rijden en zag de van rechts komende Oisterwijkse over het hoofd. In eerste instantie leek de Bladelse ernstig gewond te zijn, doch nadat ze uit haar beschadigde auto was bevrijd bleken de verwondingen mee te vallen. Beide voertuigen waren totalloss. De brandweer kwam er mede aan te pas om het wegdek weer vrij en helemaal schoon te krijgen.

Gewonde bij gewelddadig conflict

GOIRLE De politie moest woensdagavond, kort na 23.00 uur, uitrukken voor een vechtpartij in de Joseph Alberdingk Thijmlaan in Goirle. Daar zou door een groep van 4 of 5 mensen hevig gevochten worden. Terplaatse trof de politie een plas bloed op de grond aan en ook een mes. Omstanders meldden dat bij de vechtpartij die daar zojuist had plaatsgevonden een buurtbewoner met een stalen stang geslagen was. Hij was bloedend weggevlucht. Ook wisten de getuigen te melden dat er een mercedes was weggereden. Deze mercedes werd korte tijd later voor een woning in Eduart Douwes Dekkerdreef aangetroffen. Binnen zaten drie mannen, Twee Goirlenaren van 23 en 20 jaar oud en een persoon van wie de personalia nog niet bekend is. Zij bekenden tegenover de politie zojuist gevochten te hebben in de J.A. Thijmlaan. Het slachtoffer, een 33 jarige Goirlenaar, zou hen aldaar bedreigd hebben. De drie mannen werden op verdenking van (ernstige) mishandeling aangehouden. Het slachtoffer is tot op heden niet aangetroffen. De politie onderzoekt de toedracht van de vechtpartij nog nader.