Ingezonden persbericht

PSINet Europe kondigt strategische heroriëntatie aan

Hoofddorp, 8 augustus 2002 - PSINet Europe begint vandaag met een strategische heroriëntatie die volgt op de overname door ClearBlue Technologies en Israel Corporation van de afgelopen maand. Het doel van deze heroriëntatie is het veiligstellen van de positie van PSINet in de Europese markt voor volledig geïntegreerde IP-oplossingen.

Richard Williams, de nieuwe CEO van PSINet Europe, kijkt met vertrouwen naar de toekomst. Nu het bedrijf nieuwe investeerders heeft aangetrokken kan PSINet een periode van onzekerheid afsluiten. PSINet Europe heeft een nieuw en ervaren managementteam dat weer vooruitkijkt. De doelstellingen voor de korte termijn zijn gesteld op basis van de huidige condities in de markt. Deze strategische heroriëntatie maakt daar onderdeel van uit. Het is een belangrijke en noodzakelijke stap om ervoor te zorgen dat het bedrijf in staat is om de ambitieuze doelstellingen op de langere termijn te realiseren.

De activiteiten van PSINet Europe vinden plaats in 12 Europese landen en zijn verdeeld over 37 werkmaatschappijen. PSINet Europe heeft 7.000 klanten en een omzet van ¤ 180 miljoen op jaarbasis. De strategische heroriëntatie richt zich op het reorganiseren van de werkmaatschappijen. Het proces heeft tot doel om een optimaal georganiseerde klantgerichte organisatie te creëren, die een volledige portfolio van geïntegreerde IP-oplossingen kan leveren. PSINet Europe verwacht dat het proces een periode van acht weken in beslag zal nemen. Zodra verdere details bekend zijn, worden deze verstrekt.


- EINDE -

PSINet Europe
PSINet Europe is marktleider in het leveren van geïntegreerde IP-oplossingen en richt zich op grote en middelgrote pan-Europese bedrijven. PSINet levert Internetoplossingen, value-added services en volledig geïntegreerde en beheerde IP-oplossingen voor de zakelijke markt. PSINet levert al haar diensten via haar eigen, onafhankelijke IP-backbone dat haar 5 zeer geavanceerde hostingcenters verbindt. De hostingcenters zijn gesitueerd in Amsterdam, Berlijn, Genève, Londen en Parijs. PSINet Europe is een eigendom van de volledig zelfstandige joint venture tussen ClearBlue Technologies Inc (www.clearblue.com) en Israel Corporation (www.israelcorp.com).
Bezoek voor meer informatie onze website op www.psinet.nl

Ingezonden persbericht