Gemeente Almelo

Wethouder Kuik in shovel voor het Sloophuttenfeest

Wethouder Kuik-Verweg zal, samen met twee kinderen, aanstaande donderdag 8 augustus om circa 19.00 uur het startsein geven voor het Sloophuttenfeest. Het Sloophuttenfeest is de feestelijke afsluiting van Huttenland Schelfhorst aan de Veenelandenweg.

Het Sloophuttenfeest begint s avonds om 18.45 uur. Tot 19.00 uur is er gelegenheid om de gemaakte bouwwerken te bezichtigen. Vervolgens zullen zowel wethouder Kuik-Verweg als twee Huttenland-kinderen een korte toespraak houden. Hierna nemen ze plaats in een shovel om de eerste hutten te slopen. Na het slopen van de hutten vinden nog diverse feestelijke activiteiten plaats.

Het Huttenland was ook dit jaar weer een groot succes. De afgelopen weken hebben ruim 500 kinderen in het kader van de ZomerWijkWeken met grote inzet gebouwd aan hun eigen hut. Samen hebben ze een Huttenland opgericht van zon 60 hutten. Zo is er bijvoorbeeld een kasteel, een politiebureau, een ziekenhuis, een café, een cafetaria en zelfs een gevangenis.

Op vrijdag 9 augustus kan iedereen tot 12.00 uur hout van de gesloopte hutten ophalen voor bijvoorbeeld de open haard of het bouwen van een nieuwe hut in de eigen tuin.