Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom, 8 augustus 2002

Datum: 8/8/2002
Auteur: Nicolette Bovenhorst

TEAM HALSTEREN / BERGEN OP ZOOM NOORD
Spiegelkappen ontvreemdt
Dinsdagmiddag werd er een tweetal spiegelkappen weggenomen van een personenauto die stond geparkeerd op de Van Konijnenburgweg in Bergen op Zoom. De benadeelde is inmiddels aangifte komen doen bij de politie.

TEAM BERGEN OP ZOOM ZUID
Onder invloed
Woensdagnacht is een 38-jarige inwoner uit Calfven aangehouden naar aanleiding van het besturen van een motorvoertuig, onder invloed van alcohol. Na de blaastest bleek dat de verdachte teveel had gedronken. Hij kreeg hiervoor een proces-verbaal en een rijverbod van 6 uur. De verdachte werd hierop heengezonden. Binnen de 6 uur dat voor de verdachte een rijverbod geldde, betrapte de politie de verdachte voor het besturen van een personenauto. De verdachte werd wederom aangehouden en ingesloten. De auto werd inbeslaggenomen. Vandaag is de verdachte afgehoord en heengezonden met zijn auto en een dagvaarding.

TEAM HALDERBERGE
Drie jeugdige vandalen aangehouden Woensdagmiddag werden twee 15-jarige inwoners uit Standdaarbuiten, en een 13-jarige inwoner uit Oudenbosch, aangehouden i.v.m. het vernielen van ruiten van een leegstaande school op de Linnaeuslaan in Oudenbosch. Het terrein rondom de school was afgesloten middels hekwerken. Ook waren er zichtbaar bordjes met verboden toegang opgehangen, om vernieling van de school tegen te gaan. De verdachten hebben allen bekend en zijn verwezen naar bureau HALT.
Rijden onder invloed
Woensdagnacht werd op de Molenstraat in Oudenbosch de 28- jarige Y.H. uit Oudenbosch aangehouden ter zake het rijden met een auto onder invloed van alcohol. Aan het politiebureau bleek uit de blaastest dat de man zodanig veel had gedronken dat zijn rijbewijs moest worden ingevorderd. Na zijn verhoor is hij met een rijverbod heengezonden.

TEAM RUCPHEN
Geen bijzonderheden

TEAM ROOSENDAAL CENTRUM
3 mannen aangehouden voor bezit softdrugs Woensdagavond zijn drie verdachten aangehouden in verband met het in bezit hebben van 500 gram hennep en een busje traangas. De verdachten, allen afkomstig uit Frankrijk, werden door het speciale Torro-team gecontroleerd op het bezit van drugs. De verdachten zijn aangehouden en zijn na verhoor met een dagvaarding op zak in vrijheid gesteld. De drugs en het busje traangas werd in beslaggenomen.

Winkeldiefstal
Een 47-jarige inwoner van Breda heeft gisteren geprobeerd een drietal flessen port weg te nemen. Een beveiligingsbeambte greep de verdachte in zijn kraag en heeft deze overgedragen aan de politie. Die heeft de man verhoord en met een dagvaarding heengezonden.

Beroving
Naar nu bekend is geworden is maandagnacht een 27-jarige inwoner van Roosendaal het slachtoffer geworden van een beroving. Na de festiviteiten van de Draai van de Kaai reed het slachtoffer, met een vriend, op zijn fiets over de Jan Vermeerlaan in Roosendaal. Ineens kwam een auto naast het slachtoffer rijden. Vanuit de auto werd door een persoon geroepen dat het slachtoffer en zijn vriend moesten stoppen. Aangezien zij het niet vertrouwden is het slachtoffer een kant opgefietst en de vriend een andere richting opgerend. Een inzittende van de auto kwam achter het slachtoffer aangerend en dwong hem te stoppen. De dader gaf hierop het slachtoffer een vuistslag in het gezicht en vertelde hem dat hij alles moest afgeven. Het slachtoffer gaf in eerste instantie zijn telefoon af, maar hier nam de dader geen genoegen mee. Hierop gaf het slachtoffer ook zijn portemonnee af met daarin geld en bankbescheiden. De dader is vervolgens weggerend. Door de vuistslag heeft het slachtoffer verwondingen opgelopen aan zijn gezicht. De politie heeft inmiddels een aangifte opgenomen en is een onderzoek gestart.