Gemeente Amersfoort

Meer informatie voor senioren via internet en teletekst

datum: 6 augustus 2002

De gemeente Amersfoort gaat internet- en teletekstpagina's ontwikkelen speciaal gericht op senioren. Hiervoor wordt ¤ 40.840 beschikbaar gesteld.
Met de ontwikkeling van zowel de site als teletekst wil de gemeente bijdragen aan een uitbreiding van informatiebronnen en communicatiemogelijkheden voor senioren.

De nieuwe seniorensite zal worden opgezet binnen de bestaande gemeentelijke internetsite.
Op verzoek van de gemeente heeft eind vorig jaar een panel van senioren deze site bekeken en beoordeeld op de vindbaarheid en kwaliteit van informatie. Het panel heeft geconcludeerd dat de huidige opmaak en inhoud van de site van Amersfoort nog niet geheel voldoet aan de wensen en behoeften van Amersfoortse senioren. De gemeente neemt de opmerkingen en aanbevelingen van het panel nadrukkelijk mee in de ontwikkeling van de nieuwe internetpagina's.

Op dit moment heeft eenderde van alle Nederlanders tussen de 55 en 64 jaar een computer. Bij de vijfenzestigplussers is dat een op de tien. Het aanbieden van informatie via de seniorensite is daarom zeer nadrukkelijk een aanvulling op de al bestaande communicatiemiddelen (zoals bijvoorbeeld voorlichting via de seniorenwegwijzers) die de gemeente inzet om senioren te informeren.

Teletekst
Veel van de informatie die straks op de seniorensite beschikbaar is, zal dan ook in verkorte versie op de teletekstpagina's van Omroep Amersfoort zijn te vinden. De gemeente heeft teletekst in haar plannen opgenomen op advies van de Seniorenraad. Volgens de Seniorenraad maken met name oudere Amersfoorters hier veel gebruik van.

De verwachting is dat zowel de seniorensite als teletekstpagina's aan het einde van het jaar te raadplegen zijn.