Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 8-08-2002
Persberichten district Maastricht (HP 15:12 uur) Donderdag, 08 augustus 2002

Maastricht, ramkraak:
Donderdagmorgen 8 augustus 2002 heeft een inbraak plaatsgevonden in een bedrijf gevestigd aan de Franciscus Romanusweg te Maastricht. Een nog onbekende hoeveelheid gouden sieraden werd ontvreemd. Buurtbewoners belden donderdagmorgen omstreeks 03.45 uur de politie dat er een inbraak werd gepleegd in een bedrijf gevestigd aan de Franciscus Romanusweg te Maastricht. De politie reed onmiddellijk ter plaatse en trof een personenauto met draaiende motor aan die de voorpui van het bedrijf had geramd. De personenauto was gedeeltelijk het bedrijf binnengereden. Personen werden niet meer aangetroffen ook niet bij een doorzoeking van het bedrijf. In het bedrijf werden door de dieven een aantal etalageruiten stukgeslagen met een mokerhamer. Deze werd door de dieven achtergelaten. Uit de etalages werden een nog onbekende hoeveelheid gouden sieraden ontvreemd. De aangetroffen personenauto bleek woensdagavond 7 augustus 2002 vanaf een parkeerplaats aan de Kommel te Maastricht te zijn ontvreemd. De politie heeft de aan de voorzijde zwaar beschadigde auto voor verder onderzoek in beslag genomen. Een verder onderzoek wordt ingesteld.

Valkenburg, rijden onder invloed:
Tegen een 20 jarige inwoner van Hoensbroek heeft de politie donderdagmorgen 8 augustus 2002 proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed.
Een politiepatrouille hoorde en zag omstreeks 02.00 uur een personenauto met piepende banden over de Koninginneweg te Valkenburg rijden. Bij een controle van de bestuurder bleek deze naar het gebruik van alcohol te ruiken welk alcoholgebruik bevestigd werd door de uitslag van een alcoholblaastest. De bestuurder werd daarop meegenomen naar het politiebureau. Daar gaf de ademanalyse een alcoholpromillage aan van 0.7 promille. Tegen de inwoner van Hoensbroek werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 2 uur in zijn bezit.

Maastricht, baldadigheid:
Een 31 jarige inwoner van Maastricht is donderdagmorgen door de politie aangehouden nadat hij onder de ogen van het cameratoezicht tegen fietsen schopte op de Markt te Maastricht. Op de beelden van het cameratoezicht in de binnenstad van Maastricht werd door een politieman gezien dat een man deeluitmakend van een groepje van vier personen tegen gestalde fietsen schopte op de Markt te Maastricht en deze ook omduwde. Meteen werd een politiepatrouille ter plaatse gestuurde die de vandaal kon aanhouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten voor verder onderzoek. Bij zijn insluiting gaf hij ook nog eens een valse naam op waarvoor een tweede verbaal werd opgemaakt. In de loop van de nacht werd de 31 jarige inwoner van Maastricht na verhoor in vrijheid gesteld.

Maastricht, snelheidscontrole:
Woensdagmiddag 7 augustus 2002 heeft op de Tongerseweg te Maastricht een snelheidscontrole plaatsgevonden. Tussen 13.45 en 15.00 uur controleerde de radarauto van de politie de snelheid van 727 motorvoertuigen waarvan 102 bestuurders harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gereden snelheid bedroeg 84 km per uur. Alle overtredingen werden fotografisch vastgelegd. Alle snelheidszondaars zullen het proces-verbaal thuisgestuurd krijgen.

Maastricht, man beroofd:
Donderdagmorgen 8 augustus 2002 is een 26 jarige inwoner van Gronsveld het slachtoffer geworden van een beroving die plaatsvond op de Heugemerweg te Maastricht. Onder bedreiging van een vuurwapen werd de beurs van het slachtoffer weggenomen.
Het slachtoffer liep vanmorgen omstreeks 05.15 uur over de Heugemerweg te Maastricht komende uit de richting van Gronsveld en gaande in de richting van Maastricht. Ter hoogte van Pietersplas reed een donkerkleurige personenauto hem voorbij, welke personenauto iets verder stopte. Daarna stapte er twee personen uit die op het slachtoffer toeliepen. Het slachtoffer werd aangesproken en kreeg meteen een vuurwapen op zich gericht. Daarna werd hij tegen de grond gedrukt en werd hij getrapt en geslagen. Vervolgens werd hem zijn beurs afhandig gemaakt. Het tweetal liet het slachtoffer daarna achter en vertrokken in de personenauto waarin een derde man zat. Enige tijd daarna deed het slachtoffer aangifte bij de politie van de beroving waarbij het slachtoffer zijn beurs kwijtraakte met daarin een bankpas, een rijbewijs en ongeveer 20 euro. Van de mishandeling heeft het slachtoffer enkele kneuzingen en pijnlijke plekken overgehouden.