Politie Amsterdam-Amstelland

Autokraker gepakt
8-8-2002. Vannacht even na twaalf uur werd een 36-jarige man aangehouden na een diefstal uit een auto bij het Oosterpark. De verdachte was in het bezit van een golftas, een autoradio/cd-speler en enkele cds. De politie was de man op het spoor gekomen door een oplettende getuige die met zijn mobiele telefoon telefonisch contact hield en de verdachte aanwees.
Vuurwapen aangetroffen
8-8-2002. Vannacht rond drie uur werd een 21-jarige man op de Sneeuwbalweg aangehouden omdat hij in het bezit was van een nepvuurwapen. Hij maakte deel uit van een groep van ongeveer tien personen die illegaal gebruik wilden gaan maken van het zwembad. De verdachte is ingesloten en het wapen is in beslag genomen.


---

Hennepkwekerij ontmanteld
8-8-2002. Woensdagavond stuitte de politie bij een onderzoek naar geluidsoverlast op een professioneel ingerichte hennepkwekerij. De installatie werd ontmanteld en de 567 planten werden in beslag genomen en vernietigd.


---

Steekpartij
8-8-2002. Een vechtpartij tussen twee mannen ontaardde woensdagavond in de Preangerstraat in een steekpartij waarbij beide kemphanen gewond raakten. De slachtoffers (18 en 57 jaar) werden naar een ziekenhuis vervoerd. De 18-jarige Amsterdammer werd daar aan zijn verwondingen behandeld waarna hij werd ingesloten. Het andere slachtoffer werd direct geopereerd en is opgenomen. Over het motief of de aanleiding is nog niets bekend.

XTC-bende opgerold
8-8-2002. Dinsdag werd in een XTC-laboratorium in de gemeente Waterland een hoeveelheid grondstof aangetroffen genoeg voor 2,5 miljoen pillen (straatwaarde 12,5 miljoen euro). Tijdens het recherche onderzoek werden 6 verdachten, (5 mannen en 1 vrouw) aangehouden. Opvallend was de leeftijd van de oudste verdachte, deze was namelijk 73 jaar oud. De jongste van de groep was 36. Tijdens aanhoudingen en onderzoeken in woningen in Amsterdam en Waterland werd eerder ook al cocaïne en amfetamine in beslag genomen.


---

7-8-2002. De politie kreeg vannacht ongewenste hulp van twee mannen die op de Oudezijds Voorburgwal verslaafden aanspraken. Doordat de politiefrequentie.