Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave donderdag 8 augustus 2002

* FEYENOORD - FENERBAHCE
Persbericht gemeente Rotterdam - Politie Rotterdam-Rijnmond De voetbalwedstrijd tussen Feyenoord em Fenerbahce, in het kader van de voorronde van de Championsleague, wordt dinsdag 13 augustus 2002 in de Kuip gespeeld. De wedstrijd begint om 20.30 uur. Ongeveer 2500 supporters van Fenerbahce zullen de wedstrijd in Rotterdam bezoeken. De overige plaatsen worden verkocht aan seizoenkaarthouders en clubkaarthouders.
De aanhang van beide voetbalverenigingen zal gescheiden worden gehouden. Fenerbahce-fans die vanuit Turkije naar Rotterdam komen zullen in Rotterdam-Zuid (in de Kuip) worden opgevangen en er zal, afhankelijk van het tijdstip van aankomst, voor entertainment worden gezorgd.
Dit voetbalevenement tussen Feyenoord en Fenerbahce is een feestelijke gebeurtenis. Een feest voor iedereen, maar bij een feest horen spelregels. De politie Rotterdam-Rijnmond zal op deze dag duidelijk aanwezig zijn om de wedstrijd en alles wat daarmee samenhangt in goede banen te leiden. Het optreden zal enerzijds worden gekenmerkt door klantvriendelijkheid en anderzijds, wanneer de situatie dat vereist, een streng en actief optreden. Voor mensen die, op welke wijze dan ook, de zaak willen verstoren geldt een lage tolerantiegrens. Overtreders van wet- en regelgeving worden direct aangepakt en aangehouden.

MAATREGELEN
Op dinsdag 13 augustus is net als anders alcohol alleen toegestaan in horecagelegenheden en op de terrassen. Supporters die naar Rotterdam komen wordt dringend geadviseerd geen alcoholhoudende dranken mee te voeren. Het gebruik daarvan op straat is verboden. Ook het voorhanden hebben of meevoeren van open verpakkingen of grote hoeveelheden alcoholhoudende drank naar het Stadion of het centrum van Rotterdam is niet toegestaan. De drank wordt direct in beslag genomen en proces-verbaal wordt opgemaakt. Mensen die zich in staat van dronkenschap op de openbare weg bevinden worden aangehouden. Ook de handel in drugs en het openlijk gebruik daarvan is verboden en leidt tot aanhouding.

'VERKEERDE KAARTEN'
In het stadion worden de supporters van Fenerbahce en Feyenoord gescheiden gehouden. Feyenoord in samenwerking met de politie zal hierop streng toezien. Mensen die zich melden met kaarten voor het vak van de 'tegenstander' worden niet toegelaten en zonodig uit het betreffende vak en stadion worden verwijderd. De politie Rotterdam-Rijnmond vindt dat bij een sportief evenement, zoals deze wedstrijd in de voorronde van de Championsleague, ook een sportieve houding mag worden verwacht van (alle) voetballiefhebbers en naleving van de spelregels die deze dag gelden. Voorshands is het uitgangspunt dat deze belangrijke voetbalwedstrijd een goed en sportief verloop zal hebben.


* ARBEIDSONGEVAL
Woensdagmorgen raakte tijdens werkzaamheden op een gedeelte van een in aanbouw zijnd schip bij een scheepswerf aan de Heijplaatstraat, een 40-jarige man uit Brielle gewond. Het slachtoffer verloor tijdens laswerkzaamheden zijn evenwicht en viel zo'n drie meter naar beneden. De man werd door de GGD met rugletsel en een gebroken hielbeen overgebracht naar het Zuiderziekenhuis. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.


* DRUGSDEALERS AANGEHOUDEN
Woensdagmiddag werd tijdens toezicht naar aanleiding van drugsoverlast op de Kruiskade een 31-jarige man uit Milaan aangehouden. De man was in het bezit van 34 zakjes heroïne en cocaïne en zo'n 100 euro. De verdovende middelen en het geld werden in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en ingesloten.
Wat later werd in de Coolsestraat een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij had verdovende middelen verkocht. Hij was nog in het bezit van enkele zakjes cocaïne. Deze werden in beslag genomen. De verdachte, een illegale vreemdeling, werd overgebracht naar het bureau en ingesloten. De bestrijding van drugsoverlast is een speerpunt van het beleid van de politie Rotterdam-Rijnmond en ingebed in het Vijfjarenprogramma Veilig Rotterdam.


* BEROOFD VAN DAGOPBRENGST
SCHIEDAM - Woensdagmiddag omstreeks kwart over drie werden twee medewerkers van een bezorgdienst van een elektrabedrijf beroofd van de dagopbrengst van een paar duizend euro. De twee mannen, een 19-jarige Rotterdammer en een 24-jarige Schiedammer, parkeerden hun auto voor de bank aan de Zwaluwlaan waar zij het geld wilden storten, toen het portier van de auto door een onbekende man werd opengetrokken. De overvaller bedreigde vervolgens de twee medewerkers met een mes waarna zij het geld moesten afgeven. De dader rende vervolgens weg in de richting van het winkelcentrum.