Korps: Brabant-Noord, plaats: Boxtel 8-08-2002 Persbericht district Aa & Dommel

OPENLIJKE GEWELDPLEGING (Vught)

Woensdagavond zijn op verdenking van openlijke geweldpleging, gepleegd tegen een 22-jarige inwoner van Vught, twee Vughtenaren van 24 en 20 jaar oud aangehouden. De vader van de 24-jarige verdachte was kennelijk enkele weken gelden lastig gevallen door een aantal regelmatig op het Moleneindplein rond hangende personen. Woensdagavond had hij een van die mannen herkend en besloot samen met zijn zoon en diens 20-jarige kennis naar het Moleneindplein te gaan. Daar werd het 22-jarige slachtoffer mishandeld. Hij kreeg diverse klappen. Nader onderzoek wees uit dat de 20-jarige verdachte zich bij de mishandeling afzijdig heeft gehouden. Beiden zijn na hun verhoor weer in vrijheid gesteld. De vader kon woensdagavond niet worden opgespoord en moet nog worden gehoord.

AUTO TEGEN BOOM, BESTUURDER ONDER INVLOED (Boxtel)

In de nacht van woensdag op donderdag is de bestuurder van een personenauto, een 28-jarige Engelsman, op de Oirschotseweg in Boxtel met zijn auto tegen een boom gereden. Hij is met zijn hoofd tegen de voorruit geslagen en liep een hoofdwond op. Zijn even oude Engelse passagier klaagde over pijn in de rug. Bij de komst van de politie was de bestuurder er vandoor gegaan maar werd enkele kilometers verderop door de politie aangetroffen. Hij is samen met zijn passagier in het ziekenhuis behandeld. Een blaasproef wees uit dat de bestuurder veel te veel gedronken had. Hij is aangehouden.

DIEFSTAL AUTO (Boxtel)

Afgelopen nacht is vanaf de Papermaker in Boxtel een bedrijfsauto van het merk Mercedes, type 412 D, kleur blauw en voorzien van het kenteken 89-VF-JN gestolen.