Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-08-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.45 uur

Mannen aangehouden na autoinbraak

UTRECHT- Op donderdagochtend werden twee mannen aangehouden nadat ze in een geparkeerde auto. Omstreeks 00.30 uur kregen agenten de melding dat er zou worden ingebroken in een auto gelegen aan de F.C Donderstraat. Ter plaatse bleken de inbrekers al gevlogen maar een getuige gaf een goed signalement op van de twee mannen. Agenten sloegen aan op dit signalement en hadden het vermoeden dat het hier ging om twee bekende inbrekers. Enige tijd later zagen de agenten de twee bekenden rijden op de Alex Numankade en voldeden aan het signalement. De mannen, in de leeftijd van 16 en 20 jaar afkomstig uit Utrecht, werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.

UTRECHT-Op woensdagmiddag werd een man aangehouden nadat hij had ingebroken in een auto. Omstreeks 16.50 uur sloeg een 31-jarige man uit Amsterdam een ruit in van een geparkeerde auto die stond aan de Van Starkenborgdreef. De man pakte vervolgens twee leren jassen en een mobiele telefoon uit de auto en rende weg. De eigenaar is achter de dief aangegaan en op aanwijzing kon de politie de Utrechter aanhouden en insluiten voor verhoor.

Wilde achtervolging

UTRECHT- Op woensdagmiddag werd een automobilist na een wilde achtervolging aangehouden.

Omstreeks 12.00 zagen agenten te voet dat een auto op de Mariaplaats met piepende banden wegreed. De agenten wilden de bestuurder controleren en gaven hem een stopteken. De 18-jarige bestuurder negeerde vervolgens dit stopteken en de agenten moesten van de weg springen om niet te worden aangereden. De surveillanceauto welke in de buurt reed blokkeerde vervolgens de weg. De 18-jarige reed vervolgens tegen een geparkeerde auto en kwam tot stilstand. Een agent rende naar de bestuurder toe en pakte hem door het geopende portierraam vast. De 18-jarige gaf gas en wist toch weer weg te rijden.

Om niet onder de auto te komen moest de agent hierdoor loslaten. De auto reed vervolgens met hoge snelheid via de Catharijnesingel richting de Vleutenseweg met verschillende politieautos in zijn kielzog. De man uit Nieuwegein negeerde hierbij verschillende verkeerslichten en bracht het overige verkeer ernstig in gevaar. Op de Vleutenseweg stuurde de man het fietspad op en reed hier met een snelheid van ongeveer 70 kilometer per uur. Een motoragent achtervolgde de auto. Een fietser kon nog net op tijd wegrijden om niet te worden aangereden door de auto.

Met de kruising Busken Huetstraat gaf hij de achtervolging op en stopte. De man werd aangehouden in ingesloten voor verhoor. De man bleek niet in het bezit van een rijbewijs en al eerder te zijn aangehouden voor soortgelijke gevaarlijke verkeersgedragingen.

Brand in flat

UTRECHT- Op woensdagochtend ontstond er brand in een woning gelegen aan de Rooseveltlaan. Omstreeks 10.00 uur ontstond de brand doordat een jongen van 6 op de slaapkamer met een aansteker aan het spelen was. Moeder was even boodschappen doen en vader en 9 jarige kind lagen op bed. Toen moeder thuis kwam zag ze rook uit de slaapkamer komen en waarschuwde haar man en kinderen. Iedereen kon op tijd de woning verlaten. De brandweer bluste de brand. Een brandweerman raakte, vermoedelijk door de warmte, onwel en werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.Een groot deel van de inboedel raakte beschadigd.

Gewapende overval

UTRECHT- Op woensdagavond vond er een overval plaats op een winkel gelegen aan de Roelantdreef. Omstreeks 18.10 uur kwam een negroïde man de winkel binnen en bedreigde het aanwezige personeel met een vuurwapen en vroeg om geld. Winkelpersoneel rende vervolgens hard weg en waarschuwde de politie. De man rende zonder buit de winkel uit en verdween. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie van het district Utrecht noord; 0900-8844.

Tegen lantaarnpaal
UTRECHT- Op woensdagmiddag vond er een aanrijding plaats op T Goylaan. Omstreeks 15.30 uur reed een 20-jarige automobilist uit Zeist over T Goylaan en verloor de macht over het stuur. De man kwam vervolgens tot stilstand tegen een lantaarnpaal. Zijn 19-jarige passagiere uit Utrecht raakte gewond en werd vervoerd naar het ziekenhuis. Auto en lantaarnpaal raakte beschadigd.