TRIPLE P

Cijfers tweede kwartaal

FOR IMMEDIATE RELEASE

Investor Relations contact
Peter van den Oord
Chief Financial Officer
+31 (0)347 353204
Poord@triple-p.nl
www.triple-p.nl
TRIPLE P N.V.

HOOFDPUNTEN TWEEDE KWARTAAL 2002


- Triple P heeft het tweede kwartaal 2002 winstgevend afgesloten;

- Bedrijfsresultaat tweede kwartaal 2002 bedraagt EUR 0,2 miljoen positief;


- Omzet tweede kwartaal 2002 is met 6% gestegen ten opzichte van het eerste kwartaal 2002;


- Algemene Vergadering van Aandeelhouders benoemt Robert E. Pijselman tot voorzitter van de Raad van Bestuur en benoemt nieuwe Raad van Commissarissen.

Vianen, 8 augustus 2002 - Triple P N.V. (NASDAQ SCM: TPPP) rapporteert vandaag haar financiële resultaten over het tweede kwartaal van 2002.

Algemeen

De geringe investeringsbereidheid in de Nederlandse markt duurt voort. De vraag naar ICT infra-structuuroplossingen (systemen en diensten) staat nog onder druk. De omzet van Triple P in het tweede kwartaal 2002 bedroeg EUR 24,2 miljoen. Ten opzichte van het eerste kwartaal 2002 is dit een stijging van 6%.

Triple P heeft het tweede kwartaal van 2002 winstgevend afgesloten met een bedrijfsresultaat van EUR 0,2 miljoen. Dit is inclusief EUR 0,2 miljoen aan operationele kosten in verband met een eenmalige onvoorziene uitgave. De netto winst in het tweede kwartaal 2002 bedroeg EUR 0,1 miljoen. De netto winst beschikbaar voor gewone aandeelhouders bedroeg in het tweede kwartaal 2002 eveneens EUR 0,1 miljoen.

./2

Benoeming nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen

De Algemene Vergadering van Aandeelhouders heeft op 16 mei 2002 drie nieuwe leden van de Raad van Commissarissen benoemd: de heren A.H.M. Stam (voorzitter), H.C.A. Groenen en H.G.C. Schade. Tevens heeft de Vergadering de heer R.E. Pijselman benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van Triple P N.V. De heer Pijselman was als Vice President bij Active Voice verantwoordelijk voor alle activiteiten in Europa, Midden Oosten en Afrika. Active Voice is een dochteronderneming van NEC Corp.

Strategie

Voorzitter van de Raad van Bestuur, Robert Pijselman, maakt na ruim twee maanden de balans op.
'Triple P is een fantastisch bedrijf om voor te mogen werken. Ik heb hier een goed gemotiveerd team aangetroffen dat over bijzonder veel kennis en kunde beschikt. Het schip vaart, we gaan nu de zeilen trimmen en de bemanning indelen om nog scherper te gaan 'varen''.

'In de achterliggende jaren heeft Triple P zichzelf kritische vragen gesteld over de rol die klanten van haar verwacht. Hieruit vloeide voort dat een aantal activiteiten zijn afgestoten en dat Triple P zichzelf hervormde tot een infrastructuur solution provider om nog meer toegevoegde waarde te kunnen bieden aan klanten. Die hervorming is nagenoeg afgerond en eerste voorzichtige successen zijn inmiddels in de opdrachtenstroom terug te vinden'.

'Triple P zal door deze strategie nog beter kunnen inspelen op de toenemende vraag naar specifieke oplossingen zoals security, storage, server based computing en IP telefonie', aldus Robert Pijselman. 'Daarnaast zien we een trend ontstaan om het beheer en onderhoud van ICT voorzieningen uit te besteden. Voor ondernemingen met relatief kleine ICT afdelingen is het niet rendabel om deze in eigen beheer te houden en zal er in toenemende mate toe worden overgegaan om deze geheel of gedeeltelijk uit te besteden. Triple P heeft al die kennis en bijbehorende werkprocessen in huis en kan dus prima complementair werken aan bestaande ICT afdelingen'.

'Uiteraard zal Triple P verdere invulling geven aan de strategie om zich als infrastructuur solution provider te specialiseren. Dat betekent een focus op het verder ontwikkelen en vermarkten van aantrekkelijke oplossingen op het gebied van ICT infrastructuren en het bijbehorend afstemmen van de interne organisatieprocessen hierop'.

Diezelfde infrastructuuroplossingen wil Triple P ook gaan aanbieden via applicatieleveranciers, zoals bijvoorbeeld leveranciers van ERP pakketten. Klanten krijgen op die wijze het beste van twee expertise-vlakken, namelijk uitstekende applicatiefunctionaliteit gekoppeld aan een vlekkeloos werkende ICT infrastructuur. Tevens kunnen applicatieleveranciers zich concentreren op hun core business (de applicatie) terwijl ze optimaal gebruik maken van Triple P's enorme kennisvoorsprong op het gebied van infrastructuur-hardware en
-software.

Verwachtingen voor de tweede helft van 2002

Voor de tweede helft van 2002 houdt de Raad van Bestuur van Triple P N.V. rekening met een aanhoudende terughoudendheid in de markt ten aanzien van ICT investeringen. Gebaseerd op de huidige verwachtingen zal Triple P N.V. het tweede halfjaar van 2002 ook winstgevend afsluiten; echter de netto winst beschikbaar voor gewone aandeelhouders voor de rest van 2002 zal naar verwachting lager zijn dan in 2001.

./3

Vergelijking van operationele resultaten - tweede kwartaal 2002 met tweede kwartaal 2001

Netto omzet
De netto omzet in het tweede kwartaal 2002 was EUR 24,2 miljoen. De netto omzet in het tweede kwartaal 2001 was EUR 25,8 miljoen, een daling van 6%. Dit werd voornamelijk veroorzaakt door een daling van de aan omvangrijke ICT infrastructuurprojecten gerelateerde omzet van diensten met EUR 2,0 miljoen. Daarentegen steeg de omzet van systemen met EUR 0,4 miljoen.

Bruto marge
De bruto marge in het tweede kwartaal 2002 was 16,4%. In 2001 was de bruto marge 17,7%. De bruto marge van systemen daalde met 1,8% als gevolg van de marktomstandigheden (margedruk) en een verandering in de samenstelling van de productmix. De bruto marge van diensten daarentegen steeg met 3,1% als gevolg van de sterk gedaalde kosten voor tijdelijk personeel.

Verkoop- en marketingkosten
De verkoop- en marketingkosten in het tweede kwartaal 2002 waren EUR 2,4 miljoen. In 2001 waren deze kosten EUR 2,2 miljoen. Deze stijging werd met name veroorzaakt door een eenmalige meevaller in de kosten van 2001 in verband met de vrijval van een voorziening. Als percentage van de netto omzet stegen de verkoop- en marketingkosten van 8,5% naar 10,0%.

Algemene kosten
De algemene kosten in het tweede kwartaal 2002 waren EUR 1,4 miljoen. In 2001 waren deze kosten EUR 1,2 miljoen. De stijging werd met name veroorzaakt door kosten van EUR 0,2 miljoen in 2002 in verband met een eenmalige onvoorziene uitgave. Als percentage van de netto omzet stegen de algemene kosten van 4,6% naar 5,6%.

Bedrijfsresultaat van te continueren bedrijfsonderdelen Het bedrijfsresultaat van te continueren bedrijfsonderdelen in het tweede kwartaal 2002 is EUR 0,2 miljoen. In 2001 was dit EUR 1,2 miljoen. De daling van de omzet van EUR 1,6 miljoen en een gedaalde bruto marge van 1,3% hebben geresulteerd in een daling van de bruto winst van EUR 0,6 miljoen, welk effect nog wordt versterkt door een eenmalige stijging van de operationele kosten van EUR 0,4 miljoen.

Overige kosten
De overige kosten in het tweede kwartaal 2002 stegen licht van EUR 0,0 miljoen in 2001 naar EUR 0,1 miljoen in 2002. Dit is met name het gevolg van hogere rentekosten i.v.m. een hoger opge-nomen krediet gedurende het tweede kwartaal 2002 ten opzichte hetzelfde kwartaal in 2001.

Vennootschapsbelasting
Omdat de onderneming beschikt over voldoende fiscaal compensabele verliezen is er geen verplichting voor vennootschapsbelasting opgenomen in zowel het tweede kwartaal van 2002 als 2001. Per 31 december 2001 beschikte de onderneming over ongeveer EUR 20,0 miljoen aan fiscaal compensabele verliezen.

./4

Niet te continueren bedrijfsonderdelen
In februari 2002 heeft Triple P N.V. haar Belgische dochteronderneming Triple P Belgium N.V./ S.A. verkocht, nadat de Raad van Bestuur in december 2001 had besloten de Belgische dochter niet te zullen continueren. De vennootschap trof een voorziening voor verwachte verliezen uit niet te continueren bedrijfsonderdelen van EUR 0,6 miljoen ten laste van het resultaat in het vierde kwartaal 2001. De geconsolideerde cijfers van Triple P N.V. over 2001 zijn aangepast omdat de Raad van Bestuur heeft besloten de cijfers van de Belgische dochter te verantwoorden onder niet te continueren bedrijfsonderdelen. Dit houdt in dat in de bijgaande geconsolideerde balans en winst- en verliesrekening, de activa en passiva alsmede de netto omzet en de kosten met betrekking tot de niet te continueren bedrijfsonderdelen, uit de respectievelijke rubrieken zijn geëlimineerd. In 2001 bedroegen de totale netto omzet en het bedrijfsresultaat van de Belgische dochter respectievelijk EUR 8,0 miljoen en EUR -0,4 miljoen.

Netto winst
De netto winst in het tweede kwartaal 2002 was EUR 0,1 miljoen. In 2001 was de nettowinst EUR 1,0 miljoen. Het resultaat van te continueren bedrijfsonderdelen daalde met EUR 1,1 miljoen en het resultaat van niet te continueren bedrijfsonderdelen steeg met EUR 0,2 miljoen hetgeen ertoe heeft geleid dat de netto winst met 0,9 miljoen is gedaald.

Balans
Het eigen vermogen steeg van EUR 3,5 miljoen, of 12,5% van het totale vermogen, per 31 decem-ber 2001 naar EUR 3,6 miljoen, of 15,0% van het totale vermogen, per 30 juni 2002. De vennoot-schap had per 30 juni 2002 een kredietlijn ter beschikking van ongeveer EUR 9,0 miljoen waarvan EUR 2,8 miljoen was opgenomen.

Triple P is een beursgenoteerde onderneming, opgericht in 1989 en gevestigd in Vianen. Met een team van ruim 450 medewerkers ontwerpt, levert, bouwt en beheert Triple P de ICT infrastructuur van bedrijven, overheid- en andere instanties tot ruim 2000 werkplekken per locatie.

Deze publicatie bevat een aantal gegevens die betrekking hebben op de toekomst. Deze zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen. De daadwerkelijke resultaten kunnen hiervan afwijken als gevolg van een aantal factoren waaronder, maar niet beperkt tot: de totale ICT uitgaven en vraag naar ICT diensten in Nederland; het moment waarop belangrijke orders worden geplaatst; het vermogen gekwalificeerd personeel in te huren, op te leiden en te behouden en hevige concurrentie. Zie voor een nadere toelichting op deze risico's en onzekerheden de documenten die Triple P heeft gedeponeerd bij de Securities and Exchange Commission, met name het meest recente jaarverslag op formulier 20-F.


- tabellen: zie www.triple-p.nl -

08 aug 02 15:18