Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-08-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.30 uur

Tassenrolster aangehouden

NIEUWEGEIN Op woensdag 7 augustus werd een meisje aangehouden die de portemonnee van een vrouw had gestolen.

Rond 09.55 uur bevond een 79-jarige vrouw uit Nieuwgein zich in een winkel in City Plaza. Terwijl zij kleding aan het bekijken was, werd haar portemonnee uit haar tas gestolen. Haar tas bevond zich in een netje aan haar rollator. Haar was opgevallen dat enkele meisjes wel erg dicht bij haar hadden gestaan en sprak hen aan. Eén van de meisjes rende daarop weg.

De vrouw riep naar omstanders dat zij berooft was, waarop ook twee andere meisjes wegrenden. Een getuige ging achter de meisjes aan. Hij zag dat één van hen tijdens de achtervolging de zojuist gestolen portemonnee weggooide. Hij kon het meisje, 14 jaar en afkomstig uit Nieuwegein, staande houden. De anderen ontkwamen. Het meisje is door politiemensen naar het politiebureau overgebracht en is in het politiebureau ingesloten.

De 79-jarige vrouw heeft haar portemonnee met inhoud weer teruggekregen. Wel mist zij nog haar sleutelbos. Naar de andere verdachten wordt een onderzoek ingesteld.

Agressieve man

NIEUWEGEIN Op woensdag 7 augustus werd een man in een schoolgebouw aangetroffen.

Rond 11.40 uur verrichte een 41-jarige Nieuwegeinse medewerker van een schoonmaakbedrijf een controle in een school aan de Mgr. G.W.V. Heukelumstraat. Hij trof daarbij een slapende man in de speelruimte van de school aan. Hij verzocht de man het pand te verlaten, en begeleidde hem naar de uitgang. Vervolgens controleerde de 41-jarige man of er niets uit de directiekamer was weggenomen. Toen hij bij de uitgang terugkwam, stond de verdachte daar nog en de medewerker duwde hem de deur uit en sloot deze. Daarop begon de verdachte tegen de ruiten van de deur te schoppen en schopte een ruit in. Tevens bleek hij enkele messen in zijn handen te hebben, die hij kennelijk uit het keukentje van de school had gestolen. Daarna liep de verdachte naar een andere deur van de school en schopte daar ook een ruit van in.

De man, 33 jaar oud en zonder vaste woon- of verblijfplaats werd door de politie aangehouden. Hij bleek illegaal in Nederland te verblijven en is overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

Schot in de lucht

NIEUWEGEIN De politie hield donderdagmorgen rond 02.00 uur twee mannen aan die ervan worden verdacht met een wapen in de lucht te hebben geschoten.

De politie kreeg een melding dat de mannen voor een pand aan de Dorpsstraat hadden geschoten en ging met meerdere autos naar die locatie. Daar zagen ze drie mannen met elkaar praten. Alle drie de mannen werden in de boeien geslagen. Twee mannen, inwoners van Nieuwegein van 36 en 27 jaar, werden aangehouden. De derde man sprak ze aan over het incident en had verder niets met de zaak te maken. Het wapen werd in de directe omgeving aangetroffen. De technische recherche onderzoekt het wapen. De twee mannen zitten vast voor verhoor.