Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 8-08-2002 Persbericht district Den Bosch

FIETSER LICHT GEWOND NA VAL (Nieuwkuijk)

Woensdagmiddag raakte en 13-jarige jongen in zijn woonplaats Nieuwkuijk licht gewond ten hij met zijn fiets over de kop sloeg. Hij reed met zijn racefiets over de Nieuwkuijksestraat in de richting van de Kerkstraat. Bij de kruising met de Pastoor Becxstraat wilde de bestuurder van een personenauto afslaan en stopte voor de fietser. Die zag de auto laat in zijn gezichtveld verschijnen en in een schrikreactie kneep hij vol in de remmen. Zijn fiets sloeg over de kop en de jongen kwam op zijn hoofd op de grond terecht. Hij droeg gelukkig een helm waardoor het letsel beperkt bleef tot een aantal schaafwonden.

WINKELDIEFSTAL (Vlijmen)

Aan het Burgemeester van Houtplein is woensdagavond een 44-jarige Vlijmense aangehouden op verdenking van het plegen van winkeldiefstal. Getuigen hadden gezien dat de vrouw twee pakjes met gehaktballen in haar tas liet verdwijnen. Aan de kassa werden die vervolgens niet afgerekend.

GEWOND BIJ KEUKENBRAND (`s-Hertogenbosch)

Een bewoner van een woning aan de Pieter Breughelstraat in `s-Hertogenbosch is woensdagavond met brandwonden aan voet en hand overgebracht naar het ziekenhuis. Hij was in zijn keuken met terpentine een barbecue aan het schoonmaken. Op dat moment ontstond er kortsluiting in een van de elektrische apparaten in de keuken waardoor een vlam ontstond. Die deed de terpentine ontbranden waardoor de keukenbrand een feit was.. De brandweer heeft het vuur gedoofd.

AUTODIEFSTAL (`s-Hertogenbosch)

Vanaf de Hofstedenlaan in `s-Hertogenbosch is vermoedelijk op woensdagavond een groene personenauto van het merk Opel Corsa voorzien van het kenteken 80-GN-XP gestolen.

VERDACHTE OMSTANDIGHEDEN (`s-Hertogenbosch)

Twee mannen van 20 en 19 jaar oud uit Eethen en Veen zijn woensdagavond kort voor middernacht aangetroffen op het middels een hoog hekwerk afgesloten terrein van een bedrijf aan de Rietveldenweg in `s-Hertogenbosch. Hun aanwezigheid daar werd opgemerkt door een beveiligingsmedewerker die de politie belde. Het tweetal is aangehouden. Van een inbraak of diefstal is tot nu toe niet gebleken.

AUTOINBRAAK --VERDACHTE AANGEHOUDEN (`s-Hertogenbosch)

In de Meidoornstraat in `s-Hertogenbosch is in de nacht van woensdag op donderdag een 36-jarige Bosschenaar aangehouden op verdenking van auto-inbraak. Een ooggetuige waarschuwde de politie die de verdachte bij hun aankomst nog in de auto aantrof. Bij zijn aanhouding verzette de man zich hevig en probeerde een van de agenten enkele keren tegen het gezicht te slaan. Daarop heeft de verdachte kennis gemaakt met de werking van pepperspray en kon hij zonder verdere problemen worden overmeesterd.

BURENRUZIE ONTAARD IN VECHTPARTIJ

In de Van Leeuwenhoekstraat in `s-Hertogenbosch ontstond vanmorgen ruzie tussen enkele buren. Eerst werd er gescholden en kort daarna ging men elkaar te lijf. Twee personen, een man en vrouw, zijn voor behandeling aan wat opgelopen verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie hield ter plaatse op verdenking van openlijke geweldpleging dan wel mishandeling vier personen aan. Naar de juiste toedracht en ieders rol in het geheel wordt een onderzoek ingesteld.

HONDERDEN BEKEURINGEN BIJ SNELHEIDSCONTROLES

Het team verkeershandhaving van de regio Brabant-Noord heeft woensdagmiddag op diverse locaties binnen de bebouwde kom van de gemeente `s-Hertogenbosch radarsnelheidscontroles gehouden. * Op de Van Grobbendocklaan is gecontroleerd tussen 13.20 uur en 16.10 uur. Van de 1100 gepasseerde voertuigen waren er 375 in overtreding. * Op de Bruistensingel is gecontroleerd tussen 09.15 uur en 12.15 uur. Er zijn 700 voertuigen gecontroleerd. Daarvan overschreden er 90 de maximum snelheid. * Op de Zandzuigerstraat zijn tussen 12.15 uur en 14.15 uur 470 voertuigen gecontroleerd. Daarvan waren er 146 in overtreding. Een bestuurder reed met een snelheid van maar liefst 102 kilometer per uur door de controle. * Van de 330 op de Harendonkweg gecontroleerde voertuigen (tussen 14.15 uur en 16.45 uur) waren er 38 in overtreding. Het team verkeershandhaving heeft een aantal maanden geleden de trajectcontroles binnen de gemeente `s-Hertogenbosch overgenomen. Op alle toegangswegen tot de stad staan inmiddels waarschuwingsborden dat er gecontroleerd wordt. Bovendien wordt er aan het binnenkomende verkeer middels oplichtende borden aangegeven wanneer het snel rijdt. De trajectcontroles omvatten het toezicht middels fotocamera`s op kruisingen, motorsurveillance, laserguncontroles en radarsnelheidscontroles. Gisteren zijn de eerste radarsnelheidscontroles gehouden. Het terugdringen van de snelheden, ook binnen de bebouwde kom moet er toe leiden dat het aantal verkeersongevallen, met name die waarbij gewonden vallen, afneemt.