Gemeente Edam-Volendam

Nieuwsberichten

08-08-2002
Milieu-effectrapportage

"Milieueffectrapportage toeristisch-recreatieve ontwikkeling De Pieterman/Slobbeland "

Burgemeester en wethouders van gemeente Edam-Volendam maken bekend, dat ten behoeve van de besluitvorming met betrekking tot het bestemmingsplan De Pieterman/Slobbeland een milieu-effectrapport is opgesteld.
Toeristisch-recreatieve ontwikkeling De Pieterman/Slobbeland Het plan voor de Pieterman/Slobbeland voorziet in een toeristisch-recreatieve ontwikkeling ter plaatse van het buitendijkse gebied ten zuiden van de kom van Volendam. In hoofdzaak gaat het daarbij om de realisatie van een jachthaven, centrumvoorzieningen, recreatiewoningen en -appartementen, parkeervoorzieningen, een dagrecreatiestrand en een camperterrein.
De gemeenteraad heeft tbv deze ontwikkeling op 23 maart 2000 een bestemmingsplan vastgesteld, wat door Gedeputeerde Staten van Noordholland is goedgekeurd op 11 juli 2000, onder nr. 2000-14668. Naar aanleiding van gedeeltelijke schorsing van dit goedkeuringsbesluit door de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State op 22 februari 2001 is een Milieueffectrapportage opgesteld, waarvan de gemeenteraad op 27 juni 2002 heeft bepaald dat deze voldoet aan de vastgestelde richtlijnen.

Inspraak MER
In het Milieueffectrapport zijn de milieugevolgen van de voorgenomen activiteiten voor De Pieterman/Slobbeland beschreven. Op basis hiervan is onderzocht hoe de locatie vanuit milieuoogpunt het beste kan worden ingericht. Dit komt tot uiting in het zogenaamde Meest Milieuvriendelijke Alternatief (het MMA).
In de zgn. oplegnotitie wordt aangegeven wat het college van plan is te doen met het MMA. Hieruit vloeit voort, dat het MER geen gevolgen heeft voor het bestemmingsplan De Pieterman/Slobbeland voor wat betreft de bestemming van de gronden, wel ten aanzien van de uitvoering van het plan.

In het kader van de inspraakprocedure ligt het Milieueffectrapport met bijbehorende stukken met ingang van donderdag, 8 augustus 2002 gedurende vier weken ter inzage op de Sector Grondgebied, Afdeling VROM aan de Mgr. C. Veermanlaan 1f te Volendam op werkdagen van 8.30-12.30 en van 13.30-16.00 uur. Tevens is inzage mogelijk na telefonische afspraak (0299-398448) op woensdagen van 18.00-21.00 uur.

Tegen betaling van de kosten van 11,05 kan ee n exemplaar van het MER worden verstrekt.

Gedurende vier weken na de dag van de ter inzage legging van het Milieueffectrapport kan een ieder zijn zienswijze schriftelijk kenbaar maken bij:
Burgemeester en wethouders van Edam-Volendam
Postbus 180
1130 AD VOLENDAM.

Edam-Volendam, 6 augustus 2002.
Burgemeester en wethouders van Edam-Volendam,
de secretaris, de burgemeester,
Mr. D.K.W. Hendriks J.J. Bulte.