Nieuwsbericht

donderdag 8 augustus 2002, 16.00 uur

REGIONAAL

Ruim 5000 hardrijders bekeurd
Alkmaar, donderdag 8 augustus 2002.
In de maand juli heeft het verkeershandhavingsteam van de politie een groot aantal snelheidscontroles gehouden op de Provincialewegen in Noord-Holland Noord. Daarbij passeerden een kleine 145.000 auto's de radar. In ruim 5000 gevallen werd een overtreding geconstateerd. Hoogst genoteerde snelheid bleek 160 km/h op een weg waar 80 als maximum geldt. Vanaf 1 augustus controleert het team iedere dag op de N248 en N249. Dit zijn de twee Provincialewegen van de Stolpen naar Van Ewijcksluis en van de Stolpen naar Wieringerwerf. De controles gaan onverminderd door. In juli werd de aandacht speciaal gericht op de N244 en 246 de route Alkmaar - Zaandam via de Westdijk. Daar stond iedere dag een radarauto.
Op vijf andere Provincialewegen werden steekproeven gehouden. Dit betekent dat op die wegen wat minder vaak, maar in ieder geval enkele malen per week een radarauto stond opgesteld. Dit betreffen de Rijksweg N9 (Alkmaar-Den Helder) de N99 (Den Helder-Den Oever) de N242 (Alkmaar-Middenmeer) en de N506 en de N302 (Hoorn-Enkhuizen). Het verkeershandhavingsteam richt zich met name op vijf speerpunten in de verkeersveiligheid. De agenten letten vooral op het rijden door rood, het gebruik van de veiligheidsgordel en helm, snelheid en het rijden onder invloed. Met deze maatregelen hoopt de overheid het aantal slachtoffers en doden in het verkeer drastisch te verminderen.

NOORD-KENNEMERLAND

Voetgangster gewond na ongeval
Heiloo, woensdag 7 augustus 2002.
Woensdagmiddag omstreeks 14.50 uur vond een aanrijding plaats op de Kennemerstraatweg. Hierbij raakte een 69-jarige vrouw uit Heiloo gewond. De vrouw stak ter hoogte van perceel 45 de rijbaan van de Kennemerstraatweg over en zag biet dat een personenauto vanuit de richting Kerklaan naderde. Door te claxonneren en te remmen probeerde de bestuurder van de auto een aanrijding te voorkomen maar da lukte niet. Door de aanrijding raakte de vrouw gewond aan haar hoofd en schouder. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar en daar opgenomen.

Jongen aangehouden met nep-pistool
Broek op Langedijk, woensdag 7 augustus 2002.
Woensdagavond omstreeks 19.30 uur werd een 15-jarige jongen uit Noord-Scharwoude aangehouden in een horecabedrijf aan de Dorpsstraat Volgens een getuige zou hij in het bezit zijn van een vuurwapen. Toen agenten hem wilden fouilleren zagen zij dat een op een vuurwapen gelijkend voorwerp op zijn stoel lag. Hierop is de jongen aangehouden. Verder onderzoek bracht aan het licht dat het om een nep-pistool ging waar alleen balletjes mee weggeschoten konden worden. De jongen heeft afstand gedaan van het wapen. Hij is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Diefstal auto's.
Heiloo, donderdag 8 augustus 2002.
Vannacht werd een auto gestolen vanaf de Kuilenaar. Het betreft een auto van het merk Opel, type Kadett. De auto is grijs van kleur en voorzien van het kenteken XP-66-VB.
Egmond aan Zee, donderdag 8 augustus 2002.
Tussen woensdagavond 18.30 uur en donderdagmorgen 09.00 uur werd een auto ontvreemd vanaf de Boulevard. Het betreft een auto van het merk Hyundai, type Lantra. De auto is rood van kleur en voorzien van het kenteken FP-LG-08.
Alkmaar, donderdag 8 augustus 2002.
Tussen woensdag 7 augustus 22.40 uur en donderdag 9.45 uur is er een auto gestolen vanaf de Judith Leysterstraat in Alkmaar. Het betreft een rode Opel Kadett met het kenteken XP-80-JF.

Beroving
Alkmaar, donderdag 8 augustus 2002.
Op donderdagochtend omstreeks 2.15 uur is een 51-jarige inwoner van Alkmaar van zijn portemonnee beroofd. De man liep over de Kerkstraat toen hij van achteren vastgepakt werd. Vervolgens pakte de dader de portemonnee van de man uit zijn broekzak en ging ervandoor.

Jas met inhoud afgepakt
Alkmaar, donderdag 8 augustus 2002.
Op donderdagochtend rond 0.30 uur is de jas met inhoud van een 35-jarige inwoner van Alkmaar met geweld afgepakt. De man liep door de Hekelstraat en werd daar door twee mannen aangesproken die beweerden dat de jas van de man van hun vriendin was, wat niet het geval was. Het slachtoffer wilde vervolgens doorlopen, maar werd vastgepakt. Met veel geduw en getrek werd de jas bij de man uitgetrokken en meegenomen door de twee mannen. Hierna zijn de mannen weggelopen. In de jas zat onder andere een paspoort.

NOORDKOP

Man beroofd
Den Helder, maandag 5 augustus 2002.
Op maandagavond omstreeks 22.00 uur is een 19-jarige inwoner van Den Helder beroofd van zijn mobiele telefoon. De jongen liep in de Eendrachtstraat in Den Helder toen een rode Mercedes naast hem stopte. Er stapten twee man uit: een hield de armen van het slachtoffer op zijn rug, terwijl de andere man de mobiele telefoon van de jongen afpakte. Vervolgens zijn de mannen in de Mercedes gestapt en weggereden. De politie onderzoekt momenteel de zaak.

Bromfietscontrole
Den Helder, woensdag 7 augustus 2002.
Aan de Van Waardenburglaan in Den Helder zijn woensdagavond twee bromfietsers bekeurd. Een van de bromfietsers had geen brommercertificaat bij zich, terwijl de andere een te groot vermogen had.

WESTFRIESLAND

Auto botst tegen caravan
Avenhorn, woensdag 7 augustus 2002.
Op woensdagavond omstreeks 18.20 uur is een automobiliste tegen een losgeschoten caravan gebotst. Een 47-jarige automobiliste uit Nieuwehorne reed over de Provincialeweg N243 in de richting van Hoorn. Ter hoogte van het viaduct bij Avenhorn kwam er een 58-jarige automobilist uit Zandvoort aangereden. De man kwam uit tegengestelde richting, vanuit Hoorn. De man had zijn caravan niet goed aan zijn trekhaak bevestigt en bij een hobbel in het wegdek schoot de caravan los en reed de linkerrijbaan op. De vrouw kon de caravan niet meer ontwijken en reed er tegenaan. De vrouw en de caravan belandden in de berm van de ringvaart.. De vrouw is met snijwonden, waarvan één diepe in haar arm, naar het Westfries Gasthuis overgebracht.

Inbraak in school
Hoorn, donderdag 8 augustus 2002.
Op donderdagochtend rond 4.15 uur is er ingebroken in een school aan de Maelsonstraat in Hoorn. De inbrekers zijn binnengekomen door een raam in te gooien. De buit bestaat uit computerapparatuur.

Verkeerscontroles
Zwaagdijk, donderdag 8 augustus 2002.
Tussen 9.00 uur en 10.00 uur donderdagochtend is er een verkeerscontrole gehouden langs de Zwaagdijk in Zwaagdijk. Er is een proces-verbaal uitgeschreven aan een bromfietser die zonder helm reed. Hoogkarspel, donderdag 8 augustus 2002.
Donderdagochtend is er tussen 10.30 uur en 12.00 uur een verkeerscontrole gehouden aan de Streekweg in Hoogkarspel. In die periode zijn er twee bekeuringen uitgedeeld wegens het niet-dragen van de autogordel en er zijn vijf snelheidsovertredingen geconstateerd.