BLUM EN PARTNERS


Rechter stelt Smiths Food Group in het gelijk

UTRECHT, 8 augustus - Smiths Food Group maakt met haar nieuwe chips, Lay's Mediterraneas, op geen enkele wijze inbreuk op rechten van anderen. De aanduiding van smaak en ingrediënten op de verpakking is geheel conform de regels. Dat heeft de rechter in Utrecht vandaag in kort geding bepaald.

De directie van Smiths Food Group in Maarssen heeft met instemming van het vonnis kennisgenomen.

De procedure was aangespannen door de Italiaanse fabrikant Unichips. Die stelde dat één van de nieuwe verpakkingen van Smiths te veel leek op haar verpakkingen. Bovendien zou Smiths ten onrechte de indruk wekken dat haar chips in olijfolie zijn bereid.

Volgens Smiths wijken haar verpakkingen duidelijk af van die van andere fabrikanten. Als marktleider is Smiths zich bijzonder bewust van de noodzaak consumenten een aantrekkelijke verpakking te presenteren. De tv-commercial, waaraan de beroemde acteur Antonio Banderas zijn
medewerking verleent, brengt op aansprekende wijze Lay's Mediterraneas onder de aandacht.

Daarnaast wees de onderneming erop dat zij nadrukkelijk aangeeft dat haar chips zijn verrijkt met olijfolie, niet dat ze in pure olijfolie zijn bereid. Smiths vermeldt smaakaanduiding en ingrediënten van haar chips nauwgezet volgens de voorschriften op de verpakking. Van misverstanden kan volgens Smiths Food Group dan ook geen sprake zijn.
De rechter sloot zich hierbij aan en wees de vordering af dat Smiths de presentatie van Lay's Mediterraneas verandert.

VOOR INFORMATIE: Smiths Food Group bv
Greet Meinen
Tel. 030 - 2473811


08 aug 02 13:16