Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 8-08-2002 Persbericht district Kerkrade (HP 15:47 uur) Donderdag, 08 augustus 2002

Kerkrade, winkeldiefstal:
Een 26 jarige inwoner van Kerkrade is woensdag 7 augustus 2002 door de politie bekeurd wegens het plegen van een winkeldiefstal. De inwoner van Kerkrade ontvreemdde uit een supermarkt aan de Maria Gorettistraat te Kerkrade etenswaren met een winkelwaarde van ruim 11 euro. Bij de diefstal werd hij echter betrapt door het personeel die de politie waarschuwde. De winkeldief werd daarop meegenomen nar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. Na verhoor kon de Kerkradenaar huiswaarts. De gestolen waren zijn inmiddels teruggeven aan de rechtmatige eigenaar.

Vaals, geen rijbewijs:
Een 43 jarige automobilist woonachtig in Vaals is donderdagmorgen 8 augustus 2002 kort na het middernachtelijk uur door de politie gecontroleerd op de Seffenterstraat te Vaals. Bij de controle bleek dat de automobilist niet in het bezit was van een geldig Nederlands rijbewijs. De automobilist, al vijf jaar woonachtig in Nederland en in het bezit van een Duits rijbewijs, had dit rijbewijs binnen een jaar moeten laten overschrijven naar een Nederlands. Bij de controle rook de bestuurder naar het gebruik van alcohol welk alcoholgebruik bevestigd werd door de uitslag van een alcoholblaastest. De bestuurder werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij een ademanalyse moest ondergaan. De uitslag van de analyse wees echter percentage aan verder onder het maximaal toegestane alcoholgebruik. Tegen de automobilist werd proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden zonder geldig rijbewijs. Voor het alcoholgebruik ging hij vrijuit. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Vals geld
Landgraaf Bij een zwembad in Landgraaf en een apotheek in Bocholtz zijn deze week valse eurobiljetten uitgegeven. In de kasopbrengst van het zwembad (zaterdag tot en met maandag) werd woensdag een vals biljet van twintig euro aangetroffen. Een en ander werd geconstateerd bij de bank waar het geld in bewaring was gegeven. Bij de apotheek is dinsdag met een vals briefje van vijftig euro betaald. Dit werd woensdagmorgen ontdekt bij het opmaken van de kas. Bij de bank werd bevestigd dat het een vals biljet betreft. Beide valse biljetten zijn voor verder onderzoek afgegeven aan de technische recherche.