Gemeente Stede Broec

2-8-2002
NIEUWE BIBLIOTHEEK OPEN

Op donderdag 8 augustus gaat de nieuwe bibliotheek van Stede Broec open. Na een periode van koortsachtige activiteit âverhuizen en inrichten- is het gebouw nu nagenoeg klaar voor gebruik.

De oude bibliotheek aan de Stationslaan moest wijken voor de uitbreiding van winkelcentrum Streekhof. De bibliotheek heeft twee jaar gebruik gemaakt van een tijdelijke behuizing aan de Middenweg.

Het nieuwe onderkomen is ruim twee maal zo groot als ât oude. Behalve de afdeling waar je boeken en andere zaken kunt lenen, is er een grote leesruimte, die door zijn fraaie, luxueuze aankleding een aantrekkelijke plek is om een uurtje door te brengen met kranten, tijdschriften of boeken en een kopje koffie. Ook aan de inrichting van de afdeling voor kinderen werd veel aandacht besteed.

Een aantal andere organisaties heeft ook een plek in het nieuwe gebouw van de bibliotheek: de Speel-o-theek, het Meldpunt Wonen Plus en de Stichting Welzijn Ouderen. Behalve ruimtes voor het personeel zijn er twee zalen: een vergaderruimte en een grote zaal waar bijvoorbeeld optredens kunnen plaatsvinden.

De officiële opening van de nieuwe bieb is op 27 september, tegelijk met de opening van het vernieuwde en vergrote winkelcentrum.