UPC NEDERLAND

UPC bereikt mijlpaal met 600.000 chello internet-klanten

Amsterdam, 8 augustus, 2002 - United Pan-Europe Communications N.V. (UPC)en chello broadband nv (chello) kondigen vandaag aan dat de chello broadband internetdienst inmiddels meer 600.000 klanten heeft. Deze mijlpaal bevestigt chello's positie als leidende Europese breedband Internet Service Profider via de kabel.

John F. Riordan, voorzitter van de Raad van Bestuur van UPC vierde deze gebeurtenis vandaag in het huis van 600.000e chello-klant in Amsterdam. John F. Riordan: 'Ik ben zeer trots dat chello de grens van 600.000 klanten is gepasseerd. Dit is het resultaat van een uitstekend internetproduct en de verdere verbetering van onze dienstverlening door de klant centraal te stellen in ons denken en doen. Ik ben blij deze gebeurtenis met onze 600.000e klant te mogen vieren en denk dat deze familie veel plezier op het internet zal hebben met chello.'

Enkele belangrijke kernpunten met betrekking tot chello: - vanaf 8 augustus 2002 meer dan 600.000 chello-klanten in Europa; - meer dan 30% groei over de laatste twaalf maanden en - met meer dan 280.000 klanten blijft Nederland de belangrijkste markt voor chello.

De 600.000e chello-verbinding werd geïnstalleerd in het huis van de familie Van de Weerd in Amsterdam. Mevrouw Van de Weerd deed het chello-abonnement cadeau aan haar zoon Daniël ter gelegenheid van zijn 15e verjaardag. In het afgelopen jaar bleef Amsterdam een van de belangrijkste UPC-markten voor de chello-internetdienst. De familie Van de Weerd werd onder andere verrast met een weekendtrip naar het buitenland voor de hele familie.

John F. Riordan voegde hieraan toe: 'Omdat het internet steeds meer onderdeel van het dagelijkse leven wordt, kiezen steeds meer mensen voor chello en voor de voordelen van een 'always on', snelle internet-verbinding tegen een vaste maandelijkse prijs. Deze voordelen en het grote gemak blijven de basis voor ons succes met chello.'

chello broadband chello is de leidende Europese leverancier van breedband-internettoegang met meer dan 600.000 klanten in acht Europese landen: Nederland, Oostenrijk, Zweden, Noorwegen, Frankrijk, België, Hongarije en Polen. chello levert 'always on' breedband-internet, waarmee voor een vast bedrag en zonder telefoonkosten snelle toegang tot een veelheid aan entertainment en informatie mogelijk wordt. Daarnaast levert chello 'portals' in de lokale taal, waarbij zorgvuldig geselecteerde nationale en internationale breedband 'content'(inhoud) wordt geleverd, waardoor de unieke breedband-internetervaring mogelijk is. chello broadband is een geconsolideerde dochteronderneming van United Pan-Europe Communications N.V. (UPC) en onderdeel van de UPC Media-divisie.

UPC United Pan-Europe Communications N.V. (UPC) is een van de leidende ondernemingen op het gebied van breedband-communicatie en -entertainment in Europa. Via haar breedbandnetwerken biedt UPC diensten op het gebied van televisie, internet, telefonie en programmering. UPC's aandelen zijn genoteerd aan Euronext Amsterdam Exchange (UPC) en in de Verenigde Staten aan het Over The Counter Bulletin Board (UPCOY). UnitedGlobalCom, Inc. (NASDAQ: UCOMA) heeft een meerderheidsbelang in UPC.

In Nederland is UPC met zo'n 2,3 miljoen klanten de toonaangevende aanbieder op het gebied van geavanceerde media- en telecommunicatiediensten. Hiervoor beschikt UPC Nederland in Noord-Holland, Zuid-Holland, Friesland, Gelderland, Flevoland en Noord-Brabant over hoogwaardige breedbandnetwerken.

- Einde bericht -

Foto: Een hoge resolutie-foto is beschikbaar op www.upccorp.com/600,000chellocustomers.htm

Noot aan de redactie: Voor verdere informatie over UPC kunt u contact opnemen met Claire Appleby, Director of Investor Relations, telefoon +44 (0)207 661 3500, e-mail ir@upccorp.com,of met Bert Holtkamp, Director of Corporate Communications, telefoon (020) 778 94 47, mobiel 06-55 38 05 94 of e-mail bholtkamp@upccorp.com.

Voor verdere informatie over chello kunt u contact opnemen met Toon Diegenant, Communications Manager, telefoon (020) 778 98 54, e-mail tdiegenant@chello.com.

www.upccorp.com www.chello.com

NB 'chello' wordt altijd met kleine letters geschreven.

UPC N.V.

08 aug 02 16:32