Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-08-2002 Persberichten district Eemland zuid, 10.00 uur

Winkel overvallen

AMERSFOORT Woensdagmorgen rond 08.30 uur werd een winkel aan de Arnhemseweg overvallen door een man die de bediende bedreigde met een op vuurwapen lijkend voorwerp.

De man vroeg geld, de bediende wilde hem dat niet geven. Hierop ging de overvaller er op een gammele fiets vandoor in de richting van de Bisschopsweg.

Het signalement van de man is als volgt. Het gaat om een man met een Antilliaans/Surinaams uiterlijk met donkere huidskleur van ongeveer
1,90 meter lang en slank postuur. De man had een snor en halflang zwart rasta-haar. Hij was gekleed in een driekwart donkergroene jas met capuchon en droeg een nylon petje.

Mensen die informatie hebben over deze zaak kunnen bellen met de recherche van district Eemland zuid via tel. 0900 8844 (lokaal tarief).

Brommercontrole

AMERSFOORT De politie hield woensdagmiddag tussen 13.30 en 16.00 uur een brom- en snorfietscontrole aan de Liendertseweg. Er werden in totaal dertig bekeuringen geschreven: twaalf voor te veel vermogen, zeven voor het niet dragen van de helm, zes voor het niet hebben van een certificaat, twee voor het onverzekerd rijden, eveneens twee voor verkeerde of geen oranje/gele platen en één voor het rijden op de brommer onder de zestien jaar.

Twee bromfietsen zijn voor nader onderzoek in bewaring genomen. Eén daarvan, een snorfiets, bleek het na staandehouding op de Fazantenstraat ineens niet meer te doen. De snorfiets bleek niet verzekerd en het framenummer was niet goed leesbaar. De bestuurder, een vijftienjarige inwoner van Amersfoort, kreeg twee bekeuringen: voor het rijden op de brommer onder de zestien en voor het onverzekerd rijden. De snorfiets wordt technisch onderzocht.

Dronken de sloot in

AMERSFOORT Een 42-jarige Amersfoortse stuurde haar auto woensdagavond tegen 23.30 uur met liefst 2,45 promille de sloot in op de hoek Laan naar Emiclaer Albert Schweitzersingel.

Omstanders haalden de vrouw uit het water. De ambulance kwam, maar de vrouw hoefde niet naar het ziekenhuis. Omdat zij naar alcohol rook werd zij aangehouden. Op het bureau blies zij 2,45 promille. De vrouw moest direct haar rijbewijs inleveren en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Gewonden bij aanrijdingen

EEMLAND ZUID Bij een aanrijding op de Kolonel Van Roijenweg in Leusden raakte woensdagavond rond 19.00 uur een 33-jarige fietser uit Soesterberg gewond toen hij werd aangereden door een auto. Woensdagmorgen rond 09.00 uur botste een automobiliste op de kruising Radiumweg-Nijverheidsweg Noord in Amersfoort ook op een fietser die gewond raakte.

In Leusden wilde de fietser de rijbaan oversteken om naar het verplichte fietspad te gaan. Hij zag daarbij de auto over het hoofd, die hem schepte. De fietser werd enkele meters meegesleept en is met een gebroken pols en schaafwonden naar het ziekenhuis gebracht. Uit onderzoek door de verkeersdienst van de politie is overigens komen vast te staan dat de automobilist te hard reed.

Een 31-jarige automobiliste uit Amersfoort negeerde vermoedelijk op de kruising Radiumweg-Nijverheidsweg Noord het rode verkeerslicht en moest uitwijken voor een vrachtwagen. Hierdoor botste ze echter tegen een fietser die overstak. Deze fietser, een 63-jarige inwoner van Bunschoten-Spakenburg, is met een hoofdwond en pijnlijke schouder naar het ziekenhuis gebracht.

Woning in brand
LEUSDEN In Leusden ontstond woensdagmorgen rond 03.00 uur brand in een woning aan de Lambalgerkom. De brandweer bluste de brand. De bewoner, een 37-jarige man, is met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht. De politie sluit brandstichting niet uit en onderzoekt de oorzaak van de brand.