Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 8-08-2002
1e persbericht van donderdag 8 augustus 2002

Politieberichten

Eindhoven: Alcohol
Woensdagmiddag rond 17.40 uur is op de Sumatralaan een 38-jarige automobilist uit Eindhoven gecontroleerd. De man bleek gedronken te hebben. Van de verdachte is een bloedproef genomen. Hij kreeg een rijverbod van 24 uur opgelegd. Zijn rijbewijs is ingevor-derd. Tegen verdacht is proces-verbaal opgemaakt.

Woensdagavond rond 23.45 uur is op de Insulindelaan een 38-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Hij viel daar op door zijn slingerend rijgedrag. Bij controle bleek hij gedronken te hebben. De man blies 1,70 pro mille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Woensdagavond rond 19.45 uur is op het Begijnenhof een 24-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Een politiesurveillance zag dat hij daar weer liep te bedelen. Hij vroeg aan voorbijgangers geld, iets te eten en te drinken. Even daarvoor was hij op het Stratumseind door de agenten gewaarschuwd te stoppen met bedelen. De verdachte is voor verhoor over-gebracht naar het politiebureau. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Diefstal auto
Woensdagavond tussen 19.30 en 22.30 uur is vanaf het St. Trudoplein een blauwe perso-nenauto, Ford Mondeo, kenteken TL-LX-06, gestolen.

Eindhoven: Diefstal motorfiets
Woensdag tussen 8.00 en 14.45 uur is vanaf de Madeliefstraat een witte motor met groene vlakken, merk Yamaha type FZ750, kenteken MN-27-RV, gestolen.

Eindhoven: Verdachten vechtpartij aangehouden
Donderdagmorgen rond 2.05 uur zijn een 21-jarige man uit Rijen en 3 mannen, 21,23 en 25 jaar, uit Eindhoven aangehouden. Zij waren even daarvoor betrokken bij een vechtpartij op het Marconiplein. De gewaarschuwde trof hen op de Boschdijk aan. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte diefstal auto aangehouden
Naar aanleiding van een onderzoek is woensdagmiddag om 15.00 uur in een woning op de Deken van Somerenstraat een 30-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal auto, gepleegd op 29 juli jl. te Eindhoven. Verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verdachte vernieling aangehouden
Woensdagavond om 21.35 uur is op de Boschdijk een 64-jarige man uit Eindhoven aange-houden. Hij had daar een voorruit van een taxi vernield. De gewaarschuwde politie trof de man aan. De verdachte is ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte verkrachting aangehouden
Naar aanleiding van een onderzoek door de Eindhovense recherche is op woensdagmiddag om 14.05 uur op de Vrijstraat een 38-jarige man uit Amsterdam aangehouden. Hij wordt verdacht van verkrachting gepleegd op 6 juli jl. in een woning in het centrum van Eindhoven. Hij verkrachtte daar een 23-jarige vrouw uit Eindhoven. De verdachte wordt vrijdagmorgen voorgeleid aan de Rechter Commissaris.

Helmond: Bromfietscontrole
Woensdagavond is op de Deltaweg een bromfietscontrole gehouden 7 bromfietsers kregen een proces-verbaal voor: 4x geen helm; 2x geen bromfietscertificaat en 1x niet de rijbaan volgen.

Helmond: Verdachte aangehouden
Naar aanleiding van een onderzoek is woensdagmorgen om 10.00 uur in een woning op de Grifstraat een 24-jarige Helmonder aangehouden. Hij wordt verdacht van zware mishan-deling van zijn ex-vrouw, een 27-jarige vrouw uit Helmond, gepleegd op 28 juli jl in een woning in het centrum van Helmond. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Deurne: Diefstal uit een woning
Woensdag tussen 17.15 en 20.45 uur zijn uit een woning op de Nachtegaalweg sieraden, geld en een schotelantenne gestolen. Het is onduidelijk hoe men de woning binnenkwam.

Bladel: Alcohol
Woensdagavond om 22.35 uur is een 24-jarige man uit Bladel aangehouden. Even daarvoor was hij op het Heeleind met zijn auto tegen een lantaarnpaal gereden. Direct daarop verliet hij de plaats van de aanrijding. De gewaarschuwde politie trof de man op de Gagelstraat aan. Hij bleek gedronken te hebben. De man blies 1,75 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 9 uur opgelegd. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Best: Diefstal 2 betonnen leeuwen
Afgelopen nacht zijn uit een voortuin van een woning op de Kapelaan J.A. Heerenstraat twee betonnen mink leeuwen gestolen. De leeuwen stonden ingemetseld en hebben ieder een gewicht van ongeveer 75 kg.

Best: Snelheidscontrole
Woensdagmiddag is op de Willem de Zwijgerweg een snelheidscontrole gehouden. 4 auto-mobilisten kregen een proces-verbaal. Zij reden sneller dan 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 95 km/u.

Op de Eindhovenseweg zijn woensdagmiddag 3 automobilisten bekeurd. Zij reden sneller dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 118 km/u.

Asten: Inbraak in een woning
Woensdag tussen 12.00 en 23.45 uur is ingebroken in een woning op de Kleine Heitrak. Aan de achterzijde is een raam geforceerd. Uit de woning zijn sleutels en een schotelantenne gestolen.

Veldhoven: Vrouw lastig gevallen
Woensdagmorgen rond 3.00 uur is op de Rapportstraat een 19-jarige vrouw uit Veldhoven door een onbekende man lastig gevallen. Zij fietste daar en zag de man, die een wit hondje bij zich had, op een bank zitten. Toen ze de man voorbij fietste trok hij haar van de fiets. Direct daarop betastte de man haar. De vrouw trapte de dader hard in zijn kruis en fietste vervolgens snel weg.

Geldrop: Mysterie rondom grafkruis opgelost
Met behulp van de politie Limburg Noord en de publicaties in de media heeft de Geldropse politie de herkomst van het grafkruis, dat afgelopen weekend op de Burght werd aangetroffen, kunnen achterhalen. Het kruis blijkt afkomstig te zijn van een kerkhof in Weert. In overleg met de familie was besloten het graf te ruimen. Tijdens het vervoer is het grafkruis van het voertuig gevallen en op deze manier in Geldrop terechtgekomen. Het kruis zal door de vervoerder bij de politie worden opgehaald.