Ingezonden persbericht

EUROPESE CO-LOCATIE HOSTINGSERVICES VAN PSINET BEKROOND MET SUNTONE(superscript: SM)-CERTIFICAAT

PSINet voldoet aan strenge prestatienormen van SunTone(superscript: SM)

Hoofddorp, 8 augustus 2002 - PSINet Europe heeft een SunTone(superscript: SM)-certificering verworven voor de co-locatieruimtes in al haar vijf hostingcenters in Amsterdam, Berlijn, Genève, Londen en Parijs. De certificering, een initiatief onder leiding van Sun Microsystems, is bedoeld voor het aanduiden van betrouwbare en kwalitatieve Internetservices. Het geeft bedrijven die behoefte hebben aan hostingfaciliteiten de mogelijkheid oplossingen van hoge kwaliteit te selecteren.

De hostingcenters van PSINet hebben voor de SunTone-certificering een grondige inspectie ondergaan op het gebied van infrastructuur, processen, hardware en dienstverlening. De certificering bewijst dat de co-locatieservices van PSINet voldoen aan strenge kwaliteitseisen in termen van infrastructuur, snelheid, bedrijfszekerheid, veiligheid en beschikbaarheid.

Met de certificering kunnen klanten erop vertrouwen dat de Europese co-locatieservices van PSINet worden ontwikkeld en beheerd volgens de beste methoden die in de branche beschikbaar zijn en de strenge kwaliteitsnormen die zijn vastgelegd in het SunTone Programma. PSINet Netherlands BV heeft al eerder een grondige inspectie ondergaan voor de certificering van De Nederlandse Bank voor klanten als Staalbankiers en FCI.

PSINet biedt een uitgebreide reeks oplossingen aan op het gebied van hosting, managed security en connectivity. Alle services van PSINet worden geleverd via een eigen, onafhankelijke IP-backbone dat de hostingcenters verbindt. Hierdoor kan PSINet haar klanten volledig geïntegreerde IP-infrastructuuroplossingen bieden: van applicatiehosting tot backend connectivity. Een ervaren supportteam van meertalige technici levert 24 uur per dag, 7 dagen per week systeembewaking en ondersteuning vanuit Engeland en Zwitserland met behulp van de nieuwste managementsoftware.


-EINDE-
PSINet Europe
PSINet Europe is marktleider in het leveren van geïntegreerde IP-oplossingen en richt zich op grote en middelgrote pan-Europese bedrijven. PSINet levert Internetoplossingen, value-added services en volledig geïntegreerde en beheerde IP-oplossingen voor de zakelijke markt. PSINet levert al haar diensten via haar eigen, onafhankelijke IP-backbone dat haar 5 zeer geavanceerde hostingcenters verbindt. De hostingcenters zijn gesitueerd in Amsterdam, Berlijn, Genève, Londen en Parijs. PSINet Europe is een eigendom van de volledig zelfstandige joint venture tussen ClearBlue Technologies Inc (www.clearblue.com) en Israel Corporation (www.israelcorp.com).
Bezoek voor meer informatie onze website op www.psinet.nl SunTone Certificering and Branding Programma
Het SunTone Programma is van start gegaan in mei 1999. Het is een gezamenlijk, in de sector breed gesteund, initiatief onder leiding van Sun Microsystems, bedoeld om te bevorderen dat 24 uur per dag, 7 dagen per week dienstverlening en betrouwbaarheid de norm wordt voor internetservices op de consumentenmarkt en zakelijke markt. In het kader van het SunTone Programma ondergaan serviceproviders, onafhankelijke softwareleveranciers en integratiespecialisten een streng beoordelingsproces. Daarbij worden de infrastructuur, de bedrijfspraktijk, hardware, software en het algehele serviceniveau onderzocht om vast te stellen of de aangeboden diensten of producten voldoen aan de strenge eisen van het programma. Certificering op grond van het SunTone Programma moet bedrijven het vertrouwen geven dat ieder aspect van de bedrijfsvoering en infrastructuur na evaluatie betrouwbaar en van goede kwaliteit wordt geacht. Het SunTone Programma heeft momenteel meer dan 1500 aanvragen voor certificering in behandeling van serviceproviders, onafhankelijke softwareleveranciers en integratiespecialisten. Er zijn al meer dan 200 gecertificeerde oplossingen beschikbaar voor uiteenlopende zakelijke wensen. Voor meer informatie: www.sun.com/suntone. Sun, Sun Microsystems, het Sun-logo, SunTone en het SunTone gecertificeerde logo zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Sun Microsystems, Inc. in de Verenigde Staten en andere landen.