Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 8-08-2002 Persbericht district Heerlen (HP 15:27 uur) Donderdag, 08 augustus 2002

Heerlen, cafeinbraak:
In de nacht van woensdag op donderdag heeft een inbraak plaatsgevonden in een café gevestigd aan de Valkenburgerweg te Heerlen. Na het in werking treden van het inbraakalarm van het cafébedrijf spoedde een politiepatrouille zich ter plaatse. Na het aantreffen van inbraaksporen werd de omgeving van het café afgezet omdat mogelijk nog inbrekers in het bedrijf aanwezig konden zijn. Dit bleek bij een daaropvolgend onderzoek echter niet het geval te zijn,. Een wc-raampje van het café bleek opengebroken te zijn waardoor de inbreker zich de toegang had verschaft. In het café werden door de inbreker de speelautomaten opengebroken. Een van de geldpijpen werd ontvreemd. Hoeveel geld daarin heeft gezeten is nog niet bekend. De eigenaar van het cafébedrijf zal van de inbraak aangifte doen. De politie stelt een verder onderzoek in.

Heerlen, winkeldieven:
De politie heeft woensdagmiddag 7 augustus proces-verbaal opgemaakt tegen een 46 jarige inwoner van Kerkrade na het plegen van een winkeldiefstal. De Kerkradenaar ontvreemdde in een supermarkt gevestigd aan het Homerusplein te Heerlen een salamiworst met een waarde van bijna 3 euro. Hij werd bij de diefstal echter betrapt waarna de politie werd gewaarschuwd. Aan het politiebureau werd tegen de winkeldief proces-verbaal opgemaakt. In het kader van afhandeling snelrecht kreeg hij een transactievoorste aangeboden van 115 euro. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Een 30 jarige inwoner van Landgraaf werd eveneens woensdagmiddag 7 augustus bekeurd wegens het plegen van een winkeldiefstal. In een winkelcentrum gevestigd in het Corio Centre te Heerlen ontvreemdde de inwoner van Landgraaf een blikje frisdrank. Hij werd echter bij de diefstal betrapt. De gewaarschuwde politie nam hem mee naar het politiebureau waar hij voor verder onderzoek werd ingesloten. Bij zijn huishoudelijke fouillering werd in zijn kleding twee bolletjes heroïne aangetroffen. Deze werden door de politie in beslag genomen werden. Daarnaast bleek dat de aangehouden winkeldief nog een hechtenisstraf te ondergaan had van 14 dagen. Deze mocht hij meteen uitzitten. Hij zal voor het ondergaan van deze straf overgebracht worden naar een huis van bewaring.

Heerlen, verslaafde bestolen:
Een 36 jarige verslaafde, zonder woon- of verblijfplaats, heeft woensdagmiddag 7 augustus 2002 een 35 jarige lotgenoot bedreigd met een bijl en hem daarna 15 euro en vier bolletjes harddrugs afhandig gemaakt. In de loop van de middag werd de verdachte aangehouden. Het slachtoffer was woensdagmiddag kort na 13.00 uur op de Kloosterweg te Heerlen tussen de struiken drugs aan het roken samen met een lotgenoot. Bij het tweetal vervoegde zich een derde persoon, de latere verdachte. Deze bedreigde het slachtoffer met een bijl en sloeg ook naar het slachtoffer. Het slachtoffer werd niet geraakt maar raakte wel een boom. Onder bedreiging opnieuw te zullen slaan greep de dief een tas van het slachtoffer een haalde daaruit een GSM, ongeveer 15 euro en vier bolletjes heroïne uit. Daarna ging de dief er snel tussenuit. Het slachtoffer deed kort daarna bij de politie aangifte van de beroving. Bekend met de identiteit van de verdachte en zijn verblijfplaats werd meteen daarna een onderzoek gedaan in een caravan langs de Huskensweg te Heerlen. De verdachte werd echter in zijn caravan niet aangetroffen. In de caravan trof de politie twee bijlen aan die in beslag werden genomen. Tijdens het onderzoek meldde de verdachte zich in de buurt van zijn caravan maar ging daarna er meteen vandoor. Na een korte achtervolging werd hij echter aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Van de gestolen spullen werd nog niets aangetroffen. De politie stelt een verder onderzoek in.