Politie Gelderland-Midden

REGIOPOLITIE GELDERLAND MIDDEN
DISTRIKT WEST VELUWE/VALLEI
UNIT MIDDEN

TELEFOON : 0900-8844 (688244)
FAX : 0318-688286

Behandeld door : Dirk Talsma
Onderwerp : persberichten.

Ede, 8-8-02.

Verkeersongeval.
Tijdens het keren op de Tooroplaan werd een 22 jarige motorrijder uit Ede gisterenmorgen aangereden door de auto van een 26 jarige plaatsgenoot. Toen de motorrijder in de verte een file ontwaarde, wilde hij de voor hem stilstaande auto's ontlopen door op de weg te keren. Tijdens deze manoeuvre werd hij ter hoogte van de Nassaulaan aangereden door de juist uit tegengestelde richting naderende auto van de 26 jarige, zodat een frontale aanrijding volgde. De motorrijder moest met vermoedelijk een beenbreuk naar het ziekenhuis worden overgebracht. Beide voertuigen werden zwaar beschadigd met een takelwagen afgevoerd.

Diefstal van sigaretten.
Gisterenmorgen zag een dief kans twee sloffen sigaretten te stelen door zonder af te rekenen met zijn buit een winkel uit te rennen. Het feit vond plaats in een shop van een benzinepompstation op de Dr. Dreeslaan. De verdachte bestelde daar twee sloffen sigaretten. Toen de man deed alsof hij de rookwaren wilde afrekenen, rende hij plotseling hard weg, waarna hij in onbekende richting verdween.

Winkeldief.
Zonder zijn buit mee te nemen ging een winkeldief er vandoor toen hij gisterenmiddag op heterdaad werd betrapt. De onbekend gebleven dief stond op het punt een winkel op de Doelstraat te verlaten met medeneming van een zojuist gestolen dekbedhoes. Echter toen de detectiepoort begon te piepen liet de man het gestolen textiel, maar ook zijn eigen tas ter plaatse vallen en rende er vandoor. Helaas gaf de inhoud van de tas geen aanwijzingen over de identiteit van de dader.

Man valt van fiets.
Omdat een 43 jarige fietser uit Bennekom vermoedelijk onwel werd, viel hij van zijn fiets, waarna hij op het wegdek viel. De man werd door een ambulance naar zijn woning gebracht.

Valse naam.
Gisterenavond werd op het station Ede-Wageningen een 24 jarige man aangehouden, die zonder geldig plaatsbewijs met de trein had gereden. Omdat de man weigerde aan de conducteur zijn naam op te geven, kwam de politie ter plaatse. Toen de man tot tweemaal toe een ander woonadres had opgegeven werd hij voor nader onderzoek naar zijn ware identiteit aangehouden. Mogelijk gaat het in deze om een illegaal in Nederland verblijvend persoon.

Einde berichten.

P.s. "Einde berichten" betekent vandaag definitief het einde v.w.b. mijn aandeel in het maken van de dagelijkse politieberichten. De laatste vier maanden van mijn actieve politieloopbaan staat thans alleen en geheel in het teken van het politieintranetgebeuren. Het gaat u allen goed!

Dirk.