Gemeente Zwolle

Datum uitgave: 06-08-2002
Onderwerp: Openbare orde en veiligheid

Vanaf woensdag 7 augustus beschikt de Brandweer Zwolle over een eigen website. Op www.brandweerzwolle.nl kan de bezoeker van alles te weten komen over de Zwolse Brandweer.

Op de website, die nu al een kleine honderd pagina´s bevat is een keur aan informatie te vinden over het brandweerwezen, de brandweer in Zwolle, werken bij de brandweer en verslagen van de brandweerinzet in de afgelopen periode. Daarnaast gaat de site uitvoerig in op maatregelen die iedereen kan treffen om brand te voorkomen. Zo vindt de bezoeker er informatie over brandmelders, vluchtwegen en brandblussers en rookdekens. Veel bladzijden zijn voorzien van beeldmateriaal, onder meer van voertuigen en brandweerlieden in actie. Uiteraard verwijst de site ook naar andere sites, met nuttige en/of interessante informatie en is er een mogelijkheid om te reageren op de inhoud.

Subsite
De brandweersite is een subsite van de gemeentelijke site van www.zwolle.nl. Hoewel duidelijk herkenbaar als site van de brandweer, is de opbouw en structuur duidelijk verwant aan de gemeentelijke site. Het adres van de site is: www.brandweerzwolle.nl. Uiteraard is de site ook bereikbaar vanuit www.zwolle.nl.

Aanleiding website
Het initiatief voor de site is vanuit de behoefte bij de brandweer ontstaan om meer te doen aan informatievoorziening. Daaraan is behoefte, dat blijkt bijvoorbeeld uit de vele vragen over brandveiligheid. De belangstelling voor het brandweerwezen is groot. Ook nu nog hoort bij jonge kinderen het beroep van brandweerman tot de toptien. Televisieprogramma's die politie en brandweer tijdens het uitoefenen van hun beroep volgen worden veel bekeken. Regelmatig krijgt de brandweer vragen over de jeugdbrandweer en werken als vrijwilliger. Kortom er is belangstelling genoeg voor de brandweer.

Actueel
De site wordt actueel gehouden door medewerkers van de brandweer. De coördinatie is in handen van de afdeling Communicatie van de gemeente Zwolle.

Bron: Communicatie Datum van 07-08-2002 tot 14-08-2002